Alone in the Dark (SE)

Recensent:
Marcel den Haan
01-11-2005

Totaalbeoordeling:

3.7
DVD

Alone in the Dark (SE) (DVD)
Samenvatting

Edward Carnby (Christian Slater) is een onderzoeker gespecialiseerd in occulte zaken. Wanneer een vriend van hem verdwijnt gaat Edward op onderzoek uit. Het onderzoek leidt hem naar een oude beschaving. Edward roept vervolgens de hulp in van een antropologe genaamd Aline Cedrac (Tara Reid). Zij komt erachter dat de bevolking van de oude, inmiddels verdwenen, beschaving, de Abskani, geloofden in het bestaan van een tweede wereld naast de onze. Deze tweede wereld werd bevolkt door demonen en de Abskani hebben lang geleden een poort geopend tussen de twee werelden. Nu proberen de demonen wederom naar onze wereld te komen en Edward en Aline moeten alles op alles zetten om ze tegen te houden.

Commentaar

We zullen maar gelijk met de deur in huis vallen, Alone in the Dark< is ongetwijfeld één van de slechtste films ooit gemaakt. De film is gebaseerd op een populair computerspel met dezelfde naam, maar helaas is de naam zowat de enige overeenkomst tussen de twee. De man die het spel mocht vertalen naar het grote scherm heet Uwe Boll en waarschijnlijk heeft Boll de twijfelachtige eer enkele van de slechtste films ooit gemaakt te hebben. Zo heeft hij louter slecht ontvangen films gemaakt waaronder het eveneens zeer dramatische House of the Dead dat ook op een computerspel gebaseerd is. Waarom deze man nog steeds films mag maken blijft een groot raadsel. Zo heeft hij de komende tijd maar liefst zes films op stapel staan en waarschijnlijk vindt Boll het erg prettig spellen om te toveren naar films aangezien hij met Bloodrayne volgend jaar zijn derde spelverfilming aflevert. Het is alleen jammer dat hij er zo slecht in is, want Alone in the Dark is te slecht voor woorden. De ellende begint al gelijk aan het begin van de film wanneer er een tekst over het scherm rolt en waarmee het verhaal achter de film uit de doeken wordt gedaan. Het probleem is alleen dat deze tekst wel erg lang is en na het lezen van deze tekst denk je bij jezelf: \"Wat heb ik in godsnaam zojuist gelezen\"? Ook de rest van het verhaal is maar moeilijk te volgen en het door elkaar heen lopen van meerdere verhaallijnen zorgt er alleen maar meer voor dat je als kijker al snel door de bomen het bos niet meer ziet. In de film spelen enkele bekende namen mee, maar helaas bakken ze er geen van allen iets van. Christian Slater is nog het meest op zijn plaats in de film, maar tijdens de scènes waarin hij enkele vechtbewegingen laat zien, wordt al snel duidelijk dat hij niet echt de meest geschikte keus was voor deze film. Waarom iemand Tara Reid in de rol van een wetenschapper wou hebben, is een groot raadsel. Zelfs het opzetten van een bril geeft haar nog niet de benodigde intelligente uitstraling. Stephen Dorff is de derde bekende in deze film, maar ook hij weet niet te overtuigen. Dan zijn er nog de monsters in de film. Ten eerste zijn de special effects vrij matig gemaakt en ook de monsters zelf zien er alles behalve overtuigend uit. Zij houden het midden tussen de ruimtewezens uit Alien en een Predator en daarom zijn ze ook niet echt eng te noemen.
Een heel verhaal, maar samenvattend kunnen we eigenlijk heel kort zeggen dat Alone in the Dark een hele slechte film is die je maar beter kunt laten liggen, ook al komt de film in een mooie Steelbook verpakking.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Actie, Horror, Thriller
Regio: 2
Jaar: 2005
Speelduur: 94 min
Verpakking: Steelbook
Beeldverhouding: 2.35:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • DTS 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Dutch FilmWorks
EAN: 715664026335

Extra's

  • Behind the Scenes
  • Interviews
  • Photo Gallery
  • Also Available
  • Liner Notes
  • Trailer & TV Spot
  • Film Clips

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Alone in the Dark staat anamorf op de DVD in het formaat 2.35:1. De kwaliteit van het beeld is goed te noemen. Toch zijn er nog enkele minpuntjes die ervoor zorgen dat het cijfer omloog gaat. De scherpte van het beeld is voldoende, maar helaas zijn er enkele softe momenten aanwezig. De kleuren ogen natuurlijk en ook het zwartniveau is in orde. De film bevat veel scènes die zich afspelen in het donker, maar door het lage contrast zijn deze scènes maar moeilijk te volgen. Dit is jammer aangezien de meeste actiescènes zich in het donker afspelen. Zie bijvoorbeeld screenshot 4, hier zit, geloof het of niet, bijvoorbeeld een man op de grond, maar je moet wel erg goed kijken om dit te kunnen zien. Het feit dat dit vooral het geval is tijdens de actiescènes, doet vermoeden dat dit voornamelijk met opzet is gedaan om bijvoorbeeld de slechte special effects te verhullen. Filmgrain is vaak aanwezig en ook edge enhancement is een veel voorkomende artefact. Een redelijke goede transfer, maar vooral het te donkere beeld zorgt ervoor dat het cijfer naar beneden moet worden bijgesteld.
De film is verdeeld in 18 hoofdstukken en de optionele Nederlandse ondertiteling is duidelijk te lezen en staat op een goede hoogte in het beeld.

Geluidskwaliteit

De film is te bekijken met twee audiotracks. Een DTS 5.1 track (754 kb/s) en een Dolby Digital 5.1 track (448 kb/s) beide in de originele Engelse taal. De tracks maken, voornamelijk tijdens de actiescènes, goed gebruik van alle aanwezige kanalen. Tijdens deze scènes vliegen de kogels je om de oren en de uit harde rockmuziek bestaande soundtrack, komt goed tot zijn recht. De dialogen komen netjes uit de centerspeaker, maar ook zijn er soms wat andere geluiden uit dit kanaal te horen, iets dat misschien af kan leiden. Het LFE kanaal ondersteunt het geheel prima met een mooi gedoseerd en diep laag. Twee prima tracks die prima voldoen voor een film zoals deze. De DTS track krijgt, zoals wel vaker, de voorkeur boven de Dolby Digital track. Het geluid bevat hier wat meer detail en het aanwezige laag klinkt beter gedoseerd.

Extra's

De menu\'s worden anamorf weergegeven in het formaat 1.78:1 en het achtergrondgeluid is Dolby Digital 2.0 (224 kb/s).

Er zijn enkele extra\'s aanwezig op deze uitgave, maar helaas wordt het nergens echt bijzonder en duren de extra\'s te kort. De misschien wel meest interessante extra is het meegeleverde gelijknamige computerspel, verdeeld over drie schijven. Dit spel is geschikt voor de PC en zo is het mogelijk te kijken hoe de film had moeten worden.

Trailer and TV Spot
Een trailer gemaakt voor de bioscoop en één voor de televisie.
Het beeld is 1.85:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (224 kb/s).

Interviews: Cast and Crew (10 min.)
Interviews met zeven leden van de cast en crew, te weten acteurs Christian Slater, Tara Reid, Stephen Dorff, regisseur Uwe Boll, schrijver Elan Mastai, producent Shawn Williamson en special effects man John Sleep. De interviews zijn opgenomen op de set van de film en alle betrokkenen zijn allemaal even enthousiast over de film. Waren de interviews na het maken van de film opgenomen geweest, dan hadden ze waarschijnlijk iets meer minder goed over de film gesproken.
De interviews zijn los te bekijken of allemaal achter elkaar. Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (224 kb/s).

Photo Gallery
Tien foto\'s afkomstig uit de film. Het beeld is 2.35:1 anamorf en er is geen geluid aanwezig.

Behind The Scenes (1 min.)
Een wel heel korte blik achter de schermen tijdens de opnames van de film.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (224 kb/s).

Liner Notes
Zeven tekstschermen waarin wordt uitgelegd hoe het spel zijn weg heeft gevonden naar het grote scherm.

Film Clips
Vier scènes uit de film die hier nog eens apart te bekijken zijn. Waarom je dit zou doen weet ik niet, want het opzetten van de film lijkt me een beter idee.
Het beeld is 2.35:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (224 kb/s).

Also or Soon Available
Trailers van zes films van Dutch Filmworks die binnenkort uitkomen op DVD of al uit zijn. Het gaat om trailers van Saw, Unleashed, A Sound of Thunder, White Noise, The Grudge en Exorcist: The Beginning.

Conclusie

Alone in the Dark is een film die gebaseerd is op een computerspel met de gelijknamige titel. Regisseur Uwe Boll staat bekend om zijn dramatisch slechte films en ook deze film past mooi in dat rijtje. Alles, maar dan ook alles is slecht aan deze film. Het verhaal, de acteurs en de special effects zijn te slecht voor woorden en daarom doe je er verstandig aan deze film lekker te laten liggen in de winkel. De DVD is redelijk goed verzorgd. Het geluid klinkt goed, maar het beeld is veel te donker. Er zijn enkele extra\'s aanwezig, maar deze duren te kort en zijn niet interessant genoeg. Wel krijg je bij deze uitgave het complete spel erbij.

Laatste reacties

Raymond Gelmers  |  29-03-2008

Nou als iemand beweerd dat het de slechtste film ooit is dan heeft die dus echt niet genoeg films gezien om daar over te kunnen oordelen IMHO of je bent iemand ...
Lees meer >

Raymond Gelmers  |  29-03-2008

Voor iedereen die deze film bolletjes wenst toe te kennen voor Tara Reid en de hormonale spiegelvehoging die ze teweeg brengt, een tip: huur een pornofilm? Er z...
Lees meer >

Alex T  |  21-07-2006

Volgens IMDB staat Alone in the Dark op nr. 27 van de slechtst gewaardeerde films. Dan lijkt het me toch duidelijk één van de slechts films ooit gemaakt. ...
Lees meer >

Ludo Keeris  |  21-07-2006

Nou als iemand beweerd dat het de slechtste film ooit is dan heeft die dus echt niet genoeg films gezien om daar over te kunnen oordelen IMHO of je bent iemand ...
Lees meer >

SuperDre  |  21-07-2006

Nou als iemand beweerd dat het de slechtste film ooit is dan heeft die dus echt niet genoeg films gezien om daar over te kunnen oordelen IMHO of je bent iemand ...
Lees meer >

Marcel den Haan  |  21-07-2006

dan heb je duidelijk geen recht om reviewer te zijn Ik zal bij deze mijn functie neerleggen want als jij dat vindt dan zal het wel zo zijn......:roll: Leu...
Lees meer >

SuperDre  |  21-07-2006

We zullen maar gelijk met de deur in huis vallen, Alone in the Dark< is ongetwijfeld één van de slechtste films ooit gemaakt. Nou ik heb em gisteravond gezie...
Lees meer >

Roy Langeveld  |  06-11-2005

Ik moet zeggen, nu ik 'm gezien heb vond ik deze film nog wel meevallen. Het is in geen geval een goede film, daarvoor is het gewoon een slecht geregisseerde, t...
Lees meer >

Darko  |  03-11-2005

Tara Reid (y) alleen al voor haar zou ik deze film wel eens willen zien Echt belachelijk dat dat mens nog geaccepteerd word voor een rol. Jemig wat is zi...
Lees meer >

shihuandgi  |  03-11-2005

Zo heeft hij de komende tijd maar liefst zes films op stapel staan en waarschijnlijk vindt Boll het erg prettig spellen om te toveren naar films aangezien hij m...
Lees meer >

Burning Fish  |  02-11-2005

Postal kom ook nog!
Lees meer >

SuperDre  |  02-11-2005

Ben reuze benieuwd naar Uwe Boll`s next "masterpiece"! (6) Toch wel de beste nieuwe regisseur van het laatste decennia, wat een talent.... (6) (6) (6) :wink...
Lees meer >

flitsflits  |  02-11-2005

Effecten: best redelijk Verhaal: soms beetje leeg, soms wat verwarrend Acteurs: gemiddeld Vond het eigenlijk een mix qua omgeving van Extraordinary League ...
Lees meer >

Roy Langeveld  |  02-11-2005

veel monsters, schieten en Tara Reid. Das best 1½ bolletje waard. :mrgreen: OK, ik vat 'm. Beetje guilty pleasure, dus? Had ik ook met Freddy Got Fingered, gew...
Lees meer >

Flying Dagger  |  02-11-2005

Waarom hier nu wel een review van. Klaag aub een keer bij de maatschappijen die jullie de dvd's aanleveren mensen. Die films die je noemt verkopen zichzelf wel ...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Angst Geweld Anamorf Digital Theater Systems Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
3

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:3
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:5
4.4

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 44
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.