Homescreen DVD-releases in mei

 

Mei releases op DVD van Homescreen.



OUT IN THE DARK  ‐ Michael Mayer   

coverTijdens een van zijn illegale nachtelijke escapades over de grens in Tel Aviv ontmoet Nimr, een Palestijnse psychologiestudent uit Ramallah, de Israëlische advocaat Roy. Ze voelen zich onmiddellijk tot elkaar aangetrokken. Hoewel hij in eerste instantie twijfelt, belt Nimr hem een paar dagen later. Ze gaan daten en worden enorm verliefd. Terwijl zijn relatie met Roy zich ontwikkelt, wordt Nimr geconfronteerd met de harde realiteit van een Palestijnse maatschappij en een familie die zijn seksualiteit niet accepteert. Maar ook Israël vormt een bedreiging: daar wordt hij vervolgd voor zijn afkomst. Nimr vindt troost en liefde bij Roy en droomt tegelijkertijd van de dag dat hij zijn studie kan vervolgen in Amerika.

Nimrs leven neemt een dramatische wending wanneer een bevriende, naar Tel Aviv gevluchte homo door de geheime politie wordt ontdekt en teruggebracht naar Ramallah. Daar wordt hij door zijn landgenoten in koelen bloede vermoord. Nimr wordt gedwongen een keuze te maken tussen het leven dat hij dacht dat hij wilde en zijn liefde voor Roy.

Cast:
Nicholas Jacob
Jamil Khoury
Michael Aloni

Regie: Michael Mayer

Info:
Genres: Drama, Gay
Lengte: 96 min.
Land: Israël

Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Hebreeuws - Dolby Digital 5.1 - Arabisch - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands

Releasedatum: 7 mei

IO E TE [Ik en Jij]‐ Bernardo Bertolucci

coverDe langverwachte verfilming van de bestseller Ik en Jij van Niccolò Ammaniti [Ik haal je op ik neem je mee, Zo god het wil, Ik ben niet bang] door Bernardo Bertolucci, de befaamde regisseur van o.a. Novecento, Last Tango in Paris, Little Buddha en The Last Emperor.

Verloren ziel Lorenzo wil het liefst met rust gelaten worden en alleen zijn. Zijn moeder maakt zich zorgen en Lorenzo is zich daar pijnlijk van bewust. Om aan een verplichting te ontkomen, verzint hij een handige leugen waardoor hij een hele week alleen in Rome kan zijn.

Maar zijn plannen vallen in het water wanneer plotseling zijn halfzus Olivia, het gedoodverfde zwarte schaap van de familie, voor zijn deur staat. In eerste instantie wil Lorenzo niets van Olivia - beeldschoon, brutaal en gevaarlijk – weten, totdat hij zich realiseert dat ze elkaar misschien wel kunnen helpen. Io e Te is een ontroerende film over twee jonge mensen die hunkeren naar acceptatie, maar die bang zijn zichzelf te verliezen.

Bertolucci maakt gebruik van een heerlijke soundtrack met o.a. nummers van David Bowie, The Cure, Arcade Fire, Muse en de Red Hot Chili Peppers.

Inclusief de documentaire: SECIA ELETTRICA [ELECTRIC CHAIR] – the making-of the film ‘Io e te’ van Monica Stambrini (48 minuten)

Cast:
Tea Falco
Veronica Lazar
Jacopo Olmo Antinori

Regie: Bernardo Bertolucci

Info:
Genres: Drama, Boekverfilming, Italiaanse Cinema
Lengte: 103 min.
Land: Italië 2012

Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Italiaans - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands & Frans
Extra's:
• SEDIA ELETTRICA [ELECTRIC CHAIR] The making-of the film ‘IO E TE’

Releasedatum: 30 mei

 

WESTLER - Wieland Speck

coverBerlijn, de jaren ’80. De Muur deelt de stad nog wreed in tweeën. De West-Berlijnse Felix heeft een vriend uit Amerika op bezoek die ook een kijkje in het oostelijk stadsdeel wil nemen. Felix heeft oogcontact met de Oost-Berlijnse Thomas. Het is liefde op het eerste gezicht. Felix mag echter steeds maar voor 24 uur naar het Oosten, terwijl Thomas zelf nooit naar het Westen mag. Is het onmogelijke liefde? Westler is een uniek tijdsbeeld van de nadagen van de koude oorlog. Filmmaker Wieland Speck maakte de film met bescheiden middelen. De straatscenes in Oost-Berlijn werden zelfs illegaal met een 8-mm camera gedraaid.

Cast:
Sigurd Rachman
Zazie de Paris
Rainer Strecker

Regie: Wieland Speck

Info:
Genres: Gay
Lengte: 98 min.
Land: Duitsland 1985

Releasedatum: 7 mei

 

AWARD WINNING CINEMA

 

VISION Aus dem leben der Hildegard von Bingen ‐ Margarethe von Trotta

Een van de meest inspirerende geesten van de Middeleeuwen.

coverHildegard, afkomstig van een rijke Duitse familie, wordt op 8-jarige leeftijd voor haar opvoeding naar een Benedictijns vrouwenklooster gebracht. Ze leert Latijn lezen en schrijven van haar mentor Jutta, maar ook geneeskunst. Al snel excelleert ze in alles. Als Jutta sterft, schrikt Hildegard van de littekens van zelfkastijding op Jutta’s lichaam en zweert ze de gebruiken van de orde te veranderen.

Hildegard wordt de abdis van het klooster en door op subtiele wijze haar intelligentie en diplomatie te gebruiken probeert ze de wetten en regels te veranderen.
Sinds jonge leeftijd heeft ze sterke visioenen die ze opneemt. Deze mythische berichten deelt ze met haar superieur. De officiële kerkelijke autoriteiten zijn eerste sceptisch, maar de paus verleent zijn steun en geeft haar toestemming deze openbaringen te publiceren. Hiermee neemt Hildegard’s leven een keerpunt. Ze krijgt toestemming haar eigen klooster te stichten en start een revolutionaire en humanistische benadering van het geloof.

Componist, wetenschapper, dokter, schrijver, poëet, mysticus, politcus, ecologisch activist.. Hildegard van Bingen was een vrouw die haar tijd ver vooruit was. Haar muziek en literaire en wetenschappelijke werken zijn vandaag de dag nog steeds geliefd en haar invloed op holistische medicijnkunst is groeiende. Ze was de eerste componist die we kennen en ze was de eerste vrouw die schreef over vrouwelijke seksualiteit. Eeuwen later werden Dante en Leonardo Da Vindi geinspireerd door haar werk.

Cast:
Barbara Sukowa
Hannah Herzsprung
Heino Ferch

Regie: Margarethe von Trotta

Info:
Genres: Drama
Lengte: 106 min.
Land: Duitsland 2009

Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Duits - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands & Frans
Extra's:
• Prime Item

Releasedatum: 7 mei

OSLO, AUGUST 31st ‐ Joachim Trier

coverDe dertiger Anders - jong, mooi en eindelijk clean - keert terug naar zijn geboortestad Oslo voor een sollicitatiegesprek. Hij is te vroeg, dus hij besluit wat vrienden van vroeger op te zoeken waaronder zijn toenmalige beste vriend Thomas. Ooit net zo'n wildebras als Anders, maar nu een gesetteld man. Anders wordt geconfronteerd met de kansen die hij verknalde en de mensen die hij teleurstelde. Tergelijkertijd staat hij oog in oog met de schoonheid van het leven zelf. Is er ruimte voor een nieuwe liefde? Een nieuwe start?

Joachim Trier is de regisseur van de internationaal bekroonde film Reprise, o.a. winnaar van Discovery Award op het Toronto Film Festival en de MovieZone Award op het Internationaal Filmfestival Rotterdam.

Oslo August 31 is gebaseerd op het boek Le Feu Follet, waar ook de gelijknamige wereldberoemde film noir van Louis Malle (1963) op is gebaseerd.

Cast:
Hans Olav Brenner
Anders Danielsen Lie

Regie: Joachim Trier

Info:
Genres: Drama
Lengte: 95 min.
Land: Noorwegen 2011

Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Geluid: Zweeds - Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands & Frans

Releasedatum: 7 mei

Homescreen

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina