Céline Dion - A New Day... Live in Las Vegas

Recensent:
Arnold van Oostrum
31-12-2007

Totaalbeoordeling:

6.3
DVD

Céline Dion - A New Day... Live in Las Vegas (DVD)
Samenvatting

De Canadese zangeres Céline Dion heeft onder de titel A New Day… Live in Las Vegas de afgelopen vier jaar 750 shows gegeven in het Caesar’s Palace in Las Vegas. In maart 2003 was de eerste voorstelling in “The Colosseum”, een gloednieuwe zaal in Caesar’s Palace, die de vorm van een Romeins Colosseum heeft. De zaal is speciaal hiervoor gebouwd, al kunnen natuurlijk na Céline Dion ook andere gasten hier hun optreden verzorgen. Oorspronkelijk zou Céline Dion 600 voorstellingen geven. Maar het succes was zo groot, dat er 150 extra shows aan toegevoegd zijn. Elk van de 750 shows was uitverkocht, ondanks de redelijke prijzige toegangskaartjes. Alhoewel die entreeprijs nog meevalt als je beseft hoeveel mensen aan de show meewerken. Meer dan drie miljoen mensen hebben de liveshow in Las Vegas gezien. Afgelopen 15 december 2007 viel het doek na de laatste voorstelling definitief. De show is ontworpen door Cirque du Soleil ontwerper Franco Dragone. In de show natuurlijk Dions’ grootste en meest recente hits. Dankzij het bijzondere decor, de visuele effecten en de dansers is de show ook een lust voor het oog. In juni 2004 verscheen al de live CD van de show, eveneens genaamd A New Day… Live in Las Vegas. Nu de voorstellingen tot een einde zijn gekomen, is het registratie ervan op DVD verschenen. Op deze uitgave van Sony BMG staan de volgende liedjes:

1. A New Day Has Come
2. The Power of Love
3. It's All Coming Back to Me Now
4. Because You Loved Me
5. To Love You More
6. I'm Alive
7. I Drove All Night
8. Seduces Me
9. If I Could
10. Pour que tu m'aimes encore
11. I Surrender
12. Ammore Annascunnuto
13. All the Way
14. I've Got the World on a String
15. I Wish
16. Love Can Move Mountains
17. River Deep, Mountain High
18. My Heart Will Go On

Commentaar

Na een periode van aandacht voor het eigen gezin, verscheen in maart 2002 een volledig nieuw Engelstalig album van Céline Dion, genaamd A New Day Has Come. Elk van de drie singles die van dit album werden genomen, was een groot succes. Het bewijs dat Céline Dion na enkele jaren stilte nog steeds bij een zeer groot publiek geliefd is. Gelijk met de release van het album werd bekend gemaakt dat Céline Dion geen tournees meer ging maken, maar in plaats daarvan een theatershow aan het voorbereiden was voor Las Vegas. Maart 2003 startte de eerste voorstelling van deze show, die dus uiteindelijk ruim 4½ jaar gelopen heeft. De show van Céline Dion is geen gewone show, het is een mooie combinatie van theater, zang en dans. Samen met Cirque du Soleil ontwerper Franco Dragone werd het decor ontworpen en de circusachtige acts tijdens en tussen de liedjes. Als je de show ziet, herken je direct elementen uit de shows van Cirque du Soleil, zoals bijvoorbeeld de La Nouba show. Cirque du Soleil heeft trouwens in Las Vegas ook drie permanente show draaien. Stijlkenmerken die je ziet zijn de typische loopjes van mensen op het podium, een witte alles beschouwende clown, de fiets die hoog boven het podium langs gaat en nog veel meer. Bij het liedje ‘If I Could’ zie je twee mensen met een vleugel door de lucht lopen, heel fraai gedaan. Zo wordt elk liedje door leuke acts ondersteund en maakt de show ook visueel bijzonder aantrekkelijk.
Uiteraard zingt Céline Dion de nieuwe nummers van het album A New Day Has Come, maar ook eerdere hits. Heel fraai is het nummer If I Could dat Céline Dion in een soort intieme sfeer zittend op de rand van het podium zingt. Het nummer heeft ze opgedragen aan haar zoontje Rene Charles. Daarna zingt ze haar eerste hit, uit de periode dat ze nog Franstalige zong, het nummer Pour que tu m'aimes encore. Ze geeft met enkele nummers ook een kort eerbetoon aan Frank Sinatra. Zoals meer artiesten tegenwoordig doen, zingt zij ‘samen’ met Frank Sinatra een nummer, waarbij Sinatra dan via een (zwart/wit) video is te zien.
De show op deze DVD is opgenomen in de periode van 17-21 januari 2007. Al eerder was een opname voor DVD gemaakt, maar Dion heeft gaandeweg de shows veranderingen en verbeteringen aangebracht, waardoor een nieuwe opname nodig was. De show op de DVD is de versie van de show zoals Céline Dion die sinds november 2006 uitvoerde. Dit betekent ook dat de show op deze DVD afwijkt van de show zoals de op de eerder gereleasde live CD staat. In ruim 90 minuten trakteert Céline Dion je op een prachtig gezongen, fraaie muzikale theatershow. Van hart aanbevolen!

Filmspecs

Regisseur

Jean Lamoureux

Acteurs

Medium: DVD
Genre: Muziek
Regio: 0
Jaar: 2007
Speelduur: 93 min
Verpakking: Digipack
Resolutie: 576i (PAL)
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Muziek
  • PCM 2.0 - Muziek
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Engels, En vele andere
Uitgever: Sony BMG Music Entertainment
EAN: 886971478792

Extra's

  • A Tribute To The Fans
  • A New Day: All Access
  • A New Day: The Secrets

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De registratie van de show is met High Definition camera’s vastgelegd. Het beeldformaat is 1.78:1, waarbij het beeld anamorf op de schijf. Het beeld ziet er goed uit. Regisseur Jean Lamoureux
heeft zijn best gedaan je niets van alles dat op het podium gebeurt te laten missen. Daarin is hij goed geslaagd. Het beeld is mooi kleurrijk, waarbij de kleuren goed verzadigd zijn. De vele kleuren van de belichting van het decor worden zeer goed weergegeven. Ondanks de gedempte belichting, ziet er alles er zeer fraai en ook redelijk gedetailleerd uit. Het beeld is over het algemeen voldoende scherp en detailrijk. Het contrast en het zwartniveau zijn beide ook prima. Het beeld is vrij van ongerechtigheden. Het concert is verdeeld in 18 chapterstops, elke song een track. De gesproken teksten zijn optioneel Nederlands ondertiteld. Deze ondertiteling staat netjes onder in het beeld geplaatst.

Geluidskwaliteit

De muzikale soundtrack staat kun je beluisteren in stereo dankzij de ongecomprimeerde LPCM stereotrack (1536 kb/s) en in surroundgeluid dankzij de Dolby Digital 5.1 track (bitrate 448 kb/s).
De soundtrack klinkt erg mooi. Bij de weergave van de muziek worden bij de 5.1 surroundtrack alle kanalen gebruikt, wat een mooi ruimtelijk geluidsbeeld geeft. De nadruk ligt hierbij mooi en heel natuurlijk op de voorkanalen. Het geluid van het publiek komt voornamelijk uit de achterkanalen. De achterkanalen worden in split-surround (stereo) gebruikt. De subwoofer zorgt voor een prima laag geluid, dat mooi strak is. Door een goede detaillering zijn alle verschillende instrumenten goed te plaatsen en te horen. De stem van Céline Dion komt uit alle voorste speakers, waarbij de centerspeaker het stemgeluid naar het centrum trekt. Uiteraard klinkt de ongecomprimeerde stereotrack qua detaillering het mooiste. De detaillering in de muziek is hier duidelijk beter. De ruimtelijke weergave van deze track is erg goed. Uiteraard is er een verschil met de 5.1 surround track, maar muzikaal gezien heeft de stereotrack toch de voorkeur. Beide stellen je in staat om optimaal van de muzikale aspecten van de show te genieten.

Extra's

De breedbeeld menuschermen zijn geanimeerd en voorzien van achtergrondgeluid. De extra’s staan op beide DVD’s en bestaan uit drie lange documentaires. Beeldformaat is 1.78:1 anamorf en uiteraard zijn de documentaires Nederlands ondertiteld.

DVD-1

Because You Loved Me: A Tribute To The Fans (41½ min)
Nadat Céline Dion enkele jaren de wereld heeft rondgereisd en dus naar haar fans toeging, draaide de rollen zich om met de show in Las Vegas. Dion nodigde haar fans van over de wereld uit om naar Las Vegas te komen. Voor vele fans is dat een hele spannende of een hele lange reis. In deze documentaire wordt aan aantal fans gevolgd vanaf hun huis tot aankomst bij de show in Las Vegas. Fans vanuit Europa, Noord- en Zuid Amerika, Azië, Afrika en Australië. De documentaire is opgedeeld in twee delen: Trip to Las Vegas en Meeting Céline Dion.

DVD-2

A New Day: All Access (115 min)
Een openhartig en uitgebreide blik in het leven van Céline Dion. Je reist met haar mee in haar limousine, je ziet hoe zij zich op elke show voorbereidt en de activiteiten na de show. En nog veel meer. Céline Dion is een hartelijk en uitbundig persoon, die zeer serieus maar ook met humor met haar vak bezig is. Een erg leuke en interessante documentaire, die in drie delen is opgedeeld: Before the Concert, During the Concert en After the Concert.

A New Day: The Secrets (50½ min)
Dit is een soort behind the scenes van de show zelf. Met aandacht voor de voorbereidingen, de veranderingen die tussentijds hebben plaats gevonden, hoe de show helemaal in elkaar zit, wat er elke allemaal voor nodig is om de show te laten plaats vinden, enzovoort. Net als bovenstaande documentaire een leuk en openhartig kijkje in de wereld van Céline Dion.

Boekje
Bij de DVD zit nog een 40 pagina’s tellend boekwerkje met alle liedteksten, een toelichting op alle onderdelen van de DVD set en vele foto’s.

De beide DVD’s zitten verpakt in de uitvouwbare digipack verpakking.

Conclusie

De Canadese zangeres Céline Dion heeft onder de titel A New Day… Live in Las Vegas de afgelopen vier jaar 750 shows gegeven in het Caesar’s Palace in Las Vegas. Meer dan drie miljoen mensen hebben de liveshow in Las Vegas gezien. Afgelopen 15 december 2007 viel het doek na de laatste voorstelling definitief. De show is ontworpen door Cirque du Soleil ontwerper Franco Dragone. In de show natuurlijk Dions’ grootste en meest recente hits. Dankzij het bijzondere decor, de visuele effecten en de dansers is de show ook een lust voor het oog. Nu de voorstellingen tot een einde zijn gekomen, is de registratie ervan op DVD verschenen.
De beeldkwaliteit van de show is uitstekend, evenals het geluid. Het concert kun je beluisteren in surroundgeluid of ongecomprimeerde stereo. De twee DVD set herbergt drie uitgebreide documentaires die openhartig inzage geven in alles rond de shows, het leven van Céline Dion rond de shows en de fans die wereldwijd naar Las Vegas toekwamen om de show te kunnen zien. Een zeer fraaie DVD set van een prachtige show en een uitstekende zangeres. Van hart aanbevolen!

Laatste reacties

Koen Verheyden  |  01-01-2008

Dat is dus wel niet juist, dat van die eerste hit. Voor zover ik weet deed CD mee aan het Eurovisiesongfestival in '87 (en won) of zoiets met Ne Partez Pas Sans...
Lees meer >

Herman ter Lingen  |  31-12-2007

Meteen aangeschaft
Lees meer >

Werner  |  31-12-2007

Daarna zingt ze haar eerste hit, uit de periode dat ze nog Franstalige zong, het nummer Pour que tu m'aimes encore. Dat is dus wel niet juist, dat van die eers...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Anamorf Dolby Digital PCM 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:10
Extra's:8
4.6

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 5
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.