Het 2e seizoen van BORGEN is vanaf 8 mei te koop op 4-DVD

 

 

Na het wereldwijde succes van seizoen 1: Birgitte Nyborg is terug!

BORGEN - Seizoen 2

THE GOVERNMENT

Vanaf 8 mei 2012 op 4 Disc DVD verkrijgbaar.
10 x 58 minuten

cover

Niet alleen voor politici, maar voor iedereen die geïnteresseerd is in politiek en journalistiek is deze serie om te smullen. Een serie die wereldwijd inmiddels naar tientallen landen op alle continenten verkocht is.
Een serie ook die veel toonaangevende prijzen in ontvangst heeft mogen nemen waaronder:
Best dramaseries Prix Italia
Best series FIPA D’OR Grand Prize
Best original soundtrack FIPA D’OR Grand Prize
Monte Carlo TV Festival 2011 Outstanding Actress Sidse Babett Knudsen
Danish TV-Festival Best TV Drama, Best Actress, Best Editor

De eerste vrouwelijke premier van Denemarken probeert haar verworven machtspositie te behouden terwijl haar gezin uiteenvalt. Kunnen politiek en privé wel samengaan? Ook journaliste Katrine Fønsmark en spindoctor Kasper Juul ontkomen niet aan deze kwestie.

Meer politiek, meer discussies, meer oneerbare voorstellen, meer debatten en meer emoties - Seizoen 2 van Borgen duikt nog dieper ‘De Burcht’ in! Borgen is een dramaserie over de strijd om politieke macht en de persoonlijke offers en consequenties waar iedereen in de politiek, zowel voor als achter de schermen, mee te maken krijgt.

Hoofdpersoon is de 40-jarige politieke leider Birgitte Nyborg (Sidse Babett Knudsen) die, dankzij haar idealisme en harde werken, haar partij aan een historische overwinning helpt. Ze staat nu voor de grootste uitdaging uit haar leven: hoe zo effectief mogelijk gebruik te maken van de gewonnen zetels en hoe ver is ze bereid te gaan om zoveel mogelijk invloed te verkrijgen? Privé leidt ze een gelukkig familieleven met haar man en twee kinderen. Ze is een vrouw met commitment, een groot hart en weinig tijd. Is ze in staat om een succesvolle en professionele politicus te zijn en tegelijkertijd trouw te blijven aan al haar idealen?

Onder de vele belangrijke mensen in het professionele leven van Birgitte Nyborg bevindt zich haar media-adviseur, Kasper Juul (Johan Philip Asbæk). Hij is één van de grootste talenten in zijn vakgebied. Maar Kasper is ook cynisch en zonder illusies, en moet zelf nog gaan geloven in de boodschappen die hij verspreidt.

Een ander belangrijk karakter is Katrine Fønsmark (Birgitte Hjort Sørensen): een politiek journalist voor een groot, landelijk televisiestation. Haar charme op het beeldscherm en haar vaardigheid om de debatten onder de aandacht van de kijkers te brengen maken van haar een populaire verschijning, maar Katrine’s privéleven is een puinhoop.

screenshots

Regie: Søren Kragh-Jacobsen, Rumie Hammerich, Annette K. Olsen & Mikkel Nørgard.
Met o.a.: Sidse Babett Knudsen, Birgitte Hjort Sørensen en Johan Philip Asbæk.

Technische gegevens
4 DVD
Denemarken 2011
Speelduur: 10 afleveringen van 58 min.
Genre: Misdaad
Taal: Deens
Ondertiteling: Nederlands
Geluid: Dolby Digital 5.1
Beeldformaat: 16/9
Consumentenadviesprijs: € 29,99

Releasedatum: 8 mei

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina