Nip/Tuck - Seizoen 2

Recensent:
Marcel den Haan
10-12-2005

Totaalbeoordeling:

6.7
DVD

Nip/Tuck - Seizoen 2 (DVD)
Samenvatting

Plastische Chirurgie is tegenwoordig heel normaal. Ben je niet tevreden met je borsten, zit er hier en daar een vetrandje te veel of heb je een scheve neus? Bezoek dan gewoon de plastische chirurg en hij zorgt ervoor dat alles er weer top uitziet. Sean McNamara (Dylan Walsh) en Christian Troy (Julian McMahon) zijn allebei van die plastische chirurgen en ze runnen samen een praktijk. In deze praktijk komen de meest uiteenlopende mensen die allemaal iets aan zichzelf willen laten veranderen. De praktijk loopt goed en dit brengt uiteraard de nodige stress met zich mee, maar het feit dat de twee mannen ook nog eens heel anders van karakter zijn, zorgt voor nog meer stress.

Commentaar

De fans hebben er lang op moeten wachten, maar nu is dan eindelijk het tweede seizoen van Nip/Tuck op DVD verkrijgbaar. Niks is zo erg dat als je midden in een serie zit, je niet verder kan kijken omdat het volgende seizoen nog niet verkrijgbaar is. Geen probleem dus meer voor de fans van deze serie en zij kunnen zich weer vermaken met de 16 afleveringen van het tweede seizoen. De opzet van de serie is hetzelfde gebleven, elke aflevering heeft zijn eigen onderwerp, maar er zijn enkele verhalen die als een rode draad door het seizoen heen lopen. Hoewel de serie nog steeds erg sterk is, moet dit seizoen het toch afleggen tegen het betere eerste seizoen. Er zijn wederom enkele sterke afleveringen te vinden in dit seizoen, maar ook enkele die het doorgaans hoge niveau van de serie niet halen. Dit komt voornamelijk door enkele onlogische en minder grappige ontwikkelingen. Iets wat wel nog steeds in orde is, zijn de optredens van de acteurs. Vooral Dylan Walsh en Julian McMahon zetten twee sterke karakters neer en het is duidelijk dat de kwaliteit van de serie staat en valt met de optredens van deze twee mannen. Met twee minder getalenteerde acteurs in de rollen van de twee chirurgen, was de serie misschien wel een stuk minder interessant. Ook zijn er weer enkele sterke bijrollen te zien en dit seizoen komt bijvoorbeeld onze eigen Famke Janssen voorbij. De operaties die de twee mannen uitvoeren worden nog steeds vrij expliciet in beeld gebracht en dit geeft de serie een realistisch tintje.
Het tweede seizoen is dus iets minder sterk als het eerste seizoen, maar Nip/Tuck is nog steeds een sterke serie die veel andere series het nakijken geeft. Voor fans van het eerste seizoen is deze uitgave uiteraard verplichte kost, omdat zij uiteraard benieuwd zijn hoe bepaalde zaken van het eerste seizoen opgelost worden en welke nieuwe ontwikkelingen er weer te zien zijn. Hierover zal je in deze recensie niets terugvinden, dit zal je lekker zelf moeten gaan uitvinden. Dat is uiteraard een veel leukere manier dan het hier te lezen.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama, TV
Regio: 2
Jaar: 2004
Speelduur: 736 min
Verpakking: Slimcase (6x)
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
  • Dolby Digital 2.0 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, En vele andere
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: 321931707220

Extra's

  • Featurette
  • Deleted Scenes

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Net als bij het eerste seizoen zijn ook de afleveringen van het tweede seizoen te bekijken met een anamorfe transfer in het formaat 1.78:1. Ook nu is de kwaliteit van het beeld erg goed te noemen, zeker voor een televisieserie. Het beeld is de gehele duur van de afleveringen mooi scherp en bevat veel detail. Contrast en zwartniveau zijn voldoende en de kleuren ogen mooi natuurlijk en goed verzadigd. Filmgrain komt regelmatig voor, variërend in hoeveelheid en grofte. Ook is er soms wat edge enhancement te zien, maar dit werkt nergens storend. Een prima beeldkwaliteit die zich kan meten met de meeste bioscoopfilms.
De afleveringen zijn verdeeld in 6 hoofdstukken en de optionele ondertiteling is duidelijk te lezen met een duidelijk lettertype, maar staat te hoog in het beeld geplaatst.

Geluidskwaliteit

Nip/Tuck is geen serie die het moet hebben van veel effecten of heftige muziek en daarom voldoen de aanwezige Dolby Digital 2.0 tracks (192 kb/s) prima. De tracks zijn te beluisteren in surround, maar aangezien de serie vooral uit dialoog bestaat, is de ruimtelijkheid beperkt. Bij gebruik van de Dolby Prologic decoder komen de dialogen netjes uit het middenkanaal en de voorkanalen laten een mooi breed stereogeluid horen waarbij de muziek en overige geluiden prima klinken. Soms is er uit de achterkanalen wat lichte muziek te horen. De tracks bevatten verder genoeg laag en het geluid klinkt verder mooi helder en beschadigingen zijn niet aanwezig.

Extra's

De menu’s worden anamorf weergegeven in het formaat 1.78:1 en bestaan uit animaties aangevuld met beelden uit de serie. De achtergrondmuziek wordt weergegeven in Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

In tegenstelling tot het eerste seizoen vallen de extra\'s van deze uitgave wat tegen. Hier krijgen we alleen wat verwijderde scènes en een korte featurette voorgeschoteld
Van de meeste afleveringen zijn verwijderde scènes te bekijken en deze zijn te vinden op dezelfde schijf waarop de betreffende afleveringen staan.
Op schijf 6 is nog een andere extra te vinden en wel Recurring Pain: Three Women and Their Man. In deze korte, 8 minuten durende, featurette wordt een kijkje genomen naar de drie belangrijkste vrouwen in het leven van Christian Troy.
Het beeld van de extra\'s is 1.78:1 anamorf en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Conclusie

Het tweede seizoen van Nip/Tuck gaat verder waar het eerste ophield. Wederom zijn we als kijkers getuige van verwikkelingen die zich afspelen in de praktijk van plastische chirurgen Sean McNamara en Christian Troy. Naast de drukte in de praktijk hebben de twee mannen ook genoeg aan hun hoofd buiten het werk. Seizoen 2 twee van deze serie is iets minder sterk dan het eerste seizoen, maar nog altijd is Nip/Tuck een erg goede serie te noemen. De beeld en geluidskwaliteit van de afleveringen zijn wederom erg goed te noemen, maar helaas valt de uitgave qua extra\'s wat tegen. De fans van het eerste seizoen zullen dit seizoen waarschijnlijk sowieso in huis halen en zij zullen weer kunnen genieten van 16 afleveringen, die weliswaar wisselend van niveau zijn, maar over het algemeen sterk genoeg om weer volop te genieten van de serie.

Laatste reacties

Ultramorada  |  11-01-2006

Heerlijke serie. Als je deze nog niet kent, moet je er zeker een keer een aflevering van kijken.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Angst Geweld Grof Seks Anamorf Dolby Digital 2.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:7
Extra's:4
5.4

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 33
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.