Dutch FilmWorks: Lord of War Special Edition

DUTCH FILMWORKS presenteert

LORD OF WAR Special Edition (2 Disc Steelbook)
When There’s A Will There’s A Weapon

Nicolas Cage (National Treasure, The Rock, Gone In Sixty Seconds)
Ethan Hawke (Assault On Precinct 13, Taking Lives, Training Day)
Jared Leto (Alexander, Panic Room, Fight Club)
Scenario en regie: Andrew Niccol

Vanaf 7 maart 2006 verkrijgbaar als Special 2-Disc Steelbook Edition

Een van de grote bioscoophits van de afgelopen maanden was ongetwijfeld de actie / thriller LORD OF WAR. Nicolas Cage schittert daarin als Yuri Orlov, die uitgroeit tot een van de meest beruchte internationale wapenhandelaars. Iedereen wordt op zijn wenken bediend, als het maar geld oplevert. Terwijl zijn vrouw en kinderen geen idee hebben waar hij zijn fortuin mee verdient, opent niet alleen de meedogenloze Interpol-agent Jack Valentine (Ethan Hawke) de jacht op hem, maar ook sommige concurrenten en klanten die hem liever kwijt dan rijk zijn. Wat volgt is een keiharde confrontatie met zijn vijanden, familie en vrienden...

Naast Nicolas Cage worden de hoofdrollen vertolkt door Ethan Hawke en Jared Leto. Het scenario en de regie waren in handen van Andrew Niccol. 7 maart 2006 verschijnt LORD OF WAR als Special 2-Disc Steelbook Edition. Distributie: Dutch FilmWorks.

SYNOPSIS
Als geboren Oekraïner maar opgegroeid in de Verenigde Staten zal Yuri Orlov (Nicolas Cage) niet de geschiedenis ingaan als iemand die de tijd neemt voor zijn carrière. Hij wil snel naar de top en zonder al teveel inspanningen veel geld verdienen. Dat hij hiervoor af en toe een andere identiteit moet aannemen is all in the game. Na afstompend werk in het familierestaurant stuit hij op een veel lucratievere bezigheid; de wapenhandel. Hij blijkt een geslepen onderhandelaar te zijn.
Om zijn handel te verkopen reist hij de hele wereld rond, waarbij hij in de gevaarlijkste oorlogsgebieden komt. Kogels en verraders ontwijkend. Het geld stroomt binnen en de mooiste vrouwen omringen hem. Zo kan hij ook de vrouw van zijn dromen het hof maken. De verliefde Ava heeft geen idee hoe haar man zijn geld verdient. Terwijl iedereen hem kent als de ideale vader en echtgenoot, groeit Yuri uit tot een van de grootste illegale wapenhandelaars ter wereld. Zijn risicovolle transacties voeren hem naar alle uithoeken van de aarde, naar de meest schitterende appartementen in New York tot aan de paleizen van Afrikaanse dictators.
Maar het beroep van Yuri zorgt er ook voor dat hij vele vijanden heeft. Zo moet hij uit handen blijven van de meedogenloze Interpol-agent Jack Valentine (Ethan Hawke). Ook sommige van zijn concurrenten en zelfs enkele klanten zijn hem niet goed gezind. Yuri’s klanten bestaan dan ook vaak uit de meest beruchte dictators ter wereld. Wat volgt is een keiharde confrontatie met zijn vijanden, familie en vrienden...

FEATURES
DISC 1:
16:9 Anamorphic Widescreen [1.78:1]
Dolby Digital 5.1 + DTS
Chapter Selection
Subtitles On/Off
Genre: Actie / Thriller
Speelduur: 117 Minuten
Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld

DISC 2
• Speelduur Extra\'s: 79 Minuten
• Behind The Scenes
• Trailers & TV Commercials
- UK Trailer
- U.S TV Spot: Make it a double
- U.S TV Spot: Cat and Mouse
- U.S TV Spot: Secret
- U.S TV Spot: Cutdown
- U.S TV Spot: Chase
- NL TV Spot
- UK TV Spot
• Deleted Scenes
• Interviews Cast & Crew
1. Nicolas Cage - Yuri Orlov & Norman Golightly- Producer
2. Jared Leto - Vitaly Orlov
3. Ethan Hawk - Jack Valentine
4. Bridget Moynahan - Ava Fontaine
5. Philippe Rousselet – Producer
6. Nicolas Cage - Yuri Orlov
7. Easter egg: Van interview Nicolas Cage alleen interviewster in beeld
• Photo Gallery
• Also Or Soon Available (Trailers van The Aviator, Assault on Precinct 13, A Sound of Thunder, Unleashed, Dominion Prequel to the Exorcist)
• Liner Notes
Internationale wapenhandel is al jaren onderwerp van felle discussies in de media, maar geen enkele speelfilm durfde het aan het onderwerp op zo’n scherpe, aanstekelijke manier aan te pakken als Lord of War. Het thema kwam eerder aan bod in Deal of the Century (William Friedkin, 1983) en Buffalo Soldiers (Gregor Jordan, 2001), maar Andrew Niccol’s vlijmscherpe en meeslepende film gaat verder waar die films ophielden.
Voor zijn scenario’s en speelfilms neemt Andrew Niccol graag actuele en complexe onderwerpen, zoals genetische manipulatie (Gattaca), reality-televisie (The Truman Show) en de digitale filmrevolutie (S1m0ne). Voor Lord of War deed hij jarenlang onderzoek naar internationale wapenhandel. Daardoor komt de film akelig dicht in de buurt van de werkelijkheid. Niccol: “Bijna alle gebeurtenissen in de film zijn gebaseerd op ware feiten. Militaire helikopters die verkocht worden als reddingsmateriaal, wapenhandelaars die de namen en registratie van hun schepen veranderen op zee, een beruchte Amerikaanse wapenhandelaar die onder dubieuze omstandigheden wordt vrijgelaten uit de gevangenis, de plundering van Russisch wapentuig vlak na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie. Allemaal waar gebeurd.”
Lord of War draait geen doekjes om de Amerikaanse rol in de internationale wapenhandel. Het maakte de financiering er niet makkelijker op. Tot overmaat van ramp brak een week nadat Niccol het script had aangeboden aan potentiële financiers de oorlog in Irak uit. Het resultaat was dat geen enkele Amerikaanse studio zijn vingers wilde branden aan het gevoelige onderwerp. Lord of War werd daarom geheel gefinancierd met buitenlands geld.
Wie wel vanaf het eerste moment in de film geloofde, was hoofdrolspeler Nicolas Cage: “Weinig mensen hebben het lef om de zaken zo scherp te stellen als Andrew [Niccol] dat deed. Dat is een van de redenen waarom ik de film wilde doen. Het leek op niets dat ik eerder had gezien: een uniek en origineel verhaal dat het publiek een blik gunt in de realiteit van wapenhandel.”
Nicolas Cage is perfect in de rol van Yuri Orlov. Dat vond Andrew Niccol ook: “Nicolas is misschien de enige acteur die een wapenhandelaar als Orlov zowel geloofwaardig als sympathiek kon maken.”
Cage, die eveneens als een van de producenten optrad, was vanaf het begin aan boord. Ook Jared Leto en Ethan Hawke zeiden meteen ‘ja’ toen hen een rol werd aangeboden in Lord of War. Met een sterke cast en een budget van 50 miljoen dollar begon de film op 2 augustus 2004 met de opnamen in New York. Na negen dagen verhuisde de productie naar Kaapstad, Zuid-Afrika waar de crew in totaal tien weken verbleef. De laatste draaidagen vonden plaats in Tsjechië, waar opnames plaatsvonden op een voormalige militaire basis van de Sovjet-Unie.
Op 16 september ging de film in de Verenigde Staten in première. Belangrijke kranten en tijdschriften als Variety, Hollywood Reporter, The New Yorker en Chicago Sun-Times publiceerden lovende recensies. Opvallend was dat iedereen een andere film leek te hebben gezien: een satire, een actiethriller, een politiek drama, een zwarte komedie en een karakterstudie. In de Chicago Reader kwam de vermaarde criticus Jonathan Rosenbaum er niet uit: “Lord of War is een bijtende satire die zich voordoet als een actie-avonturenfilm. Of misschien is het Hollywood escapisme vermomd als een satire.” Die ambiguïteit is nu juist precies de kracht van Andrew Niccol, die ook in The Truman Show en Gattaca zijn boodschap overbracht zonder prekerig te zijn. Recensent David Denby sloeg in The New Yorker de spijker op zijn kop: “Niccol is te slim om tegen ons te preken, maar zijn boosheid en verdriet zijn altijd zichtbaar, zelfs wanneer hij ons een geweldige show geeft.”

Leeftijd: 16, geweld, drugs, sex en grof taalgebruik

Met: Nicolas Cage (National Treasure, The Rock, Gone In Sixty Seconds)
Ethan Hawke (Assault On Precinct 13, Taking Lives, Training Day)
Jared Leto (Alexander, Panic Room, Fight Club)
Bridget Moynahan, Eamonn Walker, Ian Holm, Sammi Rotibi
Scenario en regie: Andrew Niccol

Vanaf 7 maart 2006 verkrijgbaar als Special 2-Disc Steelbook Edition
Consumentenadviesprijs: € 24,99

Recente artikelen

Laatste reacties

Swanski  |  18-03-2006

komt deze alleen uit als steelbook? vind dat nl. helemaal niets, geen simpele 1-disc of een andere SE in digi bijvoorbeeld? Vond deze steelbook wel erg mooi. M...
Lees meer >

Ludo Keeris  |  17-03-2006

18 april komt de filmpakker uit. Is gewoon een normale keepcase (gelukkig :wink: ) Ja, dit is een normale keepcaseversie.
Lees meer >

Sneaker  |  12-03-2006

komt deze alleen uit als steelbook? vind dat nl. helemaal niets, geen simpele 1-disc of een andere SE in digi bijvoorbeeld? Vond deze steelbook wel erg mooi. M...
Lees meer >

Jeroen D  |  12-03-2006

18 april komt de filmpakker uit. Is gewoon een normale keepcase (gelukkig :wink: )
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina