Thomson introduceert draadloze A/V zender-ontvanger

Amsterdam, 21 oktober 2002 - Thomson, wereldwijd één van de toonaangevende producenten van consumentenelektronica producten zoals televisie-, video- en audio-apparatuur, introduceert een nieuwe audiovisuele toepassing: het draadloos zenden van perfecte beeld en -geluidskwaliteit naar een 2e audioinstalatie of televisie in huis. Zo maakt de PC740 multimediazender draadloze communicatie mogelijk tussen PC en televisie. De VS540 videozender zendt o.a. VCR, LVD, DVD & sateliet beeld naar een tweede televisietoestel in de woning.

PC740 multimedia zender
De PC740 maakt het mogelijk om beeld en geluid van de PC naar bijvoorbeeld een televisie of hifi installatie te zenden. Een DVD film die wordt afgespeeld op de DVD speler in de PC kan hierdoor op een televisie in een andere ruimte bekeken worden. Een andere toepassing is om MP3 geluid, opgeslagen op de PC, via de hifi installatie in een andere kamer te beluisteren. Met de bijgeleverde afstandbediening kunnen alle toepassingen van de PC worden bediend. De PC740 videozender verzendt draadloos beeld- en geluid van perfecte kwaliteit: het signaal gaat door de muren, vloeren en plafonds heen met een bereik van 30 meter (80 meter in een vrije ruimte).

VS540 videozender
Naast de multimediazender introduceert Thomson tevens de VS540 videozender: het beeld en geluid van het voornaamste televisietoestel in de woning wordt naar een tweede televisie gezonden. Daardoor kan op dit tweede televisietoestel in een andere ruimte gebruik gemaakt worden van alle audio of video toepassingen zoals bijvoorbeeld het bekijken van een video of DVD film en het ontvangen van satelliet zenders. Niet alleen kan een film bekeken worden, alle bedieningsfuncties die ook op de video in de huiskamer gelden -zoals vooruit of terugspoelen van de band, pauze functie enz- werken ook in de tweede ruimte, bijvoorbeeld de slaapkamer. De werking van de videozender is identiek aan die van de multimediazender: het signaal wordt draadloos verzonden met een perfecte beeld- en geluidskwaliteit, met een bereik van 30 meter door muren, vloeren en plafonds heen (80 meter in een vrije ruimte). Voordeel hierbij is dat er geen lange snoeren door het huis nodig zijn tussen de verschillende apparatuur zoals televisie, hifi-set en PC. Daarnaast wordt door gebruik van de multimedia of videozender de aanschaf van een eventuele tweede DVD of videospeler overbodig. Beide compacte en fraai vormgegeven apparaten zijn bovendien gemakkelijk aan te sluiten.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De VS540 videozender en de PC740 multimedia zender zijn vanaf heden verkrijgbaar via een gericht distributiekanaal; onder andere bij Correct, Megamax, BCC, MediaMarkt, E.P., Polectro en Expert. De verkoopprijs van de VS540 bedraagt EUR 129,- . De PC740 kost EUR 199,-. Alle genoemde prijzen zijn advies consumentenprijzen, inclusief BTW.

Recente artikelen

Laatste reacties

Britte  |  23-10-2002

Ziet er allemaal nice uit....alleen is het TV'tje in onze slaapkamer zo'n kleintje en dan blijft er niet veel beeld meer over wanneer we daar DVD'tjes op willen...
Lees meer >

Martin_G  |  22-10-2002

Als je er een hier neerzet en een bij de buren 1 muur verder, werkt dat ook? (dus door hele dikke muren)
Lees meer >

Eric van Ballegoie  |  21-10-2002

Er zijn inderdaad meerdere bedrijven die dit soort producten maken. Onder andere Trust en Marmitek maken ook van deze draadloze A/V setjes.
Lees meer >

Dewo Sastromihardjo  |  21-10-2002

Volgens mij heeft Philips voor draadloze communicatie tussen DVD, Video etc. naar b.v. TV zoiets al eerder op de markt gebracht.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina