Homescreen: DVD releases in oktober 2007

Homescreen DVD releases in oktober 2007

 

Das Leben der Anderen

Release 16 oktober

Oost Berlijn, 1984. Glasnost is nog heel ver weg, de bevolking wordt onderdrukt door de Oost- Duitse geheime politie (Stasi). De Stasi wordt alom gezien als een van de meest effectieve inlichtingendiensten ter wereld. Het doel van de Stasi: alles te weten komen.

De succesvolle toneelschrijver Georg Dreyman (Sebastian Koch) en zijn geliefde, de actrice Christa-Maria Sieland (Martina Gedeck), zijn sterren in de DDR. Maar hun acties en vooral gedachten zijn niet altijd in lijn met de ideologie van de socialistische heilstaat. De minister van Cultuur is érg geïnteresseerd in Christa-Maria en geeft Stasi-agent Wiesler (Ulrich Mühe), alias HGW XX/7, opdracht de twee af te luisteren. Boven hun appartement, op zolder, luistert hij dag en nacht hun leven af. Maar hoe meer hij in hun leven wordt gezogen, des te meer moeite heeft hij zijn loyaliteit aan de staat te behouden.

Das Leben der Anderen is Von Donnersmarcks wereldwijd bekroonde debuutfi lm. Na de belangrijkste Duitse en Europese filmprijzen, vele publieksprijzen op internationale filmfestivals(waaronder Rotterdam) werd de film bekroond met de Oscar voor Beste Buitenlandse Film.

Awards:
International Film Festival Rotterdam Audience Award Best Film
David di Donatello Best European Film
Montréal World Film Festival Audience Award Best Film
European Film Award Best Screenplay
European Film Award Best Actor
European Film Award Best Film
German Film Awards Best Screenplay
German Film Awards Best Cinematopgraphy
German Film Awards Best Actor
German Film Awards Best Film

Regie: F. Henckel Von Donnersmarck & F. Henckel Von Donnersmarck

Genres: Drama
Lengte: 137 min.
Land: Duitsland
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Duits - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands & Frans
Extra's:
• Making of (19 min)
• Deleted Scenes (8 min)
• Interview met Florian Henckel von Donnersmarck (5 min)
• audio-commentaar Florian Henckel von Donnersmarck

De goudgerande Limited edition bevat ook een booklet met achtergrond informatie over de film en cast.


LE NOTTI BIANCHE- Visconti
De verlegen Mario loopt op een avond over een brug en ontmoet de vreemde Natalia, die op haar geliefde wacht. Wanneer deze niet komt opdagen vraagt ze Mario een boodschap af te geven in het hotel waar ze denkt dat haar geliefde verblijft. Hij stemt in... maar vernietigt het briefje. De mooie sets vormen het droomachtige decor voor dit emotionele liefdesverhaal, waarin Visconti het neorealisme achter zich laat en zich uitleeft in een sprookjesachtige verhaal. Marcello Mastroianni speelt zijn introverte rol uitstekend, maar het is Maria Schell die de scènes steelt. Met haar stralende lach vormt zij het middelpunt van de film en weet ze het publiek te betoveren. De vele momenten dat zij het scherm delen zijn prachtig uitgelicht door Visconti en dat levert mooie scènes op met als hoogtepunt de fantastische dansscène. Naar het boek van Dostojevski.

Winnar van de Silver Lion Filmfestival Venetië 1958.

Release 2 oktober


ANCHE LIBERO VA BENE- Kim Rossi Stuart
De 11-jarige Tommi (Alessandro Morace) en zijn zus Viola (Marta Nobili) wonen samen met hun vader Renato (Kim Rossi Stuart) in een buitenwijk van de stad. Het gezin is nogal ontregeld door het plotselinge vertrek van moeder Stefania. Woedend, teleurgesteld en eenzaam proberen ze er toch het beste van te maken. Wanneer Stefania (Barbora Bobulova) op een dag zomaar weer voor de deur staat, wordt zij toch weer omarmd door haar familie. Maar het wantrouwen blijft. Als Stefania dan inderdaad, net zo plotseling als ze gekomen is, wéér de benen neemt, barst de bom.

Release 4 oktober



10 CANOES- Rolf de Heer
Tien Aboriginals zijn met zelfgemaakte kano’s op ganzenjacht in Noord-Australië. Een van de jagers is de jonge Dayindi (Jamie Gulpilil). Hij is verliefd op een van de vrouwen van zijn oudere broer Minygululu. Om hem duidelijk te maken dat zoiets tegen alle wetten van de stam ingaat, vertelt Minygululu zijn broer een oeroud verhaal... Een verhaal dat enkele dagen in beslag neemt om te vertellen. Een verhaal over een verkeerde liefde, ontvoering, ruzie en eerwraak... De met prijzen overladen Ten Canoes is een unieke film: het is de eerste film die volledig in een van de talen van de Aboriginals is opgenomen. De cast bestaat uitsluitend uit Aboriginals. Het Australisch Film Instituut (AFI) reikt jaarlijks prijzen uit aan de beste nationale films en televisie. Afgelopen jaar verzilverde Ten Canoes maar liefst zes van de zeven nominaties, waaronder die voor beste speelfilm en beste regie voor de in Nederland geboren regisseur Rolf de Heer.

Release 4 oktober


JOHAN- Philippe Vallois
Parijs, 1975. Een jonge filmmaker besluit, d’un été 75 geïnspireerd door de liefde, de mooie Johan te filmen. Juist voordat hij wil gaan draaien, wordt Johan gearresteerd. Omdat hij geen acteur heeft, gaat de filmmaker op zoek naar Johan in de homoseksuele undergroundscène van Parijs uit die tijd. De culthit Johan geeft een boeiend en niets verhullend beeld van het turbulente homoleven in de jaren ’70. Een tijd waarin op ludieke en onbezorgde wijze werd geëxperimenteerd met seks. Van de Tuilerieën tot de sauna’s in de Cité, heel Parijs was één groot cruisegebied. Maar ook een tijd van creativiteit, ludieke experimenten en nachten gevuld met filosofie en wijn. En heel veel seks. Er zijn maar weinig van dit soort Franse films van vòòr de jaren 80: het meesterwerk Un Chant d’Amour van Jean Genet (1950), en veel later Les Amis van Gérard Blain, maar geheel vergeten was Johan van Philippe Vallois. De Franse censuur sneed in 1976 een hoop seksueel expliciete scènes uit de film die op deze DVD zijn teruggezet.

Release 4 oktober


CLAIRE OF THE MOON(+Moments)
- Nicole Conn

Claire en Noel nemen beiden deel aan de jaarlijkse workshop voor vrouwelijke schrijfsters aan de kust van Oregon. De mooie Claire en de stoere Noel lijken in niets op elkaar. Claire is nonchalant, zelfverzekerd en leidt een onregelmatig leven. Noel is stijlvol, gedisciplineerd en ziekelijk netjes.Als ze samen een huisje moeten delen, liggen de vrouwen in eerste instantie dan ook voortdurend met elkaar overhoop. Toch voelen Claire en Noel zich langzamerhand steeds sterker tot elkaar aangetrokken.

Deze DVD bevat ook de film Moments, The Making of Claire of the Moon. Moments laat audities en repetities zien, de eerste kus van de actrices Trisha en Karen, nooit gebruikte scenes, ‘bloopers’, de crew aan het werk en tenslotte de feestelijke wereldpremière.

Release 4 oktober


BLEEP BOX
(What The Bleep + Down The Rabbit Hole)

Bestsellers What The Bleep Do We Know!? en het vervolg What The Bleep: Down the Rabbit Hole vanaf 9 oktober ook verkrijgbaar als box!

Release 9 oktober


CODE INCONNU
– Michael Haneke

Parijs, een drukke boulevard. Iemand gooit een prop papier in de handen van een bedelares. Het is het ingrijpende moment waarop de levens van verschillende personages bij elkaar komen: Anna (Juliette Binoche), een veelbelovende actrice; haar vriend George, een oorlogsfotograaf; zijn broer Jean, die op straat slaags raakt met de muziekleraar Amadou; de Roemeense bedelares Maria. Wat hebben deze mensen met elkaar gemeen? Regisseur Michael Haneke volgt de personages in scènes die steeds in één camerabeweging zijn gefilmd. Sommige zijn kort, andere minuten lang, zoals de openingsscène van 81/2 minuut. Het resultaat is een unieke kijkervaring.

Release 16 oktober

Recente artikelen

Laatste reacties

Wouter van Dis  |  17-09-2007

Dat zeker!! Al hoewel ik deze Haneke niet sterk vind.. Ik had hem nog op het filmfestival in R'dam gezien,, Maar kon me niet aangrijpen.. Leuke LE van Das Leb...
Lees meer >

Gerben van der Leun  |  16-09-2007

Wat een genot, eindelijk een releaselijst waar weer wat te kiezen valt. Hanneke, Viscotti, Das Leben...
Lees meer >

Jeroen D  |  15-09-2007

Het word een beetje eentonig maar Das Leben Der Anderen ga ik zeker aanschaffen.
Lees meer >

TheGodfather  |  15-09-2007

Ik ook. de LE wordt van mij :D
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina