6 DVD-box 125 JAAR CARRÉ - vanaf 25 mei verkrijgbaar

Universal

 

 

Hooggeëerd publiek, graag uw aandacht voor:

125 Jaar Carré

De magische wereld van Koninklijk Theater Carré komt op 25 mei tot leven in een 6 DVD-box.

coverHet nationaal en internationaal vermaarde Koninklijk Theater Carré viert dit jaar zijn 125-jarige bestaan. Ter gelegenheid van dit jubileum brengt Universal Music i.s.m. Koninklijk Theater Carré en Stichting Beeld en Geluid op 25 mei de exclusieve 6 DVD-box 125 JAAR CARRÉ uit. De DVD-box biedt een unieke compilatie van de mooiste opnames van voorstellingen en diverse andere bijzondere gebeurtenissen uit het roemruchte  verleden van Koninklijk Theater Carré.

Dankzij deze unieke, historische DVD-box krijgt iedereen de kans om, naast de mooiste optredens in Carré,  enkele nooit eerder vertoonde beelden te bemachtigen. Daarnaast vertellen Henk van der Meijden, Leon Ramakers, André van Duin, Herman van Veen en Joop van den Ende exclusief voor de DVD-box hun herinneringen en ervaringen. Speciaal voor deze DVD-box zijn unieke beelden en geluidsopnames uit de archieven van Koninklijk Theater Carré digitaal bewerkt. Tijdsbeelden worden per serie geaccentueerd en aangevuld door onder meer polygoonjournaals, waaronder de eerste bewegende beelden uit 1904.

De 6 delige DVD-box is als volgt samengesteld:
DVD 1: 125 jaar Carré: geschiedenis van Carré          
DVD 2: 125 jaar Circus in Carré met o.a. een interview met Henk van der Meijden
DVD 3: 125 jaar Revue/variété in Carré met o.a. een interview André van Duin
DVD 4: 125 jaar Onemanshow in Carré met o.a. een interview Herman van Veen
DVD 5: 125 jaar Muziekartiesten in Carré met o.a. een interview Leon Ramakers
DVD 6: 125 jaar Musical in Carré met o.a. een interview Joop van den Ende

De artiesten in Koninklijk Theater Carré
Iedereen moet minimaal eens in zijn leven de magische wereld van Koninklijk Theater Carré zijn binnengestapt. Een bezoekje aan Carré is als een feest; een feest van betovering en ontroering, van dromen en kansen, van nostalgie en vernieuwing.

Musicals, popconcerten, circus-, muziek-, toneel-, cabaret-, ballet-, boks-, poëzie- en operavoorstellingen: Carré bracht het de afgelopen decennia allemaal voor een groot en breed publiek. Carré is dan ook niet voor niets het meest geliefde theater van Nederland én van talloze artiesten, die een optreden in dit theater vaak als de kroon op hun werk beschouwen. Noem een bekende (inter)nationale artiest en hij heeft in Carré gestaan. Van Josephine Baker tot Marlène Dietrich, van het Bolshoi Ballet tot het jaarlijks terugkerende Wereldkerstcircus dat afgelopen december voor de 27ste achtereenvolgende keer het publiek verraste.

Wie heeft er geen warme herinneringen aan zijn bezoekje aan het statige Amsterdamse theater? Wie herinnert zich niet de gloriedagen in Carré van de Snip & Snap Revue, de onemanshow van Toon Hermans of de talloze succesvolle shows van André van Duin? Cabaretsolisten als Herman van Veen, Paul van Vliet, Freek de Jonge en Youp van ’t Hek, Griekse tragedies en musicals als  Cats, My Fair Lady, Ciske de Rat, Petticoat, Anatevka, Maskerade en Les Misérables deden het publiek massaal naar de Amstel stromen. En ook (inter)nationale  artiesten als Liesbeth List, Dolly Dots, Rob de Nijs, Willeke Alberti, Wende, The Supremes, Sammy Davis jr., Paolo Conte, Take That, Lionel Richie, Joe Jackson en Astor Piazolla  droegen hun steentje bij aan de naam en faam van Koninklijk Theater Carré.

Elke DVD in de box wordt vergezeld van een boekje met korte inleiding en een specificatie van het beeldmateriaal. Consumentenadviesprijs 6 DVD-box 125 JAAR CARRÉ: EUR 44,99.

De geschiedenis van Koninklijk Theater Carré
De geschiedenis van Koninklijk Theater Carré is nauw verbonden met die van de familie Carré, een Frans/Duits geslacht van hogeschoolruiters en pistekunstenaars dat in 1864 voor het eerst in Nederland neerstrijkt. Vanaf 1879 geeft het Koninklijk Nederlandsch Circus Oscar Carré op de bekende plek aan de Amstel wintervoorstellingen in een tijdelijk houten gebouw met stenen voorgevel. Vanwege het enorme succes besluit Oscar Carré Amsterdam tot thuishaven van zijn circus te maken en in 1887 een stenen paleis te laten bouwen, een circus dat een vorst  waardig is. Het gebouw wordt op 3 december 1887 geopend en doet alleen in de wintermaanden dienst als circus.

Vanaf 1893 begint Carré in de zomermaanden aan een tweede leven als variété- en revuetheater. Carré ontwikkelt zich tot een theater voor allerlei vormen van volksvermaak.

Ter gelegenheid van het eeuwfeest in 1987 verkrijgt Carré de uitzonderlijke toestemming om het predicaat ‘Koninklijk’ te mogen voeren. Door deze toekenning wordt de door velen gevoelde status van Carré als één van de belangrijkste theaters van Nederland opnieuw bevestigd.

In 1991 wordt het besluit genomen een deel van Carré te verbouwen. Wanneer het karwei in 1993 is geklaard, is Carré veranderd van een circusgebouw met theateraccommodatie, in een theater met circusaccommodatie. In 2004 volgt een ingrijpende renovatie van de zaal. Bij alle veranderingen op en aan het toneel heeft echter het behoud van de eigen, historische sfeer van Carré vooropgestaan.

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina