MGM: Chitty Chitty Bang Bang op DVD

Persbericht
15 november 2004

Roald Dahl\'s topmusical \'Chitty Chitty, Bang Bang\' op DVD



Half december 2004 lanceert filmgigant Metro Goldwyn Mayer weer een serie Special Edition DVD\'s uit haar enorme filmcollectie. Voor dit winterseizoen is gekozen voor een vijftal verfilmde musicals die deze kerst het ultieme cadeau voor onder de kerstboom zijn.

Parel uit de collectie is Roald Dahl’s \'Chitty Chitty, Bang Bang\', een typische kerstmusical met in de hoofdrol onder meer Dick van Dyke en Sally Ann Howes. De film is het verhaal van uitvinder Caractacus Potts die in fantasiewereld Vulgaria een vliegende auto uitvindt. De auto wordt gestolen en de zoektocht begint. Dit ontaard in een dolkomisch spektakel vol kastelen, ridders en piraten!

De film is gevuld met bizarre verwijzingen en volwassen knipoogjes naar onder andere Shakespeare\'s Camelot en het illustere karakter \'Goldfinger\'. Het absurdisme van de geest van Dahl is één op één terug te vinden op het celluloid van MGM.

Extra’s
De speciale features op de DVD zijn twee extra documentaires en onder meer een aantal trailers van de originele musical, waardoor de kijker een goed beeld krijgt waar het originele verhaal begonnen is.

Meer musicals op DVD!
Naast Roald Dahls\' klassieker komen we nog een aantal oude bekenden tegen. Fiddler on the Roof, The Commitments, West Side Story en The Last Waltz hebben zichzelf zowel op het podium als op het witte doek bewezen en zijn nu met een enorme keur aan achtergrondinformatie en extra’s als Special Edition verkrijgbaar in de winkel.

Recente artikelen

Laatste reacties

Caledonians  |  17-11-2004

Deze film heb ik grijs gedraaid op video toen ik klein was! :)
Lees meer >

Boekie  |  16-11-2004

Je bent me net voor. Boekie
Lees meer >

Ronald Stiebolt  |  16-11-2004

Voor zover ik weet is de schrijver Ian Fleming en niet Roald Dahl. Dahl was co-writer voor de film.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina