Sheryl Crow - Live in London

Recensent:
Arnold van Oostrum
31-10-2005

Totaalbeoordeling:

7.8
DVD

Sheryl Crow - Live in London (DVD)
Samenvatting

In november 1996 speelde Sheryl Crow en haar band enkele concerten in The Shepherd’s Bush Empire in Londen, Engeland. Op het programma staat liedjes die afkomstig zijn van haar eerste album ‘Tuesday Night Music Club’ uit 1994 en haar tweede album ‘Self Titled’ uit 1996. De traclisting is als volgt:

1. Hard To Make A Stand
2. Everyday Is A Winding Road
3. Leaving Las Vegas
4. A Change Would Do You Good
5. Run, Baby, Run
6. If It Makes You Happy
7. Sweet Rosalyn
8. Redemption Day
9. Can’t Cry Anymore
10. Strong Enough
11. Maybe Angels
12. All I Wanna Do
13. Superstar
14. Ordinary Morning (featuring Eric Clapton)
15. On The Outside (bonus live rehearsal track)

Commentaar

De muzikale carrière van de Amerikaanse blues- en rockzangeres Sheryl Crow, geboren 11 februari 1962, begon met haar optreden als achtergrondzangeres tijdens de ‘Bad tour’ van Michael Jackson. Ze brak in 1994 door met haar debuutalbum ‘Tuesday Night Music Club’ en de van dit album afkomstige hit ‘All I Wanna Do’. Het leverde haar datzelfde jaar een Grammy op voor zowel beste artieste van het jaar als het beste album van het jaar. Twee jaar later maakte ze het album ‘Self Titled’, waar de hitnummers ‘A Change (Woud Do You Good) en ‘Every Day Is A Winding Road’ van afkomstig zijn. In 1998 verscheen haar derde album ‘The Globe Sessions’ met onder andere de hit ‘My Favorite Mistake’. Dit album is ook in een 5.1 surround verschenen. Daarna maakte zij nog een album met nieuwe nummers, een live album en het verzamelalbum ‘The Very Best of Sheryl Crow’. Haar laatste album ‘Wildflower’ verscheen dit jaar. Sheryl Crow was medeschrijver en zangeres van de 007-James Bond titelsong ‘Tomorrow Never Dies’.

Filmspecs

Regisseur

Onbekend

Acteurs

Medium: DVD
Genre: Muziek
Regio: 2
Jaar: 1996
Speelduur: 92 min
Verpakking: Digipack
Beeldverhouding: 1.78:1 niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • DTS 5.1 - Engels
  • PCM 2.0 - Engels
Ondertiteling: Geen
Uitgever: Universal Music
EAN: 602498269725

Extra's

  • Behind the scenes footage
  • Jukebox
  • Muziekvideo's
  • Interview with Sheryl Crow

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het concert is in breedbeeld (1.78:1 beeldformaat) vastgelegd, maar staat niet anamorf op deze DVD. Tevens is het beeld op deze DVD in NTSC formaat. Dus let hierop dat je apparatuur NTSC beeld kan weergeven.
De beeldkwaliteit is redelijk goed. Het concert is een registratie met snel wisselende beelden van diverse camera’s. De scherpte en detaillering van het beeld zijn redelijk. Nadeel is hier het niet anamorfe beeld, waardoor we 33% minder beeldlijnen hebben bij breedbeeld weergave. Af en toe is ook aliassing duidelijk zichtbaar is. De belichting heeft wat last van posterisatie. Het beeld is verder interlaced, wat bij weergave via een monitor of projector het kameffect geeft.
Elke nummer is uiteraard een aparte chapter. Een ondertiteling is niet aanwezig.

Geluidskwaliteit

De DVD is voorzien van een Dolby Digital 5.1 surround (bitrate 448 kb/s) geluidstrack, een DTS 5.1 surround (bitrate 754 kb/s) geluidstrack en een ongecomprimeerde stereo PCM2.0 (bitrate 1536 kb/s) geluidstrack. Stuk voor stuk goed klinkende geluidstracks.
Zowel de DD5.1 als de DTS5.1 bieden een goed klinkende surroundweergave. Zowel de muziek als het geluid van het publiek zijn ook in de surrounds gemixt, waardoor het een ruimtelijke dimensie krijgt. Nadruk ligt op de voorste kanalen, waar de soundtrack een goede stereospreiding heeft. Detaillering van de soundtrack is iets minder. Tevens klinkt de zangstem van Sheryl Crow, die via de centerspeaker komt, wat zacht ten opzichte van de instrumenten.
De ongecomprimeerde PCM 2.0 track klinkt eigenlijk het beste. Vergelijkbaar met de kwaliteit van een gewone CD, biedt deze track een goed stereogeluid. Detaillering van de muziek is een stuk beter dan bij de beide 5.1 track, wat vooral komt dat het hoog bij de PCM track veel helderder en gedetailleerder is. Ook de zangstem van Sheryl Crow klinkt nu veel beter in balans met de rest.
Los van enkele kleine kritiekpuntjes klinken alle tracks prima. Laat het een eigen keuze zijn, in welk formaat je zelf het concert het beste vindt klinken.

Extra's

De breedbeeldmenu’s zijn geanimeerd met DD5.1 achtergrondgeluid. Exrta’s zijn allemaal in 1.33:1 standaard beeldformaat, voorzien van PCM geluid en in het Engels ondertiteld.

An interview with Sheryl Crow (6 min)
Fragmenten van een interview met de zangeres, waarin zij over de tour praat. Amsterdam komt ook even ter sprake, waar zij op 3 november 1996 een concert in Het Paradiso gaf.

Behind-the-scenes footage (3½ min)
Allerlei beelden van diverse zaken die zo bij een tour komen kijken, waaronder een ‘photo shoot’.

Everyday Is A Winding Road (video) (4 min)
De muziekvideo van deze song.

It Makes You Happy (video) (4½ min)
Idem, muziekvideo van deze hitsong.

Jukebox.
Je kunt hier maximaal acht nummers uit het concert selecteren, die dan in de volgorde waarin je ze geselecteerd hebt, worden afgespeeld.

Concert Audio Option Only
Het concert beluisteren zonder beeld. Er is slechts een statisch scherm met de tracklisting. Geluid is alleen DD5.1. Ach, je zou ook gewoon je televisie uit kunnen zetten.

Conclusie

In november 1996 speelde Sheryl Crow en haar band enkele concerten in The Shepherd’s Bush Empire in Londen, Engeland. Op het programma staat 15 liedjes die afkomstig zijn van haar eerste album ‘Tuesday Night Music Club’ uit 1994 en haar tweede album ‘Self Titled’ uit 1996.
Beeldkwaliteit is redelijk goed, al maken we hier de kanttekening dat het beeld niet anamorf is en in het NTSC beeldformaat. Je kunt het concert in surround beluisteren dankzij een DD5.1 en een DTS 5.1 geluidstrack. Daarnaast ook nog in ongecomprimeerde PCM stereo formaat, wat gelijke kwaliteit biedt als een CD. Toegevoegd een paar korte extra’s met achtergrondbeelden en twee muziekvideo’s.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Digital Theater Systems Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:9
Extra's:4
8.5

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 2
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.