BEN X - Het overrompelende regiedebuut van Nic Balthazar

BEN X

Het overrompelende regiedebuut van Nic Balthazar, de Belgische inzending voor de Oscars en publiekslieveling op diverse internationale filmfestivals,..

Vanaf 22 april verkrijgbaar op DVD als 2-Disc Limited Edition Steelbook

ALLES IS DURVEN
Geïnspireerd door waargebeurde feiten, brengt de film het aangrijpende verhaal van de licht autistische Ben. Hij lijkt te leven in zijn eigen universum, dat zich voor een groot deel afspeelt in de wereld van online computergames. In de echte, harde werkelijkheid van de technische school gaat hij dagelijks door een hel. Het pesten maakt het leven voor hem bijna onmogelijk. Gesteund door zijn mystery girl op het internet onderneemt hij actie. BEN X is het speelfilm regiedebuut van televisiemaker en voormalig filmrecensent Nic Balthazar. Het is een bewerking van zijn bestseller ‘Niets is alles wat hij zei’, dat later ook als het toneelstuk ‘Niets’ in België een groot succes was. De film, met nieuwkomers Greg Timmermans en Laura Verlinden in de hoofdrollen, is de allereerste waarbij een filmmaker virtuele personages regisseerde in cyberspace. Ben X is een productie van de Belgische productietak van Eyeworks Film & TV Drama, in coproductie met het Nederlandse BosBros van Burny Bos.

De hoofdrollen worden vertolkt door Greg Timmermans en Laura Verlinden (De Laatste Zomer). In de cast verder ook Pol Goossen (Thuis), Marijke Pinoy (Vidange Perdue), Titus De Voogdt (Steve + Sky, Small Gods) en Johan Heldenbergh (Steve + Sky). De muziek van Ben X is van Praga Khan (Basic Instinct, Sliver, Strange Days), aangevuld met dEUS, Arno en Sigur Ros. Producenten: Peter Bouckaert en Erwin Provoost (MMG). Coproducenten : Burny Bos, Michiel De Rooij en Sabine Veenendaal (BosBros.). Regie & scenario : Nic Balthazar.

Achter BEN X gaat een staaltje van technologische vernieuwing schuil. Het is een allereerste film waarbij een filmmaker in cyberspace, met virtuele acteurs aan de slag is gegaan. In de bestaande role playing computergame Archlord van Codemasters werden een aantal scènes on-line opgenomen, waarbij een aantal gamers, op basis van de aanwijzingen van de regisseur de virtuele personages hele scènes lieten spelen. Dit alles werd vervolgens met de live-action filmbeelden geïntegreerd. Het resultaat is bijzonder.

De film won op diverse filmfestivals prijzen. In Montréal drie prijzen, waaronder de hoofdprijs. Tevens op festivals in Sedona, Palm Springs en Abu Dhabi. Bovendien was BEN X geselecteerd als officiële Belgische inzending voor de Oscars. In België was de film een zeer groot succes en heeft ruim 288.000 bezoekers getrokken. In veel steden was het de best bezochte film. De rechten zijn inmiddels aan meer dan 40 landen verkocht. InNederland beleefde Ben X zijn première tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht.

22 april 2008 verschijnt BEN X op DVD als 2-Disc Limited Edition Steelbook.
Met zeer veel extra’s. Distributie: Bridge Entertainment Group.

Disc 1
Film inclusief audiocommentaar van Nic Balthazar en Greg Timmermans

Disc 2 – De Extra’s:
- Bioscooptrailer
- Teasertrailer
- The Making Of Ben X
- Repetities en proefopnames
- Persconferentie in aanwezigheid van de cast (uit De Rode Loper)
- Setopnames en interviews (uit De Rode Loper)
- Interview met Nic Balthazar (uit Zomer 2007)
- Première op Filmfestival Montréal
- Belgische première in Antwerpen (uit De Rode Loper)
- Ben X op Filmfestival Berlijn (uit De Rode Loper)
- Fragmenten uit het theaterstuk “Niets”
- Archlord game installer

Technische gegevens
Speelduur: ± 90 minuten Taal: Nederlands Ondertiteling: Nederlands Beeldformaat: 16:9 Regio Code: 2 (pal) Audio: Dolby Digital 5.1
Kijkwijzer: 12 | angst Consumentenadviesprijs: € 14,95

Recente artikelen

Laatste reacties

Dennis Vansant  |  04-05-2008

Heb de film ook vanochtend gezien. Hij overtrof in ieder geval mijn verwachtingen (wat niet zo moeilijk was, ik had er praktisch geen :p)
Lees meer >

intexor  |  03-05-2008

Ik had er niet al teveel van verwacht, maar damn dit is toch wel een sterke film hoor. Zeker niet onverdiend dat hij op veel festivals in de prijzen is gevallen...
Lees meer >

Mr. Humphries  |  22-04-2008

Dit heeft niets met smaak te maken. Ik laat duidelijk weten dat ik niet te spreken ben over de acteerprestaties van de meeste (belangrijke) bijrollen. Als jij a...
Lees meer >

spiff  |  22-04-2008

ik heb hem gezien en ik vond hem niet super waarom? omdat het verhaal super was en de uitvoering niet jij hecht kennelijk weinig waarde aan de uitvoering, ...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina