Bridge Entertainment: Brendan & The Secret of Kells en Nobel Son op DVD


Bridge Entertainment presenteert:

Brendan & The Secret of Kells

Wonderlijk mooie Ierse animatiefilm van Tomm Moore, een sprookje waarin werkelijkheid en verbeelding één worden.

coverBrendan & The Secret of Kells is een bijzondere animatiefilm van regisseur Tomm Moore, waarin vijandige Vikings, een heidense slangengod, een woudgeest, een zonderling meisje en veel meer het pad kruisen van de 12-jarige weesjongen Brendan in zijn triomfantelijke tocht om meester illustrator te worden en een waardevol boek af te maken. Na een première op het KLIK! Amsterdam Animatie Festival en een bescheiden release in de filmtheaters is dit sprookje, waarin werkelijkheid en verbeelding één worden.

Korte inhoud
Ierland, 9de Eeuw
Brendan, een opgewekte en goedlachse weesjongen van 12 leeft in de abdij van Kells dat verscholen ligt in een verlaten groene vallei. Hij wordt er streng opgevoed door zijn oom, de abt Cellach, die de abdij met ijzeren hand leidt. Op een dag ontmoet hij de oude broeder Aidan. Deze ietwat vreemde man is een meester in het illustreren en houdt een buitengewoon, nog onvoltooid boek in bewaring. Enthousiast en begeesterd door deze ontmoeting laat Brendan zich meeslepen door de lokroep van de creativiteit en verbeelding. Hij heeft slechts nog één doel voor ogen: zelf meester illustrator worden en het waardevolle boek van Kells afwerken. Hij weet uiteindelijk te ontsnappen aan de sterke greep van zijn oom en waagt zich buiten de muren van Kells.
In de omringende wouden staan hem talloze gevaren en avonturen te wachten en riskeert hij zelfs de dood. Met de hulp van een 12-jarig zonderling meisje zal hij zijn grootste angsten trotseren. Vijandige Vikings, een heidense slangengod en een woudgeest kruisen het pad van Brendan tijdens zijn schrikbarende en triomfantelijke tocht naar verbeelding.

Regie: Tomm Moore
Co-regie: Nora Twomey
Scenario: Fabrice Ziolkowski

Prijswinnend:
Cartoon Movie in Lyon: Beste Europese Regie - Tomm Moore (Ierland) en Beste Europese Animatieproductie - Vivi Film (België) samen met Cartoon Saloon uit Ierland en Les Armateurs uit Frankrijk.
Filmfestival van Annecy: Publieksprijs Beste Film | Nominatie Grand Prix Beste Film.
Filmfestival Edinburgh: Publieksprijs Beste Film.
Animated Film Festival van Korea: Winnaar Beste Film.

Technische gegevens:
Speelduur: 75 minuten
Taal: Nederlands / Vlaams, Frans, Engels
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 16:9
Audio: Dolby Digital 5.1
Genre: Animatie
Kijkwijzer: 6 jaar, Angst, Geweld

Consumentenadviesprijs: € 14,99
Vanaf 17 november verkrijgbaar op DVD.

 

Nobel Son

Keep your eyes on the prizecover

Eliza Dushku (City by the Sea, Wrong Turn), Shawn Hatosy (Public Enemies, Alpha Dog), Bryan Greenberg (Bridge Wars, The Good Guy), Alan Rickman (Harry Potter-films, Love Actually), Danny DeVito (Matilda, Heist, Big Fish) en Mary Steenburgen (The Brave One, The Proposal) spelen de belangrijkste rollen in NOBEL SON, de actie-thriller met een pittige dosis humor van Randall Miller.

Korte inhoud
Barkley Michaelson (Bryan Greenberg) worstelt met het afmaken van zijn proefschrift als zijn vader, de geleerde Eli Michaelson (Alan Rickman), de Nobelprijs voor Scheikunde wint. Maar Eli’s misstappen uit het verleden beginnen te botsen met het heden. Als Barkley wordt ontvoerd op de dag voordat zijn vader de prijs zal aanvaarden, weigert Eli het losgeld te betalen. Daarmee begint een venijnig verhaal over een disfunctioneel gezin, wellust, verraad en uiteindelijk met een pittige dosis maffe humor.

Technische gegevens
Speelduur: ca. 105 minuten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 16:9
Audio: Dolby Digital 5.1
Genre: Actie-thriller/Comedy
Kijkwijzer: 16 jaar, Geweld, Grof taalgebruik

Consumentenadviesprijs: € 14,99
Vanaf 17 november verkrijgbaar op DVD

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina