Universal: Informatie over nieuwe DVD-titels

Het groene gevaar groter dan ooit op VHS en DVD
HULK
Universal Pictures Benelux laat Dubbeldisc én Collector’s Box los op Hulk-liefhebbers

Amsterdam november 2003 – De komende wintermaanden belooft een groen monster zijn plaats op te eisen in de Nederlandse huiskamers. Met de rijkelijk gevulde dubbel DVD en – in beperkte oplage verkrijgbare – Collector’s Box met 3 discs, kan elke Hulkfan zich vergapen aan elk detail van zijn held.

DVD plezier tot je groen ziet
Met de DVD van de Hulk kunnen de liefhebbers de vele details uitpluizen die de makers er ingestopt hebben. Zo kan je zoeken naar Lou Ferringo, die in de oorspronkelijke TV series in 1978 het groene monster gedaante gaf. Of je kan in slow motion of beeld per beeld de digitale gedaanteverwisseling van Banner tot Hulk analyseren: zo creëer je als het ware het originele stripverhaal opnieuw, maar dan op je TV!
Bovendien zijn de extra’s op de DVD om duimen en vingers van af te likken: Teasers, DVD-ROM features, een X-Box Game, Blikken achter de Schermen… De ware liefhebber gaat op zoek naar de Collector’s Box met 3 discs. Maar let op: deze is slechts in beperkte oplage verkrijgbaar!

Het verhaal
Wetenschapper Bruce Banner (ERIC BANA) heeft op zijn zachtst gezegd problemen om z\'n woede te beheersen. Zijn rustige leventje als briljant onderzoeker van de nieuwste genetica-technologie verhult een bijna vergeten en pijnlijk verleden. Zijn ex-vriendin Betty Ross (JENNIFER CONNELLY), ook een briljant onderzoeker, is zijn afstandelijkheid beu maar blijft wel vol interesse zijn rustige leventje volgen. Dan wordt de rust verstoord tijdens een baanbrekende proef van Banner. Een klein foutje leidt tot een explosieve situatie en Bruce moet in een flits beslissen. Zijn heldhaftig en snel handelen redt een leven. Bruce zelf lijkt niets te mankeren, hoewel hij aan een dosis gammastraling is blootgesteld die normaal dodelijk zou zijn geweest. Toch zijn er bijverschijnselen. Black-outs. Onverwachte bijwerkingen van het mislukte experiment. Banner voelt dat er zich iets in hem bevindt, een vreemde die hem bekend voorkomt, enigszins gevaarlijk maar ook op \'n duistere manier aantrekkelijk. Af en toe duikt hij al op, een enorm, uitzinnig en onvoorstelbaar sterk wezen dat de Hulk genoemd wordt. Hij laat een spoor van vernieling achter in het laboratorium van Banner en ook zijn huis heeft al snel enkele muren minder. Het leger wordt ingeschakeld, onder leiding van generaal Ross (SAM ELLIOTT) en de onderzoeker Glenn Talbot, die geld ruikt. Persoonlijke vetes en familiebanden spelen ook een rol terwijl de situatie steeds gevaarlijker wordt. Betty Ross heeft zo haar eigen ideeën. Ze weet dat de duistere figuur op de achtergrond, Bruce zijn vader David, ook een rol speelt in dit mysterie. Misschien weet zij wel als enige het verband tussen de wetenschapper en de Hulk. Intussen zet het leger alle denkbare wapens in om de Hulk te pakken te krijgen en het is nog maar de vraag of Betty erin slaagt zowel de mens als het wezen te redden.

Release: huurvideo en huurDVD: 25 november 2003
koopvideo en koopDVD: 27 november 2003
Genre: Actie
Regisseur: Ang Lee (Crouching Tiger, Hidden Dragon)
Cast: Eric Bana (Black Hawk Down), Jennifer Connelly (A beautiful mind), Nick Nolte
Duur: 140 minuten

DVD specificaties
DVD Beeld 1.85:1 Anamorphic Widescreen
DVD Geluid DD 5.1 DTS Engels, DD 5.1 Surround Engels
Ondertiteling Nederlands, Engels
Menu’s Nederlands, Engels
Dubbeldisc: Disc 1+2
Collector’s Box: Disc 1+2+3


DVD Extra’s
Disc 1
• Hulk Cam: Inside the Rage
• Commentaar door regisseur Ang Lee
• DVD ROM Skin
• Teaser Thunderbirds

Disc 2
• Het geheim van de superheld: een interactieve ontdekking van de Hulks anatomie
• Weggelaten scènes
• Hulkifcation
• De evolutie van de Hulk
• De monsterachtige Ang Lee
• ‘Dog Fight’ Scène

• The Making of
• Ang Lee over de film
• DVD-ROM, met daarbij ook een X-box Game

Disc 3
• Hulk The Lowdown
• Een uitgebreide blik achter de schermen, met als gastheer Sam Elliot

Voor de die-hard fans brengt Universal ook de 6 afleveringen van de oorspronkelijke TV serie uit op 2 DVDs. Om te kijken hoe het allemaal begon …

Universal Pictures (Benelux) brengt in een snelvaart uit op DVD en VHS
Biker Boyz
De ultieme drive op twee wielen

Amsterdam 25 november 2003 – Smoke, The King of Cali, is de onbetwiste racekampioen. Wanneer de rebelse The Kid voor zijn motor staat, begint een helse strijd, waarbij de snelste races en de wildste stunts van het scherm spatten. Bikerboyz neemt je mee langs races op donkere straten, gevaarlijke duels en het opzwepende ritme van ronkende motoren.

Manuel Galloway (Laurence Fishburne), is Smoke, of ook wel "the King of Cali". Hij leidt een motorclub van gedreven motorrijders, die zich ‘s avonds en ‘s nachts in hun leren motorpak hijsen om de kick van motordampen en brandend rubber op te snuiven. In hun zoektocht naar de ultieme kick, worden Smoke en de zijnen uitgedaagd door The Kid (Derek Luke), die niet alleen de racetitel van Smoke maar ook zijn aanzien als “leader of the gang” wil afnemen. Smoke wil zich niet snel laten onttronen, maar The Kid haalt halsbrekende toeren uit en toont zich een ware snelheidsduivel…

Voor de opnames van de film werd samen gewerkt met bestaande motorclubs: zij gaven de makers allerlei tips and hielpen bij het opzetten van races en stunts. Die motorclubs luisterden naar tot verbeelding sprekende namen als Valiant Riders, Ruff Ryders, Total Package, Chosen Few, Rare Breed en Sisters of the Sun. Snelle jongens en meisjes dus!

Release: huurvideo en huurDVD: 18 november 2003
koopvideo en koopDVD: 20 november 2003
Genre: Actie
Regisseur: Reggie Rock Bythewood
Cast: Laurence Fsihburen (The Matrix-trilogie, Bad Company)
Derek Luke (Antwone Fisher)
Duur: 111 minuten

DVD specificaties
DVD Beeld 1.85:1
DVD Geluid DD 5.1 Engels, Frans, Duits
Ondertiteling Nederlands, Engels, Frans, Duits
Menu’s Nederlands, Engels, Frans, Duits

UNIVERSAL PICTURES (BENELUX) INTRODUCEERT OP VIDEO EN DVD
BLUE CRUSH
THREE FRIENDS, ONE PASSION, NO LIMITS.

Amsterdam, november 2003 - Anne Marie (Kate Bosworth) is onafscheidelijk van haar surfplank en droomt maar van één ding: De Pipe Masters surfwedstrijd. Hier wil zij zich bewijzen in een sport, die ook wel de meest gevaarlijke en spectaculaire sport ter wereld genoemd wordt.

Waar normale vrouwen van haar leeftijd zich bezighouden met het uiterlijk en mannen staan Anne Marie en haar vriendinnen elke dag voor dag en dauw op om te surfen op de mooiste golven. Om deze uit de hand gelopen hobby te kunnen betalen werken zij en haar vriendinnen in een luxehotel. Op een dag wordt dit hotel bezocht door prof-football team die zich niet helemaal aanpassen aan de normen en waarden die ‘normale’ mensen hanteren.

Toch valt Anne Marie op een van de spelers, de quarterback Matt Tolman (Matthew Davis). Deze plotselinge liefde overvalt en verwart haar. De jarenlange relatie met haar surfplank blijkt nu minder sterk dan de liefde die zij voelt voor Matt. Gelukkig weten Anne Marie\'s vriendinnen en haar zusje (Mike Boorem) haar te herinneren aan haar grootste droom. Een actiefilm met een vleugje romantiek…

Releasedatum: huur (VHS & DVD) 11 november, koop (VHS & DVD) 13 november
Regisseur: John Stockwell (Top Gun)
Cast: Kate Bosworth, Michelle Rodriguez, Matthew Davis
Speelduur: 100 minuten
Genre: Actie
Ondertiteling: Nederlands
Menu talen: Engels, Frans
Beeldformaat: Anamorphic widescreen
Audio: Engels (Dolby Digital 5.1), Frans (Dolby Digital 5.1)

Universal Pictures brengt uit op VHS en DVD
Old School
Al het leuke aan student zijn, behalve de studies

Amsterdam, 25 november 2003 – Old School is een film voor al wie verzot is op studentengrappen en -grollen. Drie dertigers die hun uitbundige leventje en hun studentenclub niet willen opgeven vormen de ingrediënten van deze nieuwe film van Todd Phillips.

Mitch, Frank en Beanie zijn drie vrienden, die, hoewel al de 30 voorbij en reeds lang afgestudeerd, besluiten om een studentenclub op te richten. Mitch heeft net een relatie achter de rug, Frank is pas getrouwd, maar heeft het moeilijk om zijn oude leventje op te geven. En Beanie is een brave huisvader die heimwee heeft naar zijn vroegere leven. De leden van hun studentenclub zijn een allegaartje: van bejaarden, alles-behalve-doorsnee- studenten en mannen die willen ontsnappen aan de sleur van hun huwelijk. Ze binden de strijd aan met Decaan Pritchard, die hen uit hun studentenhuis wil zetten en de studentenclub wil verbieden.

Wie houdt van een goede studentengrap zal niet op zijn honger blijven zitten. Mannelijke kijkers zullen stiekem jaloers zijn en vrouwen zullen er gniffelend het feit bevestigd zien dat mannen toch altijd een beetje kinderen blijven.
Will Ferrell (Frank) werd genomineerd voor een MTV Movie Award in de categorie Best Comedy Performance.

Release informatie
Release: huurvideo en huur DVD: 4 november 2003
koopvideo en koop DVD: 20 november 2003
Genre: Komedie
Regisseur: Todd Phillips (Road Trip)
Cast: Luke Wilson (Charlie’s Angels, Legally Blonde)
Will Ferrell (Austin Power, Zoolander)
Vince Vaughn (Zoolander, Domestic Disturbance)
Duur: 92 minuten

DVD specificaties
DVD Beeld 2.35:1
DVD Geluid DD 5.1, Engels, Frans
Ondertiteling Engels, Frans, Nederlands, Duits


DVD Extra’s
• Scènes die de film net niet haalden
• Fratsen van de acteurs
• Bloopers
• Commentaar van de makers
• Old School Orientation
• Snoop papered up
• Snel Frank ter hulp
• Trailers
• Fotogalerij

UNIVERSAL PICTURES (BENELUX) PRESENTEERT
The Ring
BEFORE YOU DIE, YOU SEE THE RING…

Amsterdam, september 2003 – Universal Pictures kondigt de release aan op DVD en VHS van de film The Ring, een thriller die iedereen zal doen huiveren…
In deze remake van de Japanse griezelfilmhit van Hideo Nakata, Ringu, speelt Naomi Watts (Sleepwalkers, Dangerous Beauty) de getalenteerde journaliste Rachel Keller. Ze ontdekt een eigenaardige videoband die haar in een onvoorstelbaar en gruwelijk mysterie doet belanden. Deze video bevindt zich als bonus op de DVD …durf jij ernaar kijken?

Journaliste Rachel Keller stelt zich vragen bij de mysterieuze dood van haar jonge nicht en diens vriendje. Beide sterven op hetzelfde moment met een freaky, grijnzende uitdrukking op het gezicht. Volgens klasgenoten veroorzaakte een videocassette dit drama: “Kijk ernaar en iemand belt je op om je eigen dood over precies zeven dagen aan te kondigen”.

De nuchtere Rachel lacht dit weg als een urban legend. Toch speurt ze de videocassette op en kijkt er onbezorgd naar. Maar, na het zien van de enge en bizarre beelden, gaat de telefoon over… haar einde wordt voorspeld... over zeven dagen. Als ook haar zoontje de beelden ziet, overvalt een gigantische paniekaanval haar. Uit angst voor hun levens roept Rachel de hulp in van haar vriend Noah (Martin Henderson). Ze moet het mysterie ontrafelen dat haarzelf en haar zoon bedreigt, met een klok die genadeloos verder tikt... Een thriller om bij te sidderen van spanning!

Releasedatum : Verhuur VHS et DVD: 12 augustus 2003
Verkoop VHS et DVD: 11 september 2003
Genre: Thriller
Regie: George Verbinsky (The Mexican)
Casting: Naomi Watts (Sleepwalkers, Dangerous Beauty)
Martin Henderson (Windtalkers)
Speelduur: 115 minuten
DVD specificaties
Ondertiteling Nederlands, Frans, Engels, Duits
Beeld 16:9 widescreen
Audio D.D 5.1 Surround Engels, Frans, Duits
Menu Nederlands, Frans, Engels, Duits

DVD Bonus
• Don’t Watch This Video (16 minuten)
• The Video
• Trailer

UNIVERSAL PICTURES (BENELUX) INTRODUCEERT OP VIDEO EN DVD
VAN WILDER:
PARTY ANIMAL

Amsterdam, november 2003 – Van Wilder, the Party Animal, gaat helemaal los in een sterke komedie. Veel humor, leuke cast en een goed verhaal.
Van Wilder maakt van zijn studie al zeven jaar een feest en als het aan hem ligt studeert hij voorlopig nog niet af. Niet zo vreemd als je een full time assistent en een privé golfbuggy tot je beschikking hebt en alle vrouwen aan je voeten liggen. Het is dan ook even schrikken als zijn vader de geldkraan dichtdraait. Om aan geld te komen moet hij zijn handen uit de mouwen steken en dat doet hij op geheel eigen wijze. Gezien zijn bijzondere levensstijl krijgt Gwen Pearson, journaliste van de schoolkrant, de opdracht een artikel over hem te schrijven. In eerste instantie hebben zowel Gwen als Van hier helemaal geen zin in, maar Gwen is niet de lelijkste en the Party Animal blijkt ook nog interessante eigenschappen te bezitten. De vriend van Gwen, een omhooggevallen koorbal, vindt dit niks en probeert op alle manieren een opbloeiende romance tussen en Gwen en Van te voorkomen.

Release: huur (VHS en DVD): 30 september, koop (VHS en DVD): 30 oktober
Regisseur: Walt Becker (Bying the Cow)
Cast: Ryan Reynolds (Two guys and a Girl, Ordinary Magic)
Tara Reid (American Pie 1 & 2)
Speelduur: 95 minuten
Genre: komedie

DVD specificaties
Beeldformaat: Anamorphic widescreen
Audio: Engels Engels (Dolby Digital 5.1), Engels (DTS)
Ondertiteling: Nederlands
Menu talen: Nederlands
DVD extra’s: Trailers, interviews

Recente artikelen

Laatste reacties

Rob Eric Blank  |  02-12-2003

Als andere mensen het wel een goede film vinden, en het wel een mooie box vinden verpest het dan niet :wink: :) Ja dat is waar, andere kunnen de film z...
Lees meer >

Tom L.  |  01-12-2003

Dat er van zo'n slechte film zoals de Hulk een 3 DVD box uitkomt verbaasd mij (ach ja misschien is er mee te cashen), maar dat mensen die box nog kopen verbaasd...
Lees meer >

Rob Eric Blank  |  01-12-2003

Dat er van zo'n slechte film zoals de Hulk een 3 DVD box uitkomt verbaasd mij (ach ja misschien is er mee te cashen), maar dat mensen die box nog kopen verbaasd...
Lees meer >

Harry B.  |  28-11-2003

Dubbel zo duur voor 1 discje meer? Grof imo! Het is wel een Limeted Collecter's edition, in een 3D-Hoes. Er zit allemaal in: - De gewone 2dvd van Hulk - Ee...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina