Flash, The

Recensent:
Rogier Burghout
20-10-2023

Totaalbeoordeling:

7.8
UHD

Flash, The (UHD)
Samenvatting

Werelden botsen wanneer de Flash terug in de tijd reist om het verleden te veranderen. Maar wanneer zijn poging om zijn familie te redden de toekomst verandert, komt hij vast te zitten in een realiteit waarin generaal Zod is teruggekeerd.

Commentaar

The Flash is de solofilm van het karakter The Flash dat al eerder voorkam in Batman V Superman: Dawn of Justice (in een cameo en vanuit een andere -Knightmare- tijdlijn), en Justice League (biocoopversie en Zack Snyder's versie) binnen het DCEU-film universum dat is geregisseerd door Zack Snyder. Dit DCEU is intussen geschrapt door het nieuwe hoofd van DC film, James Gunn. Deze film The Flash ziet hij dan ook als een herstructurering van het gehele DC-universum en wil dit daarna opnieuw opstarten met nieuwe Superman- en Batman-films met daarin nieuwe acteurs. Sommige karakters uit de Justice Leagie komen nog wel terug maar geheel zeker is dat nog niet. Het lot van The Flash is dan ook nog ongewis. Dat zie je dan ook meteen terug in deze The Flash-film, want ondanks dat er veel gebeurtenissen en ontwikkelingen worden opgestart, kent de film wel een grotendeels afgesloten einde. De film kent een lange productietijd, deels door COVID en ook door het (wan)gedrag van acteur Ezra Miller buiten de set om, maar kende dan dit jaar eindelijk zijn debuut. De films werd meteen al wel kritisch ontvangen, maar dat is eigenlijk niet helemaal terecht. De film gaat om het multiversum, en daarin komt The Flash bekende collega's uit de Justice League tegen, maar wel met een ander uiterlijk. Grootste voorbeeld is daarvan Batman, deze keer weer gespeeld door Michael Keaton. En die stapt zonder moeite weer in het pak met de bekend cape en masker, en het is een genot om hem weer in zijn oude vorm te zien. De film opent wel met de bekende Justice League, en dat is ook weer leuk om die nog voor een laatste keer terug te zien. De grootste kritiek op de film was voor de CGI, en dan met name voor de scène aan het einde. Hoewel die zeker wel wankel is qua kwaliteit van de CGI is het verder een beetje oneerlijk om de gehele film hierop te beoordelen. Het is erg knap wat regisseur Muschietti heeft gedaan om een complex script in een multiversum op deze manier te verfilmen. De film kent genoeg actie en spektakel en alles is erg goed in beeld gebracht. Het verhaal is meespelend en goed gespeeld door alle acteurs. The Flash is zeker een aanrader en voor fans van het afsluitende DCEU zeker een must.

The Flash krijgt een brede Home Entertainment release, namelijk op DVD, Blu-ray Disc en 4K UHD. De laatstgenoemde krijgt ook een uitgave in een Steelbook en deze versie wordt hier besproken.

Filmspecs

Medium: UHD
Genre: Actie, Avontuur
Regio: A, B, C
Jaar: 2023
Speelduur: 144 min
Verpakking: UHD Steelbook
Resolutie: 3840 x 2160p
Beeldverhouding: 1.90:1 Ultra HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Atmos - Engels
  • Dolby Atmos - Frans
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
  • Dolby Digital Plus 7.1 - Engels
  • Dolby TrueHD 7.1 - Engels
  • Dolby TrueHD 7.1 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, En vele andere
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: 5051888267622

Extra's

  • Making The Flash: Worlds Collide
  • Flashpoint: Introducing the DC Multiverse
  • Let's Get Nuts: Batman Returns, Again!
  • The Bat Chase
  • Saving Supergirl
  • Battling Zod
  • Fighting Dark Flash
  • The Flash: The Saga of the Scarlet Speedster
  • Supergirl: The Last Daughter of Krypton
  • Deleted Scenes
  • The Flash: Escape the Midnight Circus Trailer
  • The Flash: Escape the Midnight Circus
  • The Flash in Session: Escape the Midnight Circus

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

UHD
The Flash krijgt op UHD een 4K-transfer in 2160P in het oorspronkelijke beeldformaat van 1.90:1. De film spat daarbij van het scherm af met een geweldig goede scherpte en contrast. Dolby Vision biedt een mooie kleurenschakering en veel details, ook in donkere scènes. Het enige "nadeel" van deze verhoogde resolutie is dat de veel beklaagde CGI-scènes aan het einde van de film er nu ook extra opvallend goed/slecht uitzien (naar mate wat je voorkeur is bij deze beelden). Voorderest een geweldig goede transfer. De UHD is een triple UHD-100Gb Disc en heeft daardoor gelukkig geen last van compressiefouten. Score: 9/10.

Blu-ray Disc
Op Blu-ray Disc krijgt The Flash een 1080p-transfer in het oorspronkelijke beeldformaat van 1.90:1. Helaas heeft deze transfer wel wat problemen, en dat is helaas te wijten aan de compressie. Er staan namelijk best veel extra's op de Blu-ray Disc (totaal ruim 2,5 uur), en samen met de lange speelduur van de film biedt dit toch wat ruimte voor wat compressiefouten, zoals banding, posteresatie en dichtlopen van zwarte scènes. Dit is te zien in een aantal scènes maar vooral scènes in de Batcave vallen daarbij op. Erg jammer, en wellicht had een aparte Blu-ray Disc alleen voor de extra's een betere oplossing geweest. Score: 6/10.

N.B. Screenshots zijn afkomstig van de Blu-ray Disc.

Geluidskwaliteit

UHD
The Flash krijgt op UHD een meesterlijke Dolby Atmos-track met een Dolby TrueHD 7.1-track als basis (dezelfde configuratie is ook in het Frans toegevoegd). De track klinkt heel erg immersief: er is continue spreiding van alle soorten geluid over alle kanalen en is heel erg dynamisch. Eigenlijk alle scènes springen eruit maar de scènes waarin er een driedimensionale cameravoering is (zoals de vechtscènes tussen Supergirl en Zod en de CGI-scènes aan het einde) springen er echt uit. Alle aspecten zijn perfect aan deze track. Een magistrale audiotrack die de volle score verdient. Score: 10/10.

Blu-ray Disc
Helaas komt de Blu-ray Disc van The Flash ook op audiogebied er wat bekaaid vanaf. De BD krijgt een Dolby Atmos-track in de Engelse taal, maar slechts een Dolby Digital Plus 7.1-track is beschikbaar als basis (de Franstalige Dolby Atmos-track krijgt wél een TrueHD-track als basis). Ook is er een overbodige Dolby Digital 5.1-track in het Engels toegevoegd en de verspilling van deze schijfruimte is extra saillant gezien de compressieproblemen die de beeldtransfer al heeft. De Atmos/DD+ track klinkt verder prima met een goede spreiding en dynamiek, maar komt qua kracht en intensiteit niet in de buurt van de Atmos/TrueHD-track. Toch wel weer jammer. Score: 5/10.

Extra's

The Flash krijgt een uitgrbeid pakket van extra's mee die zowel op de UHD als de Blu-ray Disc staan. Op de UHD staan zelfs wat meer extra's dan op de Blu-ray Disc, en dit is best opvallend. De extra's die exclusief op de UHD staan, zijn gemarkeerd met een *. Alle extra's zijn in 4K-resolutie op de UHD, in HD op de BD en zijn allen Nederlands ondertiteld.

Making The Flash: Worlds Collide (37 min)
Een uitgebreide making-of met interviews met de regisseur, producent en een paar anderen over het gehele productieproces.

Flashpoint: Introducing the DC Multiverse* (6 min)
Deze featurette gaat over Flashpoint en de vertaling ervan in deze film.

Let's Get Nuts: Batman Returns, Again! (8 min)
Een erg leuke featurette over de terugkeer van Michael Keaton als de iconische Batman.

The Bat Chase* (7 min)
Hier wordt een bepaalde scène uit de film verder toegelicht.

Saving Supergirl* (7 min)
Hier krijgt een andere scène uit de film verdere toelichting hoe deze tot stand is gekomen.

Battling Zod* (6 min)
Een derde scène die wordt toegelicht.

Fighting Dark Flash* (7 min)
De laatste scène die toelichting krijgt hoe deze tot stand is gekomen.

The Flash: The Saga of the Scarlet Speedster* (38 min)
In deze making-of gaat het over het karakter Flash, hoe deze tot stand is gekomen en wat de verdere ontstaansgeschiedenis is geweest.

Supergirl: The Last Daughter of Krypton (16 min)
Deze featurette gaat volledig over het karakter Supergirl.

Deleted Scenes* (14 min)
Verwijderde scènes in verschillende stadia van compleetheid met betrekking tot special effects en CGI.

The Flash: Escape the Midnight Circus Trailer (1 min)
Trailer van de Podcast-serie.

The Flash: Escape the Midnight Circus (93 min)
De volledige Podcast-serie, onderverdeeld in 6 clips.

The Flash in Session: Escape the Midnight Circus (2 min)
Verschillende korte achter-de-schermen-scènes van het maken van de Podcasts.

Conclusie

Werelden botsen wanneer de Flash terug in de tijd reist om het verleden te veranderen. Maar wanneer zijn poging om zijn familie te redden de toekomst verandert, komt hij vast te zitten in een realiteit waarin generaal Zod is teruggekeerd. Het is erg knap wat regisseur Muschietti met The Flash heeft gedaan om een complex script in een multiversum op deze manier te verfilmen. De film kent genoeg actie en spektakel en alles is erg goed in beeld gebracht. Het verhaal is meespelend en goed gespeeld door alle acteurs. The Flash is zeker een aanrader en voor fans van het afsluitende DCEU zeker een must. De uitgave op 4K UHD krijg een voortreffelijke technische presentatie op de UHD, alleen komt de Blu-ray Disc er bekaaid vanaf. De beeldtransfer kent compressieproblemen en op audiogebied moet de BD het doen met een lossy Dolby Digital Plus-track als basis voor de Dolby Atmos-track. Extra's zijn er in overvloed, maar helaas voor de Blu-ray Disc zijn er enkele exclusief voor de UHD. Het was wellicht beter geweest als alle extra's op een aparte disc zouden staan, gezien de comrpessieproblemen van de beeldtransfer op de BD en het ontbreken van een lossless audiotrack bij de Atmos-configuratie. Wel krijgt de uitgave een erg mooie Steelbook. Deze uitgave is vooral voor degenen die alleen de UHD af willen spelen, de BD is hierbij wel wat overbodig geworden, zeker gezien de technische configuratie en de beschikbare extra's.

Laatste reacties

Werner  |  25-10-2023

De film was ok maar de CGI was precies early days... zo slecht op bepaalde punten in de film (vooral de CGI personen in bepaalde scenes... en die scene met de b...
Lees meer >

x-vision  |  25-10-2023

De film was ok maar de CGI was precies early days... zo slecht op bepaalde punten in de film (vooral de CGI personen in bepaalde scenes... en die scene met de b...
Lees meer >

rogue  |  23-10-2023

Waarom heb je de film dan gekeken? Het lijkt me vrij duidelijk gezien de titel de film over hem ging…:confused: Ik neem aan dat hij zich in deze film aan hem e...
Lees meer >

Werner  |  23-10-2023

Gisteren gezien en bij een tweede visie valt hij nog beter mee dan de eerste keer. Ik stoor me zelfs niet aan de overmatige CGI, dat hoort zo bij een sciencefic...
Lees meer >

Rogier Burghout  |  20-10-2023

Het enige goede aan deze film is: supergirl en natuurlijk Michael Keaton. Heb me kapot geërgerd aan the flash karakter... vreselijk gewoon. Dacht dat Ant man 3 ...
Lees meer >

edwinvb  |  20-10-2023

Het enige goede aan deze film is: supergirl en natuurlijk Michael Keaton. Heb me kapot geërgerd aan the flash karakter... vreselijk gewoon. Dacht dat Ant man 3 ...
Lees meer >

Jeffrey  |  20-10-2023

ik heb de steelbook liggen en hij op de voorkant erg mooi glimmend met het logo van The Flash op de voorkant waarbij het goud van het logo heel mooi samenvalt m...
Lees meer >

Rogier Burghout  |  20-10-2023

Ik snap echt de haat tegenover deze film niet die in sommige middens gemeengoed is. Ik dus ook niet, vond het echt een prima films, erg goed zelfs.
Lees meer >

Werner  |  20-10-2023

Ik snap echt de haat tegenover deze film niet die in sommige middens gemeengoed is.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Angst Geweld Dolby Atmos Dolby Digital Dolby Digital Plus 7.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
8.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8.5
Beeldkwaliteit:7.5
Geluidskwaliteit:7.5
Extra's:8.5
7

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 2
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots