Verbeterde beeldkwaliteit 'The Matrix' bij nieuwe uitgave

In 1999 verscheen The Matrix, een sciencefiction film geregisseerd door de broers Andy en Larry Wachowski. The Matrix was een verrassende en intelligente film, die bol stond van baanbrekend visueel spektakel. De DVD versie van The Matrix was één van de eerste DVD schijfjes die liet zien waartoe het medium DVD in staat is en had daardoor direct een positieve impuls gegevens aan de acceptatie van de DVD. Tot de dag van vandaag gold The Matrix dan ook nog steeds als referentiemateriaal op beeld- en geluidsgebied.

Maar nu heeft Warner The Ultimate Matrix uitgebracht. Een luxe boxset met 10 DVD’s waarin alles van en over The Matrix Trilogie is ondergebracht. Uiteraard komen wij met een recensie van deze set, maar je zult begrijpen dat daar nog wat uurtjes in gaan zitten.
Één aspect willen we je echter niet onthouden. Een pluspunt van de nieuwe boxset is de nieuwe transfer van The Matrix. Kon het dan nog beter? Ja dus, want als je de vergelijkende screenshots bekijkt, die we alvast voor je gemaakt hebben, dan zie je direct het grote verschil. Het kleurenpalet van de film is zodanig veranderd, dat deze aansluit bij het kleurenpalet van de beide andere delen. Ook op andere vlakken is de beeldkwaliteit verbeterd. Opvallend is de veel betere scherpte en detaillering van het beeld. Contrast is beter geworden, filmgrain is duidelijk verminderd. Enig minpuntje van deze nieuwe transfer is dat de ondertiteling nu nog iets hoger in het beeld is komen te staan.

Onderstaand wat vergelijkende screenshots. Het bovenste plaatje met het DVD.nl logo is afkomstig van de nieuwe transfer, het onderste plaatje zonder logo is afkomstig van de oude transfer.

Recente artikelen

Laatste reacties

X  |  12-04-2005

Ultimate Collection ligt nu bij FRS in de aanbieding! :D Op de site nog steeds € 59.99 :?
Lees meer >

The Pryde  |  12-04-2005

Ultimate Collection ligt nu bij FRS in de aanbieding! :D
Lees meer >

Nathan Strik  |  19-01-2005

en volgend jaar komt de HYPER VERSION MATRIX 1.1 uit en dan moeten we daar weer 100 euro voor neertellen. :roll: Nee hoor, tot volgend jaar hoeven we niet eens...
Lees meer >

DennieB  |  09-01-2005

Nou, dat valt wel, mee hij is erg goed geremasterd, het geluid is ook veel beter en de beeld kwaliteit is veel helderder. Maar de extra`s zijn geweldig, met vee...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina