Buena Vista: The Muppets¹ Wizard of Oz Anniversary Edition op DVD vanaf 2-8

Walt Disney Pictures presenteert

The Muppets’ Wizard of Oz
Anniversary Edition – Celebrating 50 years of Bein’ Green

Met een sterrencast die onder meer bestaat uit de Grammy Award-winnares Ashanti, de voor een Oscar® genomineerde Queen Latifah, David Alan Grier, de Academy Award®-winnaar Quentin Tarantino en Jeffrey Tambor.
Scenario: Debra Frank & Steven Hayes - Regie: Kirk R. Thatcher

Te KOOP op DVD vanaf 2 augustus 2006

Kermit de Kikker, Miss Piggy, Gonzo, Fozzie, Pepe,.... Geniet van dit maffe en muzikale avontuur waarin naast de dolkomische optredens van de Muppets-familie ook een sterrencast schittert, die onder meer bestaat uit de Grammy Award-winnares Ashanti als het meisje Dorothy dat ervan droomt om zangeres te worden, de voor een Oscar® genomineerde Queen Latifah* als Tante Em, David Alan Grier als Oom Henry, de Academy Award®-winnaar Quentin Tarantino** als zichzelf en Jeffrey Tambor als de Tovenaar.

Maar de abolute ster is zonder twijfel Miss Piggy die alle vier de heksen voor haar rekening neemt; de Boze Heks van het Oosten, de Boze heks van het Westen, de Goede Heks van het Noorden en Glinda, de Goede Heks van het Zuiden.
Kermit de Kikker is de Vogelverschrikker die op zoek is naar zijn verstand. De Grote Gonzo is het Tinne Ding dat op zoek is naar zijn hart, en Fozzie is een Laffe Leeuw die wel wat moed kan gebruiken. Pepe is de alsmaar ratelende en pratende Toto, die niet van de zijde van het meisje Dorothy afwijkt.

Het verhaal is losjes gebaseerd op het boek The Wonderful Wizard of Oz van L. Frank Baum.
Het meisje Dorothy (Ashanti) droomt ervan zangeres te worden. Roem en rijkdom lijken echter onbereikbaar in het trailerpark in Kansas waar ze met haar Tante Em (Queen Latifah) en Oom Henry (David Allen Grier) woont. Maar wanneer een tornado haar en Toto (Pepe) meevoert naar het magische land van Oz, ontmoet Dorothy de Tovenaar (Jeffrey Tambor). Hij belooft een ster van haar te maken. Maar dan moeten zij er wel eerst in slagen om samen met haar maffe nieuwe vrienden, de Vogelverschrikker (Kermit), het Tinnen Ding (Gonzo) en de Laffe Leeuw (Fozzie), de duivelse diva van Oz te verslaan, de beruchte Boze Heks van het Westen (Miss Piggy)!

Originele Acteurs / Stemmen
Dorothy – Ashanti
Tante Em - Queen Latifah
Oom Henry - David Alan Grier
De Tovenaar - Jeffrey Tambor
Quentin Tarantino - Quentin Tarantino

En ook…
De Vogelverschrikker – Kermit de Kikker
Het Tinnen Ding – Gonzo
De Laffe Leeuw – Fozzie
Toto - Pepe
De Vier Heksen – Miss Piggy

TECHNISCHE SPECIFICATIES
TAALKEUZE: Dolby Digital 5.1: Engels – Dolby Digital 2.0: Duits, Frans, Italiaans, Spaans
ONDERTITELING: Nederlands / Frans / Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Duits / Italiaans / Spaans / Zweeds / Noors / Deens / Fins
BEELDFORMAAT: 16x9 - 1.78:1
SPEELDUUR: 96 minuten (exclusief bonusmateriaal)
KIJKWIJZER: AL

BONUSMATERIAAL
• Bloopers
• Oz oeps!
• Achter de schermen bij Disney
• Exclusieve achtergrondreportage ‘The Making of’ met Pepe
• Uitgebreid interview met Quentin Tarantino

*2002, Beste vrouwelijke bijrol, Chicago - **1994, Beste scenario, Pulp Fiction
The Muppets zijn een creatie van de Jim Henson Company. Sinds enkele jaren bezit Disney de rechten om meer Muppets verhalen op film tot leven te brengen.


Gelijk met The Muppets’ Wizard of Oz brengt Buena Vista Home Entertainment nog twee onvergetelijke Muppets avonturen op DVD uit:

The Muppet Movie (1979)
Regie: James Frawley
Kermit de Kikker wordt door talentenjager Dom DeLuise overgehaald om in Hollywood carrière te maken. Samen met zijn vrienden Fozzie, Miss Piggy, Gonzo en een grote groep andere Muppets die dezelfde droom hebben, reist hij dwars door Amerika richting Los Angeles, het geluk tegemoet.

The Great Muppet Caper (1981)
Regie: Jim Henson
Waarin Kermit, Gonzo en Fozzie als journalisten naar Engeland reizen om de steenrijke modeontwerpster Lady Holiday te interviewen, wiens diamanten ketting is gestolen. Kermit wordt op slag verliefd op haar secretaresse Miss Piggy.
De juwelendieven slaan opnieuw toe en dit keer is Miss Piggy het doelwit.
Aan Kermit en de Muppets om de daders op te sporen.

Kermit de Kikker – Celebrating 50 Years of Bein’ Green
Hij is een internationale ster, een vriend en rolmodel voor miljoenen over de hele wereld. Hij heeft geschitterd in top televisieshows en in grote speelfilms. Hij heeft met iederin in de schijnwerpers gestaan. Van beroemdheden zoals Robert DeNiro en de Engelse Koningin tot aan topatleten. Hij is niet zomaar iemand. Hij is een fenomeen. Zijn naam: KERMIT DE KIKKER!

Recente artikelen

Laatste reacties

scheur  |  21-07-2006

Deze komen alledrie bij mij in de collectie!!!!! (y)
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina