Sony introduceert Dual Layer DVD brander

De DRU-700A/DRX-700UL: Sony levert Dual Layer DVD

Dankzij de Dual Layer opnametechnologie en het DVD Dual RW-formaat wordt de capaciteit en de flexibiliteit van Sony’s nieuwste optische stations verdubbeld.

Badhoevedorp 1 april 2004 – Sony kondigt de lancering aan van twee DVD Dual RW-stations die een baanbrekende nieuwe DVD-opnamestandaard ondersteunen. De DVD+R DL-technologie (Dual Layer) die in de stations werd ingebouwd, biedt bijna twee keer zoveel capaciteit als conventionele beschrijfbare DVD’s, met name 8,5 GB in plaats van de huidige 4,7 GB. De opnametijd wordt dus uitgebreid van 2 uur tot maar liefst 4 uur video van DVD-kwaliteit, terwijl compatibiliteit met bestaande DVD-ROM-stations en DVD-videospelers verzekerd blijft.

De enorme stijging van de gegevenscapaciteit heeft ook tot gevolg dat gebruikers video-opnames kunnen maken van een veel betere kwaliteit. In plaats van 2 uur video van gewone kwaliteit, biedt de dubbellagige opnametechnologie 2 uur hoogwaardige video met dubbele bitrate. Dankzij de enkelzijdige, dubbellagige structuur van een DVD+R DL-schijfje kan de gebruiker ook de volledige inhoud in één keer afspelen zonder het schijfje om te hoeven draaien.

Sony brengt twee versies van het station op de markt: het interne DRU-700A-model en zijn externe tegenhanger DRX-700UL. Sony’s ruime ervaring op het gebied van design blijkt overduidelijk uit de unieke stijl van het opvallende externe DRX-700UL-station. Het toestel is uiterst flexibel en gebruiksvriendelijk: zo kan het verticaal worden geplaatst om ruimte te besparen, maar het kan ook horizontaal op de desktop worden geplaatst. Dit maakt van dit toestel de ideale keuze om een notebook of slanke PC met DVD+R DL-technologie (Dual Layer) te verfraaien.

De interne DRU-700A is eenvoudiger om te installeren dankzij zijn compacte design dat meer ruimte overlaat voor kabels, waardoor het station sneller en gemakkelijker in de computer past. Om te garanderen dat het station ook perfect past bij een breed scala van PC-stijlen, is de DRU-700A te verkrijgen met stijlvolle witte en zilveren of zwarte frontjes.

"Als marktleider op het gebied van formaten en technologie is Sony een van de eerste bedrijven die DVD+R DL-producten ontwikkelt.” aldus Tetsuro Maekawa, Marketingdirecteur voor optische opslagapparaten in Europa. “We zijn erin geslaagd Dual RW-technologie op de markt te brengen en een breed gamma media te leveren die gebruikmaken van zowel het +R/+RW als het -R/-RW formaat. Met de baanbrekende introductie van DVD+R DL, biedt Sony eindgebruikers nog meer veelzijdigheid."

De 700-serie ondersteunt ook DVD+VR (Video Recording), dat gebruikers de vrijheid geeft om met herschrijfbare DVD-media bewerkbare DVD-inhoud te maken. Dit komt neer op totale controle: zo kunnen videosequenties worden toegevoegd en verwijderd of menu’s en achtergronden worden gewijzigd. Met DVD+VR beschikt iedereen over ruime mogelijkheden om van zijn creaties professioneel ogende DVD’s te maken.

Om ervoor te zorgen dat gebruikers optimaal kunnen profiteren van de functies van elk station, wordt ook een uitgebreide softwarebundel meegeleverd. Dit omvat de hoog aangeschreven AHEAD nero Burning ROM/Express-masteringtool, en uiterst nuttige toepassingen zoals DVD-authoring, een DVD-speler en configureerbare back-upsoftware.

Wat is DVD+R DL-technologie (dual layer)?
Algemeen gesteld bestaan DVD+R DL-schijfjes (dual layer) uit twee erg dunne organische kleurstoflagen gescheiden door een transparante tussenlaag. Informatie wordt opgeslagen doordat permanente wijzigingen worden aangebracht in de kleurstoflagen nadat deze zijn blootgesteld aan de verhitting van de laser in de schrijfkop. De bovenste laag is semi-transparant, zodat de laser ook kan focussen op de onderste laag. Gegevens kunnen zo afwisselend worden geschreven naar en gelezen van beide lagen.

DVD+R DL-schijfjes zijn eenmalig beschrijfbare media die compatibel zijn met DVD-ROM-stations en DVD-Videospelers. DVD+R DL-compatibele stations kunnen ook lezen van en schrijven naar gewone eenlagige DVD-schijfjes. De DRU-700A- en DRX-700UL-stations ondersteunen het DVD+R DL-formaat.

Zei u niet DVD+R DL?
De DRU-700A en DRX-700UL stations kunnen DVD+R DL-schijfjes beschrijven met een snelheid van 2,4x, maar dat is slechts een deel van het verhaal. Beide stations kunnen ook conventionele 8x DVD+R en 4x DVD+RW snelheden aan. Maar dat is lang niet alles: aangezien het hier gaat om Dual RW-stations, branden ze ook met 8x DVD-R en 4x DVD-RW snelheden. Bovendien beschrijven ze CD-R/RW-schijfjes met een hoge 40x/24x snelheid (R/RW), en bieden ze 40x CD-ROM en 12x DVD-ROM snelheden.

Aansluitingen

De interne DRU-700A heeft een industriestandaard EIDE/ATAPI-interface en ondersteunt Ultra DMA Mode 2, wat een optimale gegevensoverdrachtsnelheid van 33,3MB/seconde oplevert. De externe DRX-700UL beschikt over een i.LINK S400-aansluiting (IEEE1394 FireWire) en over een uiterst snelle USB-poort (USB2.0) die gebruikers een maximale burst-overdrachtsnelheid van respectievelijk 400 Mbit/seconde en 480 Mbit/seconde levert.

Software

De stations zullen worden verkocht met een uitgebreide softwarebundel gebaseerd op de populaire en veelgebruikte AHEAD nero Burning ROM/Express mastering-toepassing. Eveneens inbegrepen zijn de nero BackItUp-utility voor het maken van reservekopieën, nero ImageDrive voor het instellen van een virtueel station, AHEAD InCD voor packet-writing, nero Vision Express voor DVD-authoring en videobewerking, nero ShowTime voor het afspelen van DVD’s, nero SoundTrax/Wave Editor voor audiobewerking, nero Cover Designer voor het ontwerpen van labels, en de AHEAD nero Toolkit met hulpprogramma’s voor het station.

You make it a Sony

Producten van Sony brengen digitale technologie tot leven en bieden ontelbare entertainment- en netwerktoepassingen. Of u nu een nieuweling of een echte fanaat bent, u kunt uw eigen films op DVD maken, ze bewerken met een VAIO en ze met een DVD-speler/recorder tonen aan familie en vrienden. U kunt steeds de mooiste foto’s nemen met een gebruiksvriendelijke digitale camera zoals de Cybershot, er vervolgens hoogwaardige afdrukken van maken, er draadloos van genieten op uw WEGA-televisie of eenvoudigweg uw albums opslaan op uw VAIO. Met een muziekapparaat van Sony kunt u eigen compilaties van internetmuziek creëren en er thuis of onderweg van genieten.

Indicatieprijzen :
DRU-700 199,-,euro, leverbaar half Mei
DRX-700 325,- euro, leverbaar half Juni



Sony DRU-700A DVD/CD Rewritable Drive
• Interface: EIDE (ATAPI)
• Max. schrijfsnelheid (met geschikt schijfje):
• DVD+R DL (Dual Layer) 2,4X, DVD+R 8X, DVD+RW 4X, DVD-R 8X, DVD-RW 4X
• CD-R 40X, CD-RW 24X
• Max. leessnelheid:
• DVD-ROM SL (Single Layer) 12X, DVD-ROM DL (Dual Layer) 8X, CD-ROM 40X
• Afmetingen: 146 × 41 × 165 mm (B x H x L)
• Gewicht: 900 gram
• Ondersteund door: Windows® 2000 / Windows® XP Home edition / Windows® XP Professional
• Gemiddelde toegangstijd: 160 ms (CD-ROM), 200 ms (DVD-ROM)
• Buffergeheugen: 2 MB
• Bijgeleverde accessoires: on line handleiding, snelstartgids, IDE(ATAPI)-kabel, schroeven, vervangingskit voor zwart frontje, applicatie-CD

Sony DRX-700UL DVD/CD Rewritable Drive

• Interface: i.LINK (IEEE1394) en High-Speed USB (USB2.0)
• Max. schrijfsnelheid (met geschikt schijfje):
• DVD+R DL (Dual Layer) 2,4X, DVD+R 8X, DVD+RW 4X, DVD-R 8X, DVD-RW 4XCD-R 40X, CD-RW 24X
• Max. leessnelheid:
• DVD-ROM SL (Single Layer) 12X, DVD-ROM DL (Dual Layer) 8X, CD-ROM 40X
• Ondersteund door: Windows® 2000 / Windows® XP Home edition / Windows® XP Professional
• Gemiddelde toegangstijd: 160 ms (CD-ROM), 200 ms (DVD-ROM)
• Buffergeheugen: 2 MB
• Bijgeleverde accessoires: on line handleiding, snelstartgids, i.LINK-kabel, USB-kabel, applicatie-CD, netadapter, netsnoer

 

Recente artikelen

Laatste reacties

Dva  |  10-04-2004

Heeft er nog iemand iets gelezen over de upgrade van de pioneer A105 reeks (die bvb ook in de Aldi-poc zit)? Enige tijd geleden werd gezegd dat deze ge-upgrade ...
Lees meer >

Richard B.  |  09-04-2004

Heeft er nog iemand iets gelezen over de upgrade van de pioneer A105 reeks (die bvb ook in de Aldi-poc zit)? Enige tijd geleden werd gezegd dat deze ge-upgrade ...
Lees meer >

Dva  |  09-04-2004

Heeft er nog iemand iets gelezen over de upgrade van de pioneer A105 reeks (die bvb ook in de Aldi-poc zit)? Enige tijd geleden werd gezegd dat deze ge-upgrade ...
Lees meer >

KeizerKuzco  |  05-04-2004

Ik vroeg me af of je er ook een DVD+RW Dual Layer mee kan branden, of bestaan die nog niet? Voor zover ik kan zien kan deze brander alleen maar DVD+R DL branden...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina