Homescreen releases op DVD in augustus

Homescreen presenteert in augustus op DVD

HOLDING THE MAN - Neil Armfield

Holding the Man DVDWanneer Timothy op vijftienjarige leeftijd rugbyspeler John ontmoet, is het liefde op het eerste gezicht. Vechtend tegen vooroordelen, zowel thuis als op school, vormt het paar een hechte band die al snel overgaat in een relatie die voor altijd hun leven verandert. Timothy en John beleven goede en slechte tijden, maar worden dan geconfronteerd met hun grootste uitdaging wanneer een van hen onverwacht ziek blijkt.

Holding the Man is een hartverscheurend verslag van een relatie die bijna twee decennia duurde en een teder, romantisch bewijs van de sterke en verlossende kracht van liefde.

Ryan Corr en Craig Stott spelen fascinerend en overtuigend en worden hierin ondersteund door grote namen als Guy Pearce, Anthony LaPaglia, Geoffrey Rush en Kerry Fox. Deze besteller van Timothy Conigrave was een gepassioneerde liefdesbrief aan zijn partner, John Caleo. Alleen al in Australië werden meer dan een miljoen exemplaren verkocht.

Cast:
Geoffrey Rush
Ryan Corr
Guy Pearce
Sarah Snook
Anthony LaPaglia
Craig Stott

Regie: Neil Armfield

Genres: Drama, Gay
Lengte: 127 min.
Land: Australië 2015

Release: 2 augustus

 

THE BENEFACTOR - Andrew Renzi

The Benefactor DVDNadat zijn beste vrienden omkomen bij een dodelijk ongeval dat hij zelf nauwelijks overleeft, verdwijnt de excentrieke filantroop Franny (Richard Gere) helemaal op de achtergrond. Vijf jaar later duikt zijn oogappel Olivia (Dakota Fanning - Man on Fire, War of the Worlds, The Twilight Saga), de 23-jarige dochter van zijn vrienden, plots weer in zijn leven op. Ze is zwanger en haar man Luke (Theo James - Divergent, Insurgent) zoekt werk als dokter. Dolblij omdat hij eindelijk weer iets voor haar kan betekenen, bezorgt Franny hem een baan in zijn kinderziekenhuis. Ook achter de schermen slooft Franny zich uit om het jonge koppeltje te helpen. Maar hun dankbaarheid maakt al snel plaats voor wrevel en vraagtekens rond zijn motieven. Olivia weet immers niet dat haar weldoener verteerd wordt door schuldgevoelens over het ongeval en dat hij met een stevige morfineverslaving kampt...

Richard Gere (An Officer and a Gentleman, Pretty Woman, Arbitrage) zet één van de beste vertolkingen uit zijn indrukwekkende carrière neer in dit bitterzoete drama over vriendschap en vergiffenis, verlies en verlossing.

Cast:
Dakota Fanning
Richard Gere
Theo James

Regie: Andrew Renzi

Genres: Drama
Lengte: 90 min.
Land: USA 2015

Release: 25 augustus

 

DANIELE GATTI: OUVERTURE VOOR EEN DIRIGENT - Carmen Cobos

Daniele Gatti DVDIn DANIELE GATTI – Ouverture voor een Dirigent schetst Carmen Cobos een indringend beeld van Gatti’s jeugd en muzikale ontwikkeling. Tijdens de repetities met het orkest voor de opening van het nieuwe seizoen van het Concertgebouw in Amsterdam ontmoeten we Gatti als eigenzinnige dirigent en kunstenaar.

De scènes van de repetities worden afgewisseld met gesprekken waarin de Italiaan vertelt over zijn afkomst en hoe zijn ouders zijn liefde voor muziek stimuleerden. Zijn talent en ambitie brachten hem er vervolgens toe de Milanese buitenwijk waar hij opgroeide te verlaten om te beginnen aan de lange weg naar de top van de muziekwereld.

Cast:
Daniele Gatti

Regie: Carmen Cobos

Genres: Documentaire

Release: 25 augustus

 

EL CLAN - Pablo Trapero

El Clan DVDDe nieuwe film van de Argentijnse regisseur Pablo Trapero (Crane World, White Elephant) vertelt het verbazingwekkende waargebeurde verhaal van een schijnbaar normale middenklasse familie die handelt in ontvoeringen, bedreigingen en moorden van de rijken.

EL CLAN ging in wereldpremière op het Filmfestival van Venetië in 2015 waar Pablo Trapero de Zilveren Leeuw voor beste regisseur won.

Cast:
Guillermo Francella
Gastón Cocchiarale
Antonia Bengoechea

Regie: Pablo Trapero

Genres: Drama, Thriller
Lengte: 110 min.
Land: Argentinië 2015

Release: 25 augustus

 

EXPERIMENTER - Michael Almereyda

Experimenter DVDSpeelse biografie over Stanley Milgram wiens gehoorzaamheidsstudies tot de meest beruchte en invloedrijke uit de geschiedenis van de sociale psychologie behoren. Deelnemers aan het experiment nemen de rol van leraar op zich en geven leerlingen een elektrische schok bij het geven van een fout antwoord. Dit controversiële onderzoek is van grote invloed op Milgrams verdere carrière.

Cast:
John Leguizamo
Winona Ryder
Peter Sarsgaard

Regie: Michael Almereyda

Genres: Drama
Lengte: 98 min.

Release: 25 augustus

 

THOSE PEOPLE - Joey Kuhn

Those People DVDIn de gouden kooi van Upper Manhattan leven de jonge schilder Charlie en zijn beste vriend Sebastian een uitbundig leven. Charlie is altijd stiekem verliefd geweest op Sebastian, maar de relatie tussen hen komt onder druk te staan als hij de knappe pianist Tim ontmoet en de twee als een blok voor elkaar vallen. Sebastian is verwikkeld in een financieel schandaal en trekt zich steeds meer in zijn eigen neurotische wereld terug. Hij dwingt daarmee Charlie een keuze te maken tussen de mannen in zijn leven.

Onder de stijlvolle en beeldschone cinematografie gaat een heel herkenbaar en universeel thema schuil: onbeantwoorde liefde voor een onbereikbare vriend. Deze uiterst overtuigende en rijke film is een zeer welkom debuut in de gay cinema.

Cast:
Jonathan Gordon
Haaz Sleiman
Jason Ralph

Regie: Joey Kuhn

Genres: Drama, Gay
Lengte: 89 min.
Land: Verenigde Staten 2015

Release: 25 augustus

Homescreen

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina