Meerdere elektronica giganten praten over einde DVD-oorlog

Meerdere elektronica giganten praten over einde DVD- oorlog

Waar wij eerder vandaag het nieuws melden dat Sony en Panasonic in gesprek zijn over een mogelijk nieuwe standaard die een einde moet brengen aan de Blu-ray en HD-DVD oorlog komt nu het nieuws dat meerde bedrijven hierover in gesprek zijn.

Hoewel het allemaal nog in de kinderschoenen staat zijn andere elektronica giganten als het Matsushita\'s Panasonic en het Nederlandse Philips ook in gesprek met als doel een nieuw format te ontwikkelen om een mogelijke \'oorlog\' te voorkomen.

Volgens Panasonic is het Blu-ray format nog steeds het beste voor de nieuwe generatie disc\'s, maar een woordvoerder voegde daaraan toe dat het bedrijf zeker open staat voor nieuwe ontwikkelingen die in het belang van de consument zijn.

Sony en Toshiba hebben laten weten al in gesprek te zijn met onder ander Walt Disney Co. voor een goedkeuring voor één algemene standaard, iets wat de rivaliserende kampen dichter bij elkaar zou kunnen brengen.
Eén algemene standaard zou vele voordelen met zich meebrengen, zo zou het voor de consument veel makkelijker worden en ook zouden de kosten een stuk lager worden.

Waar de discussie voor het nieuwe format in volle gang is, lijkt het erop dat de geplande eerste release van zowel de HD-DVD als de Blu-ray nog steeds voor eind van dit jaar in de planning staat.

Bewerking: Joost v.d. Ham

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina