Video Film Express releases in februari en maart

Video Film Express


Video Film Express releases in februari en maart.

 

Meester van de Zwarte Molen (DVD)

coverEen bloedstollend fantasy-avontuur voor jong en oud, gebaseerd op de bestseller van Ottfried Preussler. De 14-jarige weesjongen Krabat wordt door een onheilspellende stem naar een geheimzinnige molen gelokt. Daar krijgt hij van de strenge meester een plek als leerling aangeboden. Al snel ontdekt Krabat dat hij, net als zijn 11 medeleerlingen, niet alleen onderwezen wordt in het handwerk rond de molen, maar dat ze ook lessen krijgen in zwarte magie. Eerst is Krabat enthousiast en gefascineerd, maar dan ontdekt hij hoe hoog de prijs is die de leerlingen moeten betalen…

Regisseur: Marco Kreuzpaintner
Cast: Daniel Brühl, David Kross, Christian Redl
Audio: Dolby Digital 5.1
Video: 2.35:1

Releasedatum: 9 februari 2010

Happy End (DVD)

coverHAPPY END pakt de draad van het familieverhaal op, 18 jaar na de geboorte van Isaac, de verrassende zoon van Simon en Dory. De familie is bijeen gekomen omdat stamvader Simon ernstig ziek is. Hij heeft een oogoperatie ondergaan die ernstige complicaties heeft veroorzaakt. Tijdens de bijeenkomst wordt het duidelijk dat elk van de aanwezigen een eigen agenda en belang heeft. Met toenemende weerzin en woede slaat Isaac het gedoe en gedraai van de ouderen gade. Totdat hij een besluit neemt..... Happy End is het derde en laatste deel in de Leedvermaak-reeks van Judith Herzberg en Frans Weisz na Leedvermaak (1989) en Qui Vive (2001). Op het Nederlands Film Festival werd Happy End genomineerd voor 2 Gouden Kalveren. De dvd bevat tevens de Making Of (30 min) van de film.

Regisseur: Frans Weisz
Cast: Pierre Bokma, Rijk de Gooyer, Kitty Courbois, Catherine ten Bruggencate, Edwin de Vries
Speelduur: 87 minuten
Audio: Dolby Digital 5.1
Video: 1.85:1

Releasedatum: 23 februari 2010

Carmen van het Noorden (DVD)

coverWie lust en liefde met elkaar verwart komt bedrogen uit. CARMEN VAN HET NOORDEN vertelt het liefdesdrama rond de jonge en onzekere rechercheur Joz, die op het punt staat te trouwen met Maryam. Vanwege de moord op een prostituee krijgt hij onverwachts een grote zaak toegewezen. Zijn relatie komt op losse schroeven te staan wanneer hij door het onderzoek de verleidelijke hiphop zangeres Carmen ontmoet, een sexy, onafhankelijke en ambitieuze jonge vrouw. Joz kan niet aan Carmen ontkomen, zet zijn toekomst op het spel en raakt verstrikt in een gevaarlijk spel tussen lust en liefde. De DVD bevat vele extra's, o.a. making of, videoclips en een fragment van 'Een Carmen van het Noorden' uit 1919. De soundtrack van Perquisite (met o.a. Turk, Duvel, GMB, Typhoon en Jiggy Dje) werd bekroond met een Gouden Kalf.

Regisseur: Jelle Nesna
Cast: Tygo Gernandt, Thom Hoffman, Sanguita Akkrum
Speelduur: 82 minuten
Audio: Dolby Digital 5.1
Video: 1.85:1

Releasedatum: 9 februari 2010

Another Perfect Stranger (DVD)

coverSarah Cominsky denkt dat haar moeder gek is geworden; ze beweert zo’n 10 jaar geleden Jesus Christus in het echt ontmoet te hebben…vandaag is het de beurt aan Sarah. Het vervolg op ‘The Perfect Stranger’ (gebaseerd op de tweede roman van David Gregory) vertelt het verhaal van de familie Cominsky tien jaar later. Nikki’s dochter Sarah, nu 19 jaar oud en op weg naar het westen om te studeren, is bij haar eigen geestelijke kruispunten aanbeland. Om kwesties verder te compliceren, heeft haar moeder onlangs geopenbaard dat, bijna een decennium geleden, zij de tafelgast van ‘the Almighty Himself’ was. Denkend dat haar moeder gek is geworden, sluit Sarah een onwaarschijnlijke vriendschap met een reisgenoot, die haar minachting voor godsdienst deelt.

Regie: Jefferson Moore, Shane Shooter
Cast: Jonothan C. Barnes, Ruby Marie Lewis
Speelduur: 86 minuten
Audio: Dolby Digital 5.1
Video: 1.78:1

Releasedatum: 23 februari 2010

Mafrika (DVD)

coverEen paar dagen voor zijn bruiloft is commercialregisseur Frank Meutstege eregast op een Afrikaans gala. Het is precies 15 jaar geleden dat hij zijn hartverscheurende en wereldberoemde goede doelen spotje ‘Help Malinda’ opnam in Afrika. Het spotje gaf Frank een wereldcarrière. Terug in Afrika wordt Frank geconfronteerd met een Afrikaanse tiener, Sunny. Zij beweert zijn dochter te zijn… Frank denkt meteen aan oplichting maar het meisje heeft schijnbaar geldige papieren: Als het waar is, is dat een ramp voor Frank’s aanstaande bruiloft en zijn tot nu toe smetteloze reputatie. Hij kan niet anders dan Sunny voor de rechter slepen om haar ongelijk te bewijzen. Samen reizen ze af naar het dorpje waar destijds het ‘Help Malinda’-spotje is opgenomen. Maar door een stroomstoring worden alle vluchten geannuleerd en is de ellende compleet. Ze worden gedwongen om een geïmproviseerde route door een ruwe Afrikaanse streek te nemen, waar het gevaar overal op de loer ligt. Er groeit er een band tussen Frank en Sunny tijdens deze avontuurlijke road trip, die eindigt bij de plek, waar Frank ooit verliefd werd op de hoofdrolspeelster van de Afrika-spot, Malinda. Hier komt de waarheid aan het licht. Mafrika won op het Nederlands Film Festival 2008 een Gouden Kalf als publieksfavoriet.

Regisseur: Paul Ruven
Cast: Frank Lammers, Mosa Kaiser, Terry Pheto
Speelduur: 90 minuten
Audio: Dolby Digital 5.1
Video: 1.78:1

Releasedatum: 23 februari 2010

De Grote Vriendelijke Reus - SE(DVD)

cover"Dromen zijn geen verhaaltjes. Dromen zijn als plaatjes in een boek. En als je alle dromen bij elkaar stopt, dan wordt het vanzelf een verhaal.” Op een nacht in het weeshuis, wordt de kleine Sofie plotseling van haar bed getild, door een boom van een man. En daar mee begint voor Sofietje een reusachtig avontuur. Ze ontmoet de GROTE VRIENDELIJKE REUS, die dromen verzamelt in dromenland, en ze ‘s nachts in de slaapkamers van de kinderen blaast. Maar al snel ontdekt Sofie dat er ook slechte reuzen bestaan. Grote, lelijke reuzen met vreemde namen en boze plannen. Plannen waar Sofie een stokje voor wilt steken, en waarmee alleen de machtige koningin haar zou kunnen helpen. Als de koningin tenminste naar haar wil luisteren..... Beleef samen met Sofie spannende avonturen, en ga kijken of het haar lukt de slechte reuzen te stoppen. Een nieuwe speciale uitgave van de beroemde animatiefilm (gebaseerd op het boek van Roald Dahl). Met volledig gerestaureerd beeld en geluid, en veel extra's. Bevat zowel de originele (Engelse) als de Nederlands gesproken versie.

Speelduur: 88 minuten
Audio: Mono
Video: 1.33:1

Releasedatum: 23 februari 2010

Rawhide - Seizoen 2 Deel 2 (4 DVD)

coverGil Favor is de leider van een groep cowboys die met een kudde vee door het land trekt. Hij wordt geassisteerd door oudgedienden Quince en Nolan, de kok Wishbone, de jongeling Mushy en zijn opvliegende rechterhand Rowdy Yates (Clint Eastwood). Op hun trektocht komen ze allerlei vreemde figuren tegen, en raken ze betrokken bij de meest uiteenlopende situaties en avonturen. Rawhide is een klassieke tv-serie die een grote internationale hit werd in de jaren vijftig en zestig. Ook in Nederland was de western een tv-succes. Voor Clint Eastwood was het zijn eerste grote rol, en de start van een lange carrière. De titelsong van Frankie Laine werd legendarisch: ‘Rollin’, Rollin’, Rollin’…’ Deze 4-dvd box bevat de laatste 16 afleveringen uit het tweede seizoen.

Cast: Clint Eastwood, Eric Fleming, Steve Raines
Audio: Mono
Video: 1.33:1

Releasedatum: 9 februari 2010


Tales of the Unexpected - Seizoen 5 (3 DVD)

coverTales Of The Unexpected is één van de meest succesvolle TV series van de Nederlandse Televisie. Er zijn tal van beroemheden te zien in de verhalen zoals Sir John Mills, Sir John Gielgud, Derek Jacobi, Janet Leigh, Joan Collins, Peter Cushing, Christopher Lee en Jennifer Connelly. Fans van het legendarische Tales of the Unexpected kunnen hun hart ophalen aan deze verzameling bizarre, enge en macabere verhalen van Roald Dahl. Verhalen over moord, bedrog en raadsels, vol zwarte humor en altijd met het venijn in de staart. In deze box van seizoen 5 zitten 12 nieuwe afleveringen.

Regisseur: Div.
Cast: Jennifer Connely, John Mills
Speelduur: 300 minuten
Audio: Dolby Digital Stereo
Video: 1.33:1

Releasedatum: 23 februari 2010

The Cove (DVD)

coverThe Cove, de veelbekroonde docomentaire geregisseerd door Louie Psihoyos, toont ons het ongelooflijke verhaal van voormalig dolfijnentrainer Richard O’Barry (bekend van zijn werk voor de tvserie Flipper), die samen met Psihoyos en een team van activisten en filmmakers op een geheime missie vertrekt. Met gevaar voor eigen leven dringen ze binnen in een verborgen lagune in Japan, om er een licht te werpen op een donker en dodelijk geheim. The Cove brengt op een indrukwekkende wijze de verontrustende praktijken aan het licht van de internationale handel in dolfijnen. The Cove kreeg laaiende recensies van de nationale en internationale critici en werd bekroond met vele prijzen op internationale festivals, waaronder de publieksprijzen op het Sundance Filmfestival, Filmfestival Gent en het Internationaal Documentaire Festival Amsterdam (IDFA). Tevens werd de film genomineerd voor een Oscar voor Beste Documentaire.

Regisseur: Louie Psihoyos
Cast: Ric O'Barry, Louie Psihoyos
Speelduur: 86 minuten
Audio: Dolby Digital 5.1
Video: 1.78:1

Releasedatum: 16 maart 2010

Wie is de Mol? - Seizoen 1 (3 DVD)

coverHet begon allemaal op 19 november 1999. De Avro zond de eerste aflevering van Wie is de Mol? uit en een succes was geboren. Negen weken lang waren ruim 1 miljoen kijkers aan de buis gekluisterd met maar één vraag: Wie ís die mol? De reis ging naar Australië, van het subtropische Cairns, via Fraser Island naar wereldstad Sydney. Slechts drie kandidaten bereikten de top van de Sydney Harbour Bridge en daarmee een vaste plek in de molgeschiedenis. Een geschiedenis die nog lang zou duren, want tot op de dag van vandaag gaat de speurtocht naar de mol gewoon door. Wie is de Mol? won vele nationale en internationale prijzen. In 2001, 2002 en 2009 werd Wie is de Mol? genomineerd voor de Gouden Televizierring als beste tv-programma van het jaar. Alle afleveringen uit het eerste seizoen zijn verzameld in deze luxe 3-disc box.

Speelduur: 450 min.
Audio: Dolby Digital Stereo
Video: 1.78:1

Releasedatum: 16 maart 2010

Dr. Quinn Medicine Woman - Serie 7 (4 DVD)

coverDeze DVD-box vertelt het verhaal van één van de meest beroemde vrouwelijke doktoren uit de geschiedenis van het Wilde Westen; Dr. Quinn. De spanningen lopen af en toe hoog op in Colorado Springs. Is het niet door een bankoverval, gijzeling of zware storm, dan wel door relaties onderling die erg onder druk komen te staan. De opvoeding van de puberende Brian krijgt de nodige kritiek te verduren en Sully zal toch echt zijn rol als stiefvader op zich moeten nemen. Er staan eveneens twee dubbelafleveringen op deze box. Lekker lang genieten dus. De laatste dubbelaflevering bevat een spannende ontwikkeling waarin Sully Cloud Dancing en de andere indianen helpt te ontsnappen uit het reservaat. Vervolgens is de jacht door het leger geopend op Sully zelf...

- Deze zevende box van de razend populaire tv-serie bevat 16 afleveringen op 4 dvd's.

Regisseur: Div.
Cast: Jane Seymour, Joe Lando, Shawn Toovey
Speelduur: 720 minuten
Audio: Dolby Digital 5.1
Video: 1.33:1

Releasedatum: 30 maart 2010

Dr. Quinn Medicine Woman - The Heart Within (DVD)

coverDr. Quinn, Sully, Brian en Katie vertrekken naar Boston om het afstuderen van Colleen mee te maken. Daar aangekomen, blijkt grootmoeder in het ziekenhuis te liggen, omdat ze lijdt aan hartklachten. Ondertussen studeert Colleen af met een geweldig resultaat, maar niet iedereen is hier even blij mee. Brian doet op zijn beurt zijn uiterste best om een baantje bij de krant 'The Boston Globe' te bemachtigen. Tegen alle adviezen in neemt grootmoeder Elizabeth niet de bedrust die ze eigenlijk nodig heeft en dan belandt ze opnieuw in het ziekenhuis...

Regisseur: Jerry London
Cast: Jane Seymour, Joe Lando, Shawn Toovey
Speelduur: 82 minuten
Audio: Dolby Digital 5.1
Video: 1.78:1

Releasedatum: 30 maart 2010

Awaydays: The Real Hooligans (DVD)

coverPaul Carty is 19, aantrekkelijk, slim en …totaal verveeld. Hij verbrast zijn geld aan concerten, clubs en platen, maar bovenal aan voetbal. Op een avond ontmoet hij Elvis, en dat verandert alles. Elvis is lid van The Pack, een legendarische en gewelddadige bende van hooligans, die zijn team volgt van stad naar stad op zoek naar een gevecht. Gekleed in Fred Perry-shirts en Adidas schoenen, en gewapend met stanleymessen. Zolang hij zich kan herinneren, is Carty al gefascineerd door The Pack. En nu biedt Elvis hem een weg naar binnen. Awaydays is een ijzersterke hooliganfilm, met een spetterende soundtrack van o.a. The Cure, Joy Division, Magazine, Echo & The Bunnymen en Ultravox. De dvd bevat verschillende interessante extra's.

Regisseur: Pat Holden
Cast: Stephen Graham, Nicky Bell, Liam Boyle
Speelduur: 101 minuten
Audio: Dolby Digital 5.1
Video: 1.85:1

Releasedatum: 30 maart 2010

Self Medicated (DVD)

coverNa de dood van zijn vader daalt de 17-jarige Andrew Eriksen af in een wereld van drugsgebruik en geweld aan de rand van Las Vegas. De moeder van Andrew (Golden Globe genomineerde Diane Venora) is niet in staat om haar zoon te controleren, maar weigert toe te kijken hoe haar enige kind zichzelf ter gronde helpt.
Als laatste redmiddel, werkt zijn moeder mee aan een programma dat probleemtieners ontvoert en in een psychiatrische inrichting plaatst. Wanneer Andrew aan de geheime misbruiken van het programma wordt onderworpen, realiseert hij zich wat te doen om vrijgelaten te worden, maar eerst moet hij zijn eigen problemen en demonen onder ogen zien.

Regisseur: Monty Lapica
Cast: Monty Lapica, Diane Venora, Michael Bowen
Speelduur: 104 minuten
Audio: Dolby Digital 5.1
Video: 1.78:1

Releasedatum: 16 maart 2010

Rijk de Gooyer Box (13 DVD)

coverRIJK DE GOOYER (Utrecht, 1925) is een van Nederlands’ grootste acteurs en komieken. Samen met Johnny Kraaykamp maakte hij furore in de theaters en op tv. Voor zijn acteerprestaties werd hij drie keer onderscheiden met een Gouden Kalf. Met de series in deze box kunt u meer dan 20 uur genieten van zijn talent als acteur, komiek en schrijver. IN VOOR EN TEGENSPOED (Alle seizoenen verzameld op 11 discs). Fred Schuit (Rijk de Gooyer) woont in een oude volksbuurt in Amsterdam. Fred is een rasmopperaar die het liefst iedereen voor zich laat lopen en niks anders wil dan af en toe zijn biertje halen in de kroeg. Hij is volgens zichzelf een verzetsheld uit de 2e wereldoorlog, maar niemand die hem daarvoor waardeert. Door zijn nukkige en mopperende gedrag ligt hij voortdurend in de clinch met de woningbouwvereniging, met zijn dochter, diens vriend, met zijn bovenbuurvrouw... eigenlijk met iedereen die op zijn pad komt. DE EENZAME OORLOG VAN KOOS TAK (Alle afleveringen op 2 discs). TV-serie gebaseerd op het gelijknamige feuilleton van Rijk de Gooyer en Eelke de Jong dat van 1984 tot 1987 in het weekblad Haagse Post verscheen, geregisseerd door Theo van Gogh. Koos Tak is een wat sullige journalist die in zijn professie niet serieus genomen wordt, maar naar buiten toe de schijn ophoudt dat hij een groot verslaggever is. Zijn echtgenote, die ondanks zijn potsierlijkheid onvoorwaardelijk van hem houdt, realiseert zich dat Koos’ gewichtigdoenerij niet voortkomt uit eigendunk maar een aangeboren lafhartigheid verhult. Koos Tak is geen klootzak, maar een anti-held, voor wie de wereld te groot is en die zichzelf beschouwt als te groot voor de wereld.

Regisseur: Div.
Cast: Rijk de Gooyer, Maarten Spanjer, Gerard Thoolen, Joop Doderer
Speelduur: 1348 minuten
Audio: Dolby Digital Stereo
Video: 1.33:1

Releasedatum: 30 maart 2010

Heavy Petting (DVD)

coverCharlie ontmoet Daphne (Malin Akerman), het meisje van zijn dromen. Maar hij kan niet vermoeden dat hij zich een weg zal moeten banen voorbij haar troetelhond ‘Babydoll’ om haar hart voor zich te winnen. Net wanneer het erop lijkt dat hij het nooit van het beest zal halen, gebeurt er iets onverwachts. Charlie begint verliefd te worden op de hond... Om met ‘man’s best friend’ te kunnen blijven optrekken, moet hij Daphne kost wat het kost ten alle tijden te vriend houden. Of hij zal hen beiden verliezen… Een heerlijke romantische komedie met Malin Akerman (Watchmen, The Proposal, 27 Dresses).

Regisseur: Marcel Sarmiento
Cast: Malin Akerman, Kevin Sussman
Speelduur: 86 minuten
Audio: Dolby Digital 5.1
Video: 1.78:1

Releasedatum: 16 maart 2010

The Utopian Society (DVD)

coverZes studenten zijn geselecteerd om met elkaar aan een opstel te werken. Het onderwerp: hoe zouden zij een invulling geven aan een Utopian society. De studenten nemen het te makkelijk op en stellen, zoals gewoonlijk alles tot het laatste moment uit. Als de deadline nadert, neemt de stress toe en blijkt het onderwerp een stuk minder eenvoudig in te vullen dan gedacht. Het gekibbel en de meningsverschillen zijn niet van de lucht over tal van onderwerpen. Nera, Justin, Caleb, Aaliyah, Ken, en Tranci denken heel verschillend over de andere sexe en zaken als sexuele aantrekkingskracht. Maar tijdens heftige en hilarische scènes ontdekken ze ook wel wat hen allemaal juist heel erg met elkaar bindt. Nu ze zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen Utopian sociaty beseffen ze pas echt hoe moeilijk het is zo’n gemeenschap te creëren in de wereld, de werkelijke wereld.

Regisseur: John P. Aguirre
Cast: Malin Akerman, Austin Nichols
Speelduur: 94 minuten
Audio: Dolby Digital Stereo
Video: 1.78:1

Releasedatum: 30 maart 2010

40 Dagen zonder seks - Serie 2 (2 DVD)

coverZeven jongeren, veertig dagen geen seks: wat blijft er dan nog over? In het spraakmakende EO-programma '40 dagen zonder seks' denken jongeren naover de waarde van liefde, trouw en intimiteit. Veel jongeren zijn heel veelbezig met seks. Hun hele leefwereld staat er bol van. Door ze veertig dagente laten `vasten' wil de EO deze jongeren laten ontdekken wat ze, behalve seks, nog meer te bieden hebben in hun vriendschappen en relaties. Alle acht afleveringen van dit programma staan op deze dubbel-dvd. In elkeaflevering komt er één gast aan bod (één dubbelaflevering van Tom). Deze complete serie is zeer bruikbaar voor jeugdleiders!

Speelduur: 200 minuten
Audio: Dolby Digital 5.1
Video: 1.33:1

Releasedatum: 30 maart 2010

Recente artikelen

Laatste reacties

peptalk  |  17-02-2010

Laat je niet afschrikken door de inlay van Awaydays(The Real Hooligans is er door VFE bij verzonnen). De film is veel meer dan een hooliganfilm.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina