Twee films van Lumière vanaf 27 oktober verkrijgbaar op DVD

Lumiere Entertainment


Twee nieuwe arthouse films van Lumière Home Entertainment
vanaf 27 oktober verkrijgbaar op DVD

INVOLUNTARY (De ofrivilliga)

coverGrappige en aangrijpende Zweedse film van Ruben Östlund.
Winnaar van 9 Awards waaronder de Gouden Iris van het Brussels Europees Film Festival en de Scenario- en de Publieksprijs op het Stockholm Film Festival.

Synopsis
Vijf satirische schetsen die samen een prachtig sociologisch onderzoek vormen naar het gedrag van individuen in een groep. Het is bijna zomer in Zweden en voor sommige mensen is dit het startschot om
zich vreemd te gedragen. Leffe steelt graag de show bij zijn vrienden met gore spelletjes, zeker wanneer hij dronken is. Een lagere schoollerares weet niet goed de grens te trekken: ze moet perse haar collega’s ook de les lezen. Twee pubermeisjes poseren voor de webcamera om sexy foto’s te nemen en willen oeverloos veel gaan drinken. Een buschauffeur wil zijn gezag laten gelden aan de passagiers na een onschuldig incident. Villmar’s verjaardagsfeest loopt na een vuurwerkincident uit de hand.

Cast: Villmar Björkman, Linnea Cart-Lamy, Leif Edlund, Sara Eriksson.
Scenario: Erik Hemmendorff en Ruben Östlund.
Regie: Ruben Östlund
Taal: Zweeds
Ondertiteling: Nederlands
Genre: arthouse

Consumentenadviesprijs: € 14,99

 

STILL WALKING (Aruitemo Aruitemo)

met bonusfilm HANA (Hana yori mo naho)

coverTwee films van de meester Hirokazu Kore-Eda (scenario en regie), een genie met een meesterlijk oog voor de kleine zaken van het leven.

STILL WALKING
Een film die de aandachtige toeschouwer met duizend schitterende details zal belonen.
Een volwassen zoon en dochter, die inmiddels ook weer een eigen gezin hebben, bezoeken hun oude vader en moeder. Tijdens deze klassieke familiereünie herdenken zij de tragische dood van de oudste broer. Maar in het ouderlijk huis blijkt al snel dat de gezinsleden niet meer dezelfde zijn als vroeger. Hoewel liefde de familiebanden in stand houdt, broeden geheimen en rancune onder de oppervlakte. Liefdevol registreert de camera het stille verdriet, de subtiele, soms absurde humor die zo bevrijdend helpt om te overleven, de kleine veranderingen die het onveranderlijke toch moet toestaan... Omdat het leven hoe dan ook zijn weg wil gaan

Cast: Hiroshi Abe, Yui Natsukawa, Kazuya Takahashi.
Een film van Hirokazu Kore-Eda (scenario en regie).


HANA
De jonge samurai Soza slijt zijn dagen in het arme district Edo. Door zijn clan wordt hij erop uitgestuurd om de dood van zijn vader te wreken. Hij is geen goede zwaardvechter. Sterker nog, hij voelt zich veel meer thuis als doorsneeburger die kinderen leert lezen en schrijven. Wanneer hij uiteindelijk de man naar wie hij op zoek is heeft gevonden, moet hij kiezen tussen vergelding of vergeving.

Cast: Junichi, Rie Miyazawa, Arata Furuta.
Een film van Hirokazu Kore-Eda (scenario en regie).

Extra’s:
Making of
Bonusfilm HANA
Taal: Japans
Geluid: Dolby Digital 5.1
Beeld: 16/9 – 1.85:1
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 115 minuten + extra: 30 minuten
Genre: Arthouse

Consumentenadviesprijs: € 19,99

Recente artikelen

Laatste reacties

TheGodfather  |  05-11-2009

Still Walking komt volgend jaar ook uit bij Criterion (y)
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina