Universal: de DVD releases in februari 2007

De DVD releases van Universal in februari 2007

ACCEPTED
Accepted is een hilarische komedie van de makers van Liar Liar en Bruce Almighty, waarin we de belevenissen volgen van de onfortuinlijke lanterfanter Bartleby “B” Gaines (Justin Long - Jeeper Creepers). Als “B” en zijn vrienden worden geweigerd op alle scholen, besluiten ze dit probleem te omzeilen door zelf een school op te richten! Al gauw is het een chaos van mooie meiden in bikini, feesten bij het zwembad en een enorme kater - hoe kunnen de studenten de autoriteiten ervan overtuigen dat de nepschool wel degelijk legitiem is!!

Release: 1 februari

Genre: Comedy
Met: Justin Long, Jonah Hill, Adam Herschman, Columbus Short, Maria Thayer
Regie: Steve Pink

Duur: 89
Beeld: 2.35:1
Audio: Engels DD 5.1
Extra’s: geen


YOU, ME AND DUPREE
Maak kennis met Randy Dupree (Owen Wilson),een naïeve,luie vrijgezel die het wel naar zijn zin heeft als logé van zijn pasgetrouwde vrienden Carl en Molly (Matt Dillon en Kate Hudson). Dupree dreigt echter onderdeel van het meubilair te worden en zijn bizarre gedrag in de bad- en slaapkamer zorgt ervoor dat het gezegde ‘drie is teveel’ een compleet nieuwe betekenis krijgt!

You, Me and Dupree is een hilarische komedie van Anthony en Joe Russo, de met een Emmy® bekroonde makers van sitcom Arrested Development. In de bijrollen herkent u naast Michael Douglas als Molly’s vader ook nog Seth Rogen (The 40 Year Old Virgin) als Neil, de vriend van Carl.

Release: 8 februari

Genre: Comedy
Met: Owen Wilson, Kate Hudson, Matt Dillon, Michael Douglas, Amanda Detmer
Regie: Joe Russo, Anthony Russo

Duur: 105
Beeld: 1.85:1
Audio: Engels DD 5.1
Extra’s: geen


HOUSE, M.D.  Seizoen 1
House (Hugh Laurie) is een specialist in besmettelijke infectieziekten. Hoewel zijn manier van doen op het botte af asociaal lijkt, is dokter House een non-conformist wiens onconventionele denkpatronen en feilloze instinct veel respect afdwingen. Als briljant diagnosticus gaat House geen uitdaging uit de weg. Bovendien kan hij voor het ontcijferen van medische puzzels en het redden van mensenlevens een beroep doen op een topteam van jonge medische experts dat hij zelf heeft samengesteld.

‘House M.D.’ is niet de zoveelste ziekenhuisserie, maar een meeslepende en vernieuwende medische dramareeks die de adepten van de betere politieseries zeker zal weten te boeien. In ‘House M.D.’ gaan de dokters immers als politierechercheurs tewerk om de medische puzzel op te lossen. Bovendien kijkt de camera mee met de scanners in het zieke lichaam, volgt de bewegingen van de bacteriën,... zonder bloederig te worden.

Release: 8 februari

Genre: tv-serie
Met: Hugh Laurie, Omar Epps, Lisa Edelstein, Robert Sean Leonard, Jennifer Morrison, Jesse Spencer
Regie: diverse

Duur: 22 afl.
Beeld: 16:9
Audio: Engels DD 5.1
Extra’s: Het Concept, Castingsessies, Medische Gevallen, Rondleiding op de Set, House-ismen, Dr House


NIGHTS OF CABIRIA (1957)
Fellini won met Le Notte di Cabiria een Oscar® voor Beste Buitenlandse film. Giulietta Masina - zijn vrouw - kreeg in Cannes de prijs voor Beste Actrice. Cabiria is een arm, romantisch meisje, dat leeft op kosten van gewetenloze mannen. Haar smeekbede om een wonder lijkt verhoord, wanneer plots een serieuze jongeman opdaagt die met haar wil trouwen. Om met haar verleden te breken, neemt ze al haar spaargeld op om met hem mee te gaan... Dit aangrijpende verhaal over hoop en illusies is een open liefdesbrief aan Fellini’s muze en vrouw. Masina zet een geweldige en ontroerende prestatie neer, geholpen door een indrukwekkende cast en levensechte dialogen, deels geschreven door Pier Paolo Pasolini.

Release: 8 februari

Genre: drama
Met: Giulietta Masina, François Perier, Amadeo Nazzari
Regie: Federico Fellini

Duur: 113 - Beeld: 4:3 z/w
Audio: Italiaans DD 2.0
Extra’s: Trailer, fotogalerij


DROOG BROOD OMWILLE VAN DE SMEER
“Eigenbelang is de drijfveer van vele handelingen.” ‘Omwille van de Smeer’, derde show van theaterhervormingsgroep Droog Brood, is inhoudelijk weer een komische worsteltocht naar het antwoord op de oervraag, zij het dit keer gehuld in duurdere kosmtuums en tegen een achtergrond van nog duurder decor. Ook is er geïnvesteerd in speciale effecten. Dit alles teneinde een breder publiek aan te spreken dat dan na afloop gegarandeerd zal verzuchten: “Toch goed dat we gegaan zijn.” Bas Hoeflaak en Peter van de Witte zijn met “Omwille” genomineerd voor een van de grootste cabaretprijzen van Nederland, namelijk de ‘NEERLANDS HOOP 2006’. Nieuw talent dat zeker niet mag ontbreken in de collectie van Cabaretliefhebbers!

Release: 15 februari

Genre: cabaret
Duur: 110
Audio: Nederlands 5.2 & 2.0


CHILDREN OF MEN
We schrijven 2027. De jongste persoon op aarde - een 18-jarige - is net gestorven. De maatschappij kreunt onder het brute geweld van rivaliserende sektes. De mensheid staat op een zuchtje van de totale uitroeiing, en alle hoop berust op de schouders van een onwaarschijnlijke redder, held tegen wil en dank Theo. Om de wereld van de totale ondergang te redden moet hij de laatste zwangere vrouw op aarde opsporen en haar in de hachelijkste omstandigheden naar een veilige schuilplaats escorteren. De Oscargenomineerde regisseur Alfonso Cuarón* hangt in deze meeslepende actiethriller een onthutsend toekomstbeeld op.

Release: 22 februari

Genre: sciencefiction, thriller
Duur: 105’
Met: Julianne Moore, Clive Owen, Michael Caine, Chiwetel Ejiofor, Charlie Hunnam, Clare-Hope Ashitey
Regie: Alfonso Cuaron

Beeld: 1.85:1
Audio: Engels DD 5.1
Extra’s: Men Under Attack


THREE
Jack, een succesvol zakenman, vaart met zijn mooie vrouwtje door de Zuidzee. Dan slaat plots het noodlot toe: het yacht vliegt in brand en zinkt. Enkel Jennifer en de matroos, Manuel, overleven de ramp. Op een verlaten eiland maken ze van de nood een deugd en scheppen ze hun eigen, kleine aardse paradijs. Maar dan spoelt Jack plots op het eiland aan. Ook hij leeft nog. Het startsein voor een driehoeksverhouding met gewelddadige afloop is gegeven…

Release: 22 februari

Genre: Actie
Met: Billy Zane, Kelly Brook, Juan Pablo Di Pace, Todd Collins, Victoria Di Pace
Regie: Stewart Raffill (II)


WANTED: DEAD OR ALIVE (1958) SEIZOEN 2
De avonturen van de zwijgzame, goedhartige premiejager Josh Randall kluisterden wereldwijd steeds nieuwe generaties fans aan de buis. Dankzij het unieke charisma van Steve McQueen, die in zijn vertolking een merkwaardige authenticiteit wist te leggen, oversteeg de tv-western met gemak de talloze andere series uit die periode. De reeks werd eindelijk in zijn originele zwart-witformaat gerestaureerd met tal van extra’s die een nieuw licht werpen op deze cultserie, zijn impact toen en nu, en op de intussen mythische status van Steve McQueen.

Release: 22 februari

Genre: western
Duur: 12 afleveringen van ca. 30 minuten

Beeld: 4:3
Audio: Engels DD 2.0
Extra’s: Origins of a Mythical Series - Steve McQueen Biography - Life in the Fast Lane Een episode in kleur - Fotogalerij - Analyse

Recente artikelen

Laatste reacties

Frank  |  03-02-2007

En toch blijf ik niet begrijpen waarom Universal niet gewoon het artwork van de bioscooprelease gebruikt heeft voor de dvd, dat was echt steengoed werk. De art...
Lees meer >

Fokkeyou  |  03-02-2007

Waarschijnlijk een importje voor mij dus... De UK ziet er anders net hetzelfde uit hoor. Maar ik vind zoiets toch bijkomstig ten opzichte van de technische k...
Lees meer >

Werner  |  28-01-2007

Waarschijnlijk een importje voor mij dus... De UK ziet er anders net hetzelfde uit hoor. Maar ik vind zoiets toch bijkomstig ten opzichte van de technische k...
Lees meer >

Fokkeyou  |  28-01-2007

Children of Men lijkt een succes te gaan worden, hij komt iig ook zeker bij mij in de kast. Ik hoop alleen dat de inlay wel drastisch gewijzigd wordt, want ...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina