Rescue Me - Seizoen 1

Recensent:
Marcel den Haan
30-06-2006

Totaalbeoordeling:

7.5
DVD

Rescue Me - Seizoen 1 (DVD)
Samenvatting

New York City na de terroristische aanvallen van 11 september 2001 is niet dezelfde stad als voor de aanvallen. Dit geldt ook voor de mannen van de brandweer. Zij hebben veel collega\'s verloren en moeten zien om te gaan met dit verlies. Tommy Gavin (Denis Leary) is brandweerman en is gestationeerd bij \'Engine 62\'. Net als zijn collega\'s heeft ook hij het moeilijk met het verlies van zijn collega\'s. Eén van die collega\'s was zijn neef en daarom heeft hij het extra moeilijk. Ook hebben de brandweermannen van \'Engine 62\' de nodige problemen in hun privé-leven wat het er allemaal niet makkelijker op maakt.

Disc 1

Aflevering 1 - Guts
Tommy heeft het al moeilijk genoeg na de gebeurtenissen van 11 september maar moet ook zien om te gaan met het feit dat zijn vrouw, met wie hij in scheiding ligt, alweer een nieuwe vriend heeft. Hij \'begroet\' op geheel wijze een nieuwe groep jonge brandweermannen en hij krijgt ook nog eens bezoek van zijn overleden neef Jimmy.

Aflevering 2 - Gay
Tommy probeert van alles om iets negatiefs te vinden over de nieuwe vriend van zijn vrouw Janet. Hij is namelijk bang dat zij met haar vriend Roger naar Californië verhuist en de kinderen mee zal nemen. Zijn overleden neef Jimmy begint zich ook af te vragen of zijn weduwe Sheila alweer een nieuwe vriend heeft. Commandant Reilly raakt betrokken bij een gevecht dat grote gevolgen kan hebben voor zijn carrière

Aflevering 3 - Kansas
Vrijwel de gehele groep van Engine 62 krijgt last van posttraumatische stress. Hun vrouwen blijken er beter mee om te kunnen gaan dan de mannen zelf. Tommy\'s petekind chanteert hem nadat hij voor Tommy heeft ingebroken op Roger\'s computer.

Disc 2

Aflevering 4 - DNA
Commandant Reilly wordt geschorst omdat hij het niet eens is met de beslissing van de commissaris aangaande het gevecht. Franco\'s ex Nez staat na vijf jaar ineens op de stoep met het nieuws dat hij de vader is van haar kind. Tommy heeft een afspraakje met Sheila.

Aflevering 5 - Orphans
Als Nez overlijdt aan een overdosis moet Franco beslissen wat hij moet doen met Keela. Commandant Reilly gaat op zoek naar iemand die een goed woordje voor hem kan doen betreffende het gevecht. De mannen maken zich zorgen om Tommy als ze hem horen praten over een dood meisje alsof ze nog leeft.

Aflevering 6 - Revenge
Tommy zorgt ervoor dat Roger wordt gearresteerd voor geweldpleging. Tommy\'s vriendin neemt wraak op hem omdat hij haar verlaten heeft. Shea gaat naar een 11 september hulpgroep en Franco neemt een beslissing over Keela, maar komt daar toch weer op terug.

Commentaar

Disc 3

Aflevering 7 - Butterfly
Tommy en de mannen helpen hun buurman een terras te bouwen. Ze hopen bovendien op gratis hulp aangezien de man een psychiater is. Franco en Sean zijn uitgekozen om te poseren voor een kalender.

Aflevering 8 - Inches
De mannen sluiten weddenschappen af over de grote van hun geslachtsdeel en Tommy komt erachter dat zijn dochter is geschorst van school omdat ze stond te zoenen met een ander meisje. De mannen verliezen ook weer een collega bij een brand en dit hakt er flink in.

Aflevering 9 - Alarm
Tommy probeert erachter te komen wie de brand waarbij zijn collega is omgekomen heeft aangestoken. De mannen reageren niet goed op het nieuws dat de vervanger van de overleden collega een vrouw blijkt te zijn. Tommy\'s vader komt weer naar huis en Janet, Tommy\'s bijna ex-vrouw, denkt dat ze zwanger is.

Disc 4

Aflevering 10 - Immortal
Mike neemt Andy\'s aanbod aan om bij hem op de bank te slapen, maar hiervan krijgt al snel spijt. Sheila vertelt Tommy dat een vriend van haar geesten aantrekt en wil weten of hij Jimmy wel eens ziet. Uncle Teddy verliest zijn huis door het gokken en trekt in bij Tommy.

Aflevering 11 - Mom
Shea vertelt zijn vrouw over zijn affaire, maar krijgt zij reageert hier anders op dan hij verwacht had. Tommy\'s moeder krijgt een hartaanval en als de kalender uitkomt blijkt dat Sean erg populair is bij zowel vrouwen als mannen.

Aflevering 12 - Leaving
Het eerbetoon van de gevallen collega\'s van 11 september door de vrienden van Sean maakt indruk maar niet op de manier zoals het bedoeld was. Sean probeert een band te krijgen met Laura en China dwingt Franco tussen haar en zijn dochter.

Aflevering 13 - Sanctuary
Laura redt de mannen uit een hachelijke situatie en krijgt eindelijk het respect dat ze verdient. De mannen confronteren Tommy met zijn affaire met Sheila, maar hij weigert hiermee te stoppen. Zijn roekeloze gedrag brengt niet alleen de levens van zijn collega\'s in gevaar maar het zorgt er ook voor dat Sheila een drastische beslissing neemt.


Rescue Me is een serie uitgezonden in Amerika door de zender FX, de zender waarop ook shows als The Shield en Nip/Tuck uitgezonden worden. Het idee voor de show is mede bedacht door Denis Leary die tevens één van de hoofdrollen speelt. Leary werd vooral bekend door de korte filmpjes op MTV waarin hij in korte tijd een spervuur aan woorden op ons losliet.
Wanneer je begint met het kijken naar Rescue Me denk je bij jezelf, dit heb ik eerder gezien. Veel zaken lijken dan ook te zijn geleend van andere succesvolle series. Het volgen van de brandweer lijkt erg veel op dat van andere series zoals NYPD Blue, alleen waren hier de politieagenten het onderwerp. De opzet is in ieder geval hetzelfde. Zoals hierboven te lezen is, praat het karakter van Leary met zijn overleden neef, een idee dat rechtstreeks uit een show als Six Feet Under lijkt te komen. Toch storen deze zaken niet echt aangezien de afleveringen gewoon erg goed geschreven zijn. De verhalen zijn spannend, bevatten soms veel humor en het nodige drama. Verwacht overigens niet veel momenten met de brandweer in actie, die zijn er namelijk niet echt vaak. De show draait voornamelijk om de problemen die de mannen hebben ten opzichte van 11 september en hun dagelijkse problemen in hun privé-leven. Rescue Me is een aanrader voor mensen die houden van goede series met veel verschillende ingrediënten De afleveringen bevatten enkele spannende momenten, de nodige humor en ook een vleugje dramatiek. De acteerprestaties zijn verder ook dik in orde.
Het complete eerste seizoen is aanwezig op deze uitgave, verdeeld over vier schijven.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama, Komedie/Humor, TV
Regio: 2
Jaar: 2004
Speelduur: 552 min
Verpakking: Boxset
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Commentaar (2)
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
  • Dolby Digital 2.0 - Frans
  • Dolby Digital 2.0 - Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
EAN: 8712609038194

Extra's

  • Deleted Scenes
  • Audiocommentaar
  • Featurettes
  • Gag Reel
  • Sneak Peek Season 2

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De afleveringen hebben anamorf beeld in het formaat 1.78:1. De serie wordt in Amerika uitgezonden in HDTV en dit is ook terug te zien aan het beeld van deze uitgave. Het beeld is mooi scherp en bevat veel detail. De donkere scènes bevatten wat minder detail en schaduwdetail had iets beter gemogen. Ook bevatten deze scènes veel grain. Contrast en zwartniveau zijn dik in orde. De kleuren ogen natuurlijk en goed verzadigd. Zoals gezegd bevatten veel scènes wat grain en dit geldt dan vooral voor de donkere momenten. Ook de scènes bij daglicht laten hier wat van zien, maar wel in mindere mate. Verder zijn er geen artefacten waarneembaar. Een prima beeldkwaliteit die goed past bij de show.

Geluidskwaliteit

Het geluid bij de afleveringen staat in Dolby Digital 2.0 formaat (192 kb/s) op de DVD\'s. Het surroundgeluid richt zich vooral op de voorste kanalen, maar bij gebruik van de Dolby Prologic decoder is er ook regelmatig wat geluid te horen uit de achterkanalen. De dialogen zijn goed verstaanbaar en worden netjes door het middenkanaal weergegeven. Overige geluiden zoals muziek en omgevingsgeluiden komen uit de voorkanalen. Het geluid klinkt verder mooi helder en beschadigingen zijn niet aanwezig. De tracks klinken verder mooi vol aangezien er genoeg laag aanwezig is.

Extra's

De menu\'s worden anamorf weergegeven in het formaat 1.78:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

De extra\'s van deze uitgave zijn verdeeld over de aanwezige schijven, behalve schijf drie. Hieronder een opsomming van de extra\'s per schijf.

Disc 1

Audiocommentaar Bij Aflevering \"Guts\"
De pilot aflevering Guts is te bekijken met een commentaar van bedenker, producent en acteur Denis Leary en zijn medebedenker en producent Peter Tolan. De twee mannen geven veel informatie over de serie en hoe deze tot stand is gekomen en hoe het was om deze eerste aflevering op te nemen. Praten kan je wel aan Leary overlaten en ook Tolan kan een aardig stukje babbelen. Een leuk en informatief commentaar.

Gag Reel (6 min.)
Hier krijgen we wat dingen te zien die fout gingen tijdens de opnames van de show. Het filmpje bestaat vooral uit versprekingen van de acteurs. Altijd leuk om te zien.
Het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Featurettes
Dit onderdeel bestaat uit vier korte featurettes die los van elkaar te bekijken zijn of allemaal achter elkaar.

How It All Began (13 min.)
Denis Leary, Peter Tolan en andere leden van de crew vertellen hoe de serie tot stand is gekomen en hoe het idee is geboren. Leary en Tolan zitten elkaar verder ook lekker af te katten en leggen uit hoe het schrijven in zijn werk gaat.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Authenticity (17 min.)
Hier krijgen we te horen hoe de brandweerscènes tot stand komen en hoe de makers ervoor zorgen dat deze er zo echt mogelijk uit zien. De show krijgt daarbij advies van oud brandweermannen. Ook zien we voor welke problemen de makers kwamen te staan bij de opnames van deze scènes.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

The Cast (16 min.)
Het mag geen verrassing heten dat dit stukje gaat over de cast van de serie. De makers vertellen hoe ze aan de verschillende acteurs zijn gekomen en de acteurs zelf vertellen wat over hun rol.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

The Look (10 min.)
Ook het onderwerp van deze featurette mag geen verrassing zijn, hier wordt besproken hoe het uiterlijk van de show tot stand is gekomen. De makers vertellen welke problemen ze tegenkomen met het schieten van de scènes in het drukke New York en hoe de binneninterieurs bedacht zijn.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Sneak Peek At Season 2 (3 min.)
De naam zegt het al, een korte vooruitblik op het tweede seizoen van deze serie.
Het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Disc 2

Deleted Scenes
Enkele scènes die de uiteindelijke afleveringen niet gehaald hebben. De scènes komen achter elkaar voorbij en zijn niet los te bekijken.
Het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Disc 4

Audiocommentaar Bij Aflevering \"Sanctuary\"
Net als bij het andere commentaar vertellen Denis Leary en Peter Tolan van alles over de show en de betreffende aflevering. De twee mannen zijn weer in vorm en zitten elkaar lekker af te katten en grapjes te maken.

Conclusie

Rescue Me is een show van de Amerikaanse zender FX en gaat over het wel en wee van de brandweermannen van Engine 62 in New York City. Zij moeten zien om te gaan met de nasleep van 11 september en tevens met de problemen in hun privé-leven. De serie is mede bedacht door Denis Leary die ook één van de hoofdrollen speelt. Het idee voor de show lijkt wat bij elkaar te zijn gestolen bij diverse series, maar de regel beter goed gejat dan slecht bedacht gaat ook hier op. De afleveringen zijn goed geschreven en bevatten eigenlijk wat je nodig hebt. Drama, actie en humor komen allemaal voorbij en wisselen elkaar goed af. Alle 13 afleveringen van het eerste seizoen zijn te vinden in deze uitgave, verdeeld over vier schijven. Beeld en geluid zijn dik in orde en ook zijn er enkele interessante extra\'s aanwezig.

Laatste reacties

HiddeV  |  07-09-2006

Inderdaad een goede recensie! Serie is erg leuk. Het is geen standaard politie-achtige serie. Het is dan niet echt een orgineel idee, maar de serie lijkt niet ...
Lees meer >

Chris Taylor  |  01-07-2006

Goede recensie! Geweldige serie met een goed verhaal en zeer sterke acteerprestaties. Een aanrader!
Lees meer >

Exxon  |  30-06-2006

Lijkt me wel een goeie serie, maar eerst maar is wachten tot het op TV is geweest...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

6 Angst Geweld Anamorf Dolby Digital 2.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:7
Extra's:7
7

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 18
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.