Twin Pics i.s.m. Cinéart - DVD releases in februari

Twin Pics

Twin Pics presenteert i.s.m. Cinéart:

24 CITY

EEN FILM VAN JIA ZHANG KE

coverReleasedatum: 1 februari 2010

De fabriek "Chengdu Engine Corporation" werd in 1958 opgericht voor de productie van vliegtuigmotoren en is vooral bekend onder de militaire codenaam Factory 420. Het terrein veranderde in een kleine gemeenschap inclusief school en bioscoop. In negen "interviews", zien we de geschiedenis van de verandering van Factory 420 in luxe appartementencomplex "24 City". Aan de hand van de te slopen staatsfabriek reconstrueert Jia Zhang-ke een halve eeuw Chinese sociale en economische geschiedenis.

KATANGA BUSINESS

EEN FILM VAN THIERRY MICHEL

coverReleasedatum: 8 februari 2010

Na Mobutu, roi du Zaïre en Congo River zet de Belgische regisseur Thierry Michel zijn ontdekkingstocht door Midden-Afrika verder. Zijn nieuwe documentaire, getiteld Katanga Business, is een soort politiek-economische thriller die zich afspeelt in deze provincie gelegen in het zuidoosten van de Democratische Republiek Congo, één van de rijkste streken ter wereld wat betreft ertsrijkdommen. Desondanks leeft de bevolking van Katanga nog steeds in de allergrootste armoede, terwijl de multinationals steeds vaker concurrentie krijgen van China en de miljarden dollars die het land meebrengt. Katanga Business is een parabel over de globalisering die zich afspeelt op de achtergrond van een economische oorlog.

LET'S MAKE MONEY

EEN FILM VAN ERWIN WAGENHOFER

coverReleasedatum: 8 februari 2010

Na « We Feed the World », zijn buitengewone documentaire over de voedingsindustrie, maakt regisseur Erwin Wagenhofer « Let's Make Money », een documentaire over wat er gebeurt met ons geld eenmaal het op een bankrekening staat. Of we dit nu willen of niet, ons geld komt terecht in een internationaal financieel stelsel, waarvan we de mechanismen en de draagwijdte niet kennen. Aan de hand van getuigenissen van de verschillende actoren over de hele wereld (zakenlui, speculanten, boeren, economen,…) toont Wagenhofer ons de economische, sociale en ecologische gevolgen van het neo-liberale stelsel waarin we leven : armoede, fiscale paradijzen, nepinvesteringen, oorlog…

« Let's Make Money » is een visionaire documentaire die de onvermijdelijke crisis voorspelde.

ELÈVE LIBRE

EEN FILM VAN JOACHIM LAFOSSE

coverReleasedatum: 8 februari 2010

De 16-jarige Jonas is voor de zoveelste keer gezakt voor zijn examens. Hij hoopt dat zijn tenniscarrière redding zal brengen, maar ook hier slaagt hij niet voor het toegangsexamen. Per toeval ontmoet hij Pierre, een dertiger die bereid is om hem te begeleiden bij het behalen van zijn diploma via de middenjury. Gesterkt door deze voorkeurbehandeling beslist Jonas om de schoolbanken voorgoed te verlaten. Algauw blijkt dat de limieten van een klassieke leraar-leerlingrelatie ver overschreden worden…

UNSPOKEN

EEN FILM VAN FIEN TROCH

coverReleasedatum: 8 februari 2010

Vijf jaar geleden verdween de 14-jarige Lisa uit het leven van haar ouders Lukas en Grace. Geen duidelijk spoor, geen afscheid, ze is verdwenen en de kans dat ze ooit terugkomt is erg klein. Nu na vijf jaar lijken Lukas en Grace hun normale leven weer te hebben opgepakt. Door de dagelijkse sleur lijkt er geen plek meer voor diepgaande gesprekken, zo wordt het verdriet en gemis uit de weg gegaan. Maar de verdwijning van hun dochter heeft hen diep gekwetst. Door een vreemd toeval verschijnt Lisa uit het niets weer in hun leven. Een vroegere vriend van hun dochter komt toevallig op bezoek. Dit lijkt een voorbode voor meer vreemde situaties.

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina