NoTV introduceert Visual Music DVD Label

NoTV Visual Music

Een nieuw tijdperk is aangebroken voor electronische beeldcultuur.

Voortbordurend op de razendsnelle ontwikkelingen in de moderne dance scene is NoTV ontstaan, het eerste Visual Music DVD label ter wereld dat de VJ centraal stelt. NoTV is een unieke serie DVD’s, die de visuele performances van videokunstenaars / VJ’s combineren met de moderne electronische muziek van DJ’s/producers. Voorheen alleen live te beleven; nu ook via DVD.


NoTV Visual Music #1

NoTV lanceert meteen twee DVD’s. De eerste is een compilatie met een overzicht van werk van Nederlandse top VJ’s en DJ’s / producers. Hierop staan speciaal voor deze DVD gemaakte werken van o.a.: Micha Klein, Danielle Kwaaitaal, Dadara, Vision Impossible, Captain Video, E202, Nog Harder en 7th Day. Hun VJ werk is gemixt op muziek van o.a. Steve Rachmad, Speedy J, Lucien Foort, Dimitri, Alain Eskinasi, Human Beings, Secret Cinema en Lo/Mechanik. De werken variëren van 2D en 3D animaties tot aan 8mm film en videomicroscopische opnamen gecombineerd met diverse dance-georiënteerde muzikale stijlen.

NOTV: HI&LO on tour

NoTV Visual Music 1 komt gelijktijdig uit met de eerste NoTV solo-DVD van Danielle Kwaaitaal: ‘HI&LO on tour’. Danielle Kwaaitaal is een van de pioniers op het gebied van de VJ / videokunst. In vele musea, galeriën en clubs, in binnen- en buitenland, is haar werk te zien. HI&LO on tour is een audiovisueel generatieportret voor en over jongeren, waarin de kijker wordt meegenomen op een reis langs vier clubs in Istanbul, Helsinki, Parijs en Amsterdam. Daar vroeg zij ruim 120 vrouwelijke club bezoekers voor de camera te dansen. Hun gezichtsuitdrukkingen: verlegen, stoer of verleidelijk zeggen meer dan duizend woorden. Het is een een intiem en fascinerend portret waarin culturele verschillen op subtiele wijze worden blootgelegd. De soundtracks zijn op verzoek van Kwaaitaal speciaal gemaakt door vooraanstaande lokale DJ's. Helsinki: Orkidea, Istanbul: Mahmut & Doruk, Parijs: D'Julz, Amsterdam: Kareem Raïhani.


NoTV Visual Music label

Door het beschikbaar komen van betaalbare creatieve technologie is een hele nieuwe generatie van visuele artiesten aan het doorbreken: de VeeJays (VJ’s). In tegenstelling tot lineaire, voorgeproduceerde films mixt de VJ (op muziek van de DJ) beelden live tot een visuele flow; dit vormt inmiddels een onmisbaar element in de totaalperformance op clubavonden en festivals. Zoals een DJ vinyl mixt met draaitafels, gebruikt de VJ DVD-spelers, computers en beeldmixers. Diverse VJ’s hebben zelfs hun eigen software ontwikkeld om invulling te geven aan hun visuele performances.

De internationale dance community heeft de combinatie VJ - DJ leren kennen als nieuwe standaard, waarbij naast Nederlandse DJ's nu ook de VJ's als toonaangevend worden gezien in het buitenland. De tijd is rijp om deze manier van muziek- en beeldbeleving een platform te geven dat verder reikt dan de club of het festival alleen. Als een 21ste eeuws multimedia entertainment label biedt NoTV een produktmarktplaats voor het werk van de creatieve talenten in de dance scene. Elke NoTV Visual Music DVD bevat meer dan een uur aan Visual Music mixen.

De serie NoTV Visual Music DVD’s zal het komende jaar verder groeien, met nationale en internationale toppers.

Recente artikelen

Laatste reacties

Wacko Knox  |  15-05-2003

Super DVD's, Deze ga ik zeker weten kopen. Eindelijk komen deze pracht opnames/kunstwerken zo goed naar voren door gebruik te maken van het beste commercieel me...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina