Sinterklaas koopt voor 16 miljoen aan DVD's

De verkoop van dvd\'s blijft enorm snel stijgen. In de week van het sinterklaasfeest hebben consumenten samen 16 miljoen euro uitgegeven aan dvd\'s, zowel voor films als voor muziek. De verkoop van dvd\'s met muziek kwam daarmee 85 procent hoger uit dan in dezelfde periode vorig jaar. Film-dvd\'s werden 50 procent meer verkocht.

Dat blijkt uit onderzoek van het Entertainment Datacentre Holland (EDH), dat de verkopen in negenhonderd winkels heeft bijgehouden. Vorig jaar stegen de verkopen van dvd\'s ook al explosief, aldus een woordvoerder van EDH zondag. Het bureau heeft het onderzoek uitgevoerd in opdracht van de branchevereniging voor muziekwinkels NVGD.

De verkoop van videobanden "staat sterk onder druk" door de opmars van de dvd, concludeert de EDH-woordvoerder. De dvd heeft inmiddels circa 90 procent van de markt voor verkoopfilms veroverd. EDH verwacht dat de videoband ook de huidige 10 procent marktaandeel niet zal vasthouden.

Lees het complete bericht op De Telegraaf.nl.

Recente artikelen

Laatste reacties

hitchberg  |  23-12-2003

Nog even doorzeiken, Gisteren a Christmas Carol (1999) met Patric Stewart gezien Helder en scherp beeld (Een tv film 4:3), goed verstaanbaar geluid (stereo), Pr...
Lees meer >

Martin Zuidervliet  |  20-12-2003

Nee, omdat ze vaak geen kwaliteit bieden. Maar jij vind van wel, dus laten we er maar over ophouden. Jouw normen liggen duidelijk lager dan die van mij.
Lees meer >

hitchberg  |  19-12-2003

Je wordt geen oor aangenaait zolang je kwaliteit voor je geld krijgt . Dat is de discussie niet, jij beweert dat Bridge Entertainment, Dutch Film Works, Indi...
Lees meer >

Surya  |  19-12-2003

Wat een discussie zeg :D Maar ik moet Martin toch bijtreden hoor!
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina