Lumière Home Entertainment DVD releases in juni

Lumiere Entertainment


Nieuwe Lumiere Home Entertainment releases:

verkrijgbaar vanaf 29 juni

 

WALLANDER BBC 2

Korte inhoud:
coverHet vervolg van de eerste succesvolle tv-reeks Wallander bevat wederom drie fascinerende en beeldschoon gefilmde misdaadverhalen, precies zoals we gewend zijn van de BBC. Het is maar liefst drie maal anderhalf uur genieten met de Oscargenomineerde Kenneth Branagh als Kurt Wallander.
De DVD-box WALLANDER BBC 2 bevat de originele verfilmingen van drie gelijknamige boeken van bestsellerauteur Henning Mankell:

Moordenaar zonder gezicht - Wallander onderzoekt de brute moord op een ouder echtpaar in een afgelegen boerderij. De laatste woorden die de echtgenote sprak, lekken uit en leiden tot racistische rellen in Ystad. Net nu het privé niet voor de wind gaat, wordt Wallander ook nog onzeker over zijn capaciteiten als politieman.

De man die glimlachte - Een oude vriend van Wallander vermoedt dat zijn vader is vermoord en schakelt Wallanders hulp in. Wallander weigert zich in eerste instantie met de zaak te bemoeien, maar realiseert zich al snel dat hij had moeten luisteren. Er schuilt zo veel meer achter de dood van de oude man.

De vijfde vrouw - In deze derde aflevering wordt een oudere vogelwachter op gruwelijke wijze vermoord. Vervolgens verdwijnt er een bekende uit Ystad en raakt Wallander wel heel nauw betrokken bij één van de verdachten. Is hij een seriemoordenaar op het spoor die uit is op wraak?

Drie psychologische thrillers die op dvd minstens zo ijzingwekkend en meeslepend zijn als op papier.
Niet voor niets trok WALLANDER BBC 2 gemiddeld meer dan een miljoen kijkers per aflevering bij de uitzendingen op Nederland 1.

Met: Kenneth Branagh

Technische gegevens
Genre: TV-serie Detective
Speelduur: 3 x 90 min.
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Geluid: Dolby Digital 5.1
Beeldformaat: 16/9 - 1.78:1

 

DEMAIN DÈS L’AUBE

Korte inhoud:
coverMathieu, een succesvol pianoleraar, ontfermt zich over zijn jongere broer die geobsedeerd is door rollenspelen en historische veldslagen ten tijde van Napoleon. Om zijn broer te helpen, heeft Mathieu geen andere keuze dan zich volledig in deze mysterieuze en intrigerende wereld te storten. Naarmate de grens tussen spel en werkelijkheid vervaagt, wordt het spel echter steeds gevaarlijker.

Na het onwaarschijnlijke succes van LA TOURNEUSE DE PAGE liet regisseur Denis Dercourt zich inspireren door Hitchcock-thrillers voor een nieuw beklijvend meesterwerk, boordevol prachtige klassieke muziek en ijzersterke vertolkingen.

DVD EXTRA: Making Of - 26 minuten

Regie: Denis Dercourt
Met: Vincent Perez, Jérémie Renier

Technische gegevens
Land: Frankrijk
Genre: Drama
Speelduur: 96 minuten (film) + 26 minuten (extra's)
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Geluid: Dolby Digital 5.1
Beeldformaat: 16/9 - 1.85:1

 

LE PÈRE DE MES ENFANTS

Net wanneer je denkt zakelijk en privé alles onder controle te hebben, glippen alle zekerheden uit je handen..

coverKorte inhoud:
Grégoire heeft alles: succes, charisma, een fantastische vrouw, drie geweldige kinderen en een enerverende baan als filmproducent. Hij is een brok energie en stopt al zijn tijd in zijn werk. Door de week stort hij zich volledig op zijn werk, alleen in het weekend kan hij tijd vrij maken voor zijn gezin. Met zijn uitzonderlijke charisma en levenslust dwingt Grégoire overal bewondering af. Dan gaat het met zijn filmbedrijf bergafwaarts. Grégoire is blind voor negatieve signalen en gaat koppig door, terwijl de dreiging steeds concreter wordt.

Regie en scenario: Mia Hansen-Løve
Met: Chiara Caselli, Louis-Do de Lencquesaing, Alice de Lencquesaing, Alice Gautier, Manelle Driss, Sandrine Dumas, Dominique Frot

Technische gegevens
Duur: 110 minuten
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 16/9 1.85:1
Geluid: Dolby Digital 5.1

 

WELT AM DRAHT

De verloren gewaande klassieker van RAINER WERNER FASSBINDER

cover De tweedelige filmklassieker WELT AM DRAHT is nooit eerder uitgegeven op dvd. Na de succesvolle restauratie van BERLIN ALEXANDERPLATZ, is nu ook WELT AM DRAHT onder handen genomen voor een prachtige digitale restauratie.

Korte inhoud:
Professor Vollmer ontwikkelt een nieuw soort computer: de Simulacron, een geniaal monster dat toekomstige ontwikkelingen kan berekenen en simuleren. Dan sterft de professor plotseling onder verdachte omstandigheden. Zijn opvolger, Dr. Stiller, probeert het mysterie rond Simulacron te ontrafelen. Maar wat is waarheid? Leven wij eigenlijk wel in de echte wereld, of maken wij deel uit van een gesimuleerde parallelwereld?

VINTAGE SEVENTIES, VINTAGE FASSBINDER
Deze onvervalste science fiction thriller uit 1973 is de voorloper van kaskrakers als BLADE RUNNER en THE MATRIX. De vintage decors, de spiegeleffecten en de prachtige cameravoering maken van WELT AM DRAHT een hallucinant pareltje in het rijke oeuvre van Fassbinder.
Voor deze tweedelige productie, gemaakt voor televisie in opdracht van de Westdeutsche Rundfunk (WDR), trok Fassbinder in 1972 naar Keulen, München en Parijs. Nu, bijna veertig jaar later, zorgt de Fassbinder Foundation voor deze fantastische digitale restauratie.

Vrijwel tegelijkertijd met de dvd release verschijnt WELT AM DRAHT ook in de filmtheaters. Vanaf 8 juli 2010 is WELT AM DRAHT te zien bij EYE Film Instituut Nederland (voorheen Filmmuseum - Vondelpark 3 te Amsterdam) daarna draait de film in verschillende plaatsen door het land.

DVD EXTRA: Fassbinders WELT AM DRAHT - Blick Voraus ins Heute (56 minuten)

Regie: Rainer Werner Fassbinder
Met: Klaus Löwitsch, Karl-Heinz Vosgerau, Mascha Rabben, Günter Lamprecht

Technische gegevens
Jaar: 1973
Duur: 2 x 100 minuten (film) + 56 minuten (extra's)
Taal: Duits
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 4/3 1.33:1
Geluid: PCM HIGH RESOLUTION AUDIO 1.O

 

OOK UIT IN JUNI:

Lumière Classics:
- L’ANNÉE DES MÉDUSES (1984) met Valérie Kaprisky
- LA VIE EST UN LONG FLEUVE TRANQUILLE (1988) van Etienne Chatiliez

Recente artikelen

Laatste reacties

edwin01  |  15-06-2010

Met alle respect voor de Engelse Wallander, deze serie komt m.i. niet of nauwelijks in de buurt van de Zweedse Wallander en over de Zweedse Wallander gesproken ...
Lees meer >

.:Quadran:.  |  12-06-2010

Ik wil de blu-ray versie van die BBC Wallander.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina