Series en films downloaden van Netflix: zo doe je dat

Series en films downloaden van Netflix: zo doe je dat

Ga je binnenkort op vakantie en wil je Netflix ook in het buitenland kijken? Of wil je in de trein op weg naar werk nog even een aflevering van je favoriete serie zien, zonder dat daarbij je internetbundel wordt belast? Gelukkig kun je films en series op Netflix downloaden naar je nieuwe iPhone. Zo kan je onderweg heerlijk genieten van de nieuwste aflevering van jouw favoriete serie.

Netflix downloaden

Allereerst heb je de Netflix-app nodig. Deze download je uit de app store van Apple of Google, afhankelijk van het type telefoon of tablet dat je hebt. Zorg ook dat je apparaat verbonden is met wifi, voordat je gaat downloaden. Anders gaat het downloaden van een serie of film alsnog ten koste van je internetbundel.

Een handige optie binnen de app van Netflix is de mogelijkheid om films en series offline te kijken. Dit kan niet met alle films en series, maar met een speciaal geselecteerd aanbod. Dit heeft te maken met de verschillende licentierechten van de streamingdienst. Toch is er meer dan genoeg keuze.

Beschikbaar voor downloaden

Wil je weten of je je favoriete serie of film kunt downloaden, downloadt dan de app van Netflix door op het menu-icoon te klikken linksboven. Daarna klik je op Beschikbaar voor downloaden. Je krijgt dan aanbevelingen te zien, maar ook films en series die al in je kijklijst staan. Je kunt uiteraard ook zelf zoeken.

Tik op een titel en dan vind je de downloadknop direct.
Als je films en series van Netflix op je tablet of smartphone wilt downloaden, moet je er wel rekening mee houden dat dit een belastend effect heeft op je opslagruimte. Hoeveel opslagruimte iets inneemt, hangt onder andere af van de speelduur.

Pas de kwaliteit aan

Heb je niet heel veel opslagruimte op je toestel, dan kun je ook de kwaliteit waarin je content downloadt aanpassen. Ga in de app naar de instellingen en daar vind je de optie app-instellingen. Bij beeldkwaliteit vind je daar de optie voor de kwaliteiten ‘standaard’ en ‘hoger’. De eerste optie is sneller en verbruikt minder opslag op je mobiele apparaat, terwijl de tweede optie meer opslagruimte in beslag neemt. Maar download je op hogere kwaliteit, dan zien films en series er wel beter uit.

Wil je ook onderweg zorgeloos Netflix kunnen kijken zonder te downloaden? Zorg dan dat je voldoende MB’s beschikbaar hebt. Je zou kunnen kijken naar de Sim-only van Telfort, daar kan je de overgebleven MB’s van vorige maand gewoon meenemen.

Dit artikel is gesponsord door Telfort

 

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina