Netflix verhoogt de abonnementskosten met een Euro per maand

Netflix verhoogt abonnementskosten met een euro

Begin oktober kwam Netflix met het nieuws dat de abonnementskosten omhooggaan. De streamingsdienst doet dit om nieuwe shows te kunnen ontwikkelen. Door deze mededeling verloor Netflix klanten. Opmerkelijk, want de verhoging is eigenlijk nauwelijks voelbaar in de portemonnee; de maandelijkse abonnementskosten stijgen met een euro. Deze prijsstijging wordt in alle Netflix-landen doorgevoerd. Ook in de VS, waar Netflix het grootste deel van de abonnees heeft.

Bij prijsstijging alle abonnementen meer dan miljard euro extra
Een prijsstijging van een euro lijkt niet veel, maar met bijna 94 miljoen betalende abonnees wereldwijd (cijfer januari 2017), zou dit toch kunnen zorgen voor meer dan een miljard euro extra op jaarbasis om series en films aan te bieden en te produceren.

Niet alle abonnementskosten stijgen
Maar deze miljard euro aan extra inkomsten, is niet het precieze bedrag dat Netflix ontvangt. Niet alle abonnementskosten worden namelijk verhoogd; het bedrag voor het basis-abonnement blijft gelijk. Met dit abonnement kan één persoon tegelijk gebruikmaken van de dienst. Het bedrag voor de overige drie lidmaatschappen gaat met een euro per maand omhoog. Dit zijn het standaard-, premium- en dvd-abonnement. Die laatste is alleen in de VS beschikbaar. De stijging bij het standaard- en premiumabonnement hoeft voor afnemers niet eens een euro te zijn, want dit zijn abonnementen die door meerdere mensen gebruikt kunnen worden. De kosten kunnen dus gedeeld worden, en dat maakt van die euro zo slechts vijftig of vijfentwintig cent per persoon.

Ophef in de VS
De stijging van een dollar in de VS zorgde voor veel ophef onder abonnees. Zo zou Netflix het niet hebben gecommuniceerd, maar moesten leden achter de prijsstijging komen via het nieuws. Wel zijn er genoeg mensen die heel de ophef onzin vinden. Zo zijn er reacties te lezen als ‘Ik ga nu drie cent meer betalen per dag, l.o.l. what?’ en ‘Sommige mensen betalen een paar keer per maand vijf dollar voor een frap bij Starbucks, maar flippen doordat Netflix de prijs met een dollar omhooggooit’.

Euro van Netflix compenseren
Wie Netflix nu opstart, krijgt eerst de melding over de prijsstijging te zien. Handig voor iedereen die het nieuws nog niet had ontvangen. Wie de stijging van een euro een probleem vindt, kan ervoor kiezen om het abonnement op te zeggen. Ook kan er op een andere manier worden gecompenseerd, bijvoorbeeld door het vergelijken van internet en tv. Daarop kan maandelijks meer worden bespaard dan de verhoging van een euro door de streamingsdienst. Aangezien Netflix via internet wordt aangeboden, is dit een legitieme manier om de verhoging te ‘compenseren’. En wordt er gekozen voor beter (maar misschien wel voordeliger) internet, dan wordt het streamen van de films en series via Netflix ook nog eens sneller.

Succesvolle Netflix-series
Van het extra abonnementsgeld kan Netflix nieuwe films en series produceren, ook wel ‘Netflix Originals’ genoemd. Zo is het tweede seizoen van Stranger Things net verschenen, een succesvolle Netflix-serie. Net als 13 Reasons Why, Orange Is The New Black, Narcos en Wet Hot American Summer: First Day of Camp.

Recente artikelen

Laatste reacties

rogue  |  09-07-2018

Zeer relatief natuurlijk. Netflix heeft geen nieuwe titels. Gaat op korte termijn veel titels kwijtraken ivm Disney. Steeds meer eigen series en films. Ze hebbe...
Lees meer >

Mark van L.  |  07-07-2018

Prijzen blijven dus gewoon spotgoedkoop... Maar ja, in een land waar men het liefst altijd alles gratis wil is 1 euro betalen al te veel voor sommigen. Zeer re...
Lees meer >

martwout  |  07-07-2018

Waar komt die 19,99 vandaan? https://tweakers.net/nieuws/140551/netflix-voegt-wellicht-duurder-ultra-abonnement-toe-zonder-nieuwe-features.html en https://nl.ha...
Lees meer >

Roger B.  |  06-07-2018

Prijzen blijven dus gewoon spotgoedkoop... Maar ja, in een land waar men het liefst altijd alles gratis wil is 1 euro betalen al te veel voor sommigen. ????
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina