Twee succesvolle misdaadthrillers-series binnenkort verkrijgbaar op DVD

Succesvolle misdaadthrillers die je urenlang in de greep houden

HAPPY VALLEY (seizoen 1)

 

Happy Valley Sezioen 1 DVD

De titel HAPPY VALLEY doet wellicht vermoeden dat het een en al vrolijkheid is, maar dat is zeker niet het geval. In de meeslepende misdaadserie HAPPY VALLEY draait alles namelijk om de hardwerkende en toegewijde politieagent Catherine Hawood, gespeeld door Sarah Lancashire (Last Tango in Halifax, The Paradise).

De politie noemt het plaatsje Calderale, ‘Happy Valley’, vanwege de drugsproblemen waar de streek mee kampt. HAPPY VALLEY is een duister politiedrama met een spannende climax en meerdere intrigerende verhaallijnen. De serie is geschreven door Sally Wainwright, winnares van de BAFTA Award (Beste Dramaschrijver) en bekend van de Just Entertainment-reeksen Last Tango in Halifax en Scott & Bailey.

Het verhaal:
Sarah Lancashire is politiesergeant Catherine Cawood in een mooi en klein stadje vol met dronkaards en drugsverslaafden. Tienerzwangerschappen zijn hier aan de orde van de dag. Haar wereld wordt op z’n kop gezet wanneer Tommy Lee Royce, waarvan zij gelooft dat hij haar dochter tot zelfmoord heeft gedreven, vrijkomt uit de gevangenis. Catherine is ervan overtuigd dat Tommy nog steeds gevaarlijk is en dat het een kwestie van tijd is voordat hij opnieuw een slachtoffer maakt. Tegelijkertijd volgen we het leven van de middenklasse accountant Kevin Weatherill, die zich ondergewaardeerd en onderbetaald voelt. Als zijn rijke baas Nevison Gallagher hem een loonsverhoging weigert, knapt er iets bij Kevin (een rol van Steve Pemberton, bekend uit Whitechapel). Hij gaat samenwerken met een lokale crimineel en samen ontvoeren ze de dochter van Kevins baas en houden haar vast voor losgeld. Maar de boel loopt snel flink uit de hand als de onvoorspelbare Tommy (een rol van Grantchesters Jim Norton) in het plan betrokken wordt…

Happy Valley (seizoen 1)
Speelduur: 300 minuten (6 x 50 minuten)
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 1.78:1 - 16:9
Audio: Dolby Digital 5.1
Kijkwijzer: 16
Adviesprijs: € 24,95.

 

INTRUDERS (seizoen 1)

Intruders Seizoen 1 DVD

INTRUDERS, de sciencefiction thriller over reïncarnatie, werd eind 2014 met succes uitgezonden op BBC2. De serie is gebaseerd op het boek ‘The Intruders’ van Michael Marshall Smith uit 2007.

Het verhaal:
In deze beklemmende psychologische thriller met paranormale trekjes maken we kennis met Jack Whelan, ooit werkzaam bij de politie van Los Angeles. Jack is een man met een duister en gewelddadig verleden. Toch heeft hij met zijn vrouw Amy een vredig leventje weten op te bouwen. De idylle wordt echter ruw verstoord wanneer Amy plotseling verdwijnt. Terwijl Jack zich nog wanhopig afvraagt waar zijn vrouw gebleven is, klopt zijn oude schoolvriend Gary bij hem aan met de vraag of Jack wil helpen met een moordzaak. Naarmate hun gezamenlijke onderzoek vordert doen ze allerlei zeer verontrustende ontdekkingen. Daarbij wordt Jack onder meer geconfronteerd met zijn eigen duistere geheimen en komt hij gevaarlijk dicht in de buurt van een geheim genootschap…. In de hoofdrol schittert acteur John Simm, bekend van Life on Mars en de door Just Entertainment uitgebrachte dramaseries Mad Dogs en The Village.

Intruders (seizoen 1)
Speelduur: 360 minuten (8 x 45 minuten)
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 1.78:1 - 16:9
Audio: Dolby Digital 5.1
Kijkwijzer: 16
Adviesprijs: €29,95.

Vanaf 28 april verkrijgbaar op DVD

Just Entertainment Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina