Hitachi past als eerste LCOS-technologie toe in nieuwe projector

Op het gebied van digitale projectie staat de technologie niet stil. Digitale projectoren worden steeds goedkoper en beter en worden daarmee aantrekkelijker voor gebruik in de thuisbioscoop.

Hitachi Information Media Group  heeft zopas de CP-SX5500W projector gelanceerd. Het bedrijf introduceert hiermee haar geavanceerde LCOS-technologie (Liquid Cristal on Silicon) op de projectormarkt. Het nieuwe toestel met SXGA+ capaciteit is ideaal voor de weergave van gedetailleerde beelden van presentatieapplicaties met hoge resolutie en een helderheid van 1500 Ansi-lumens. In vergelijking met een traditioneel LCD-paneel, wordt bij het LCOS-paneel van de CP-SX5500W het licht via een vloeibaar kristal teruggekaatst door de spiegelende oppervlakte van een siliconensubstraat dat de regelcircuits bevat. Hierdoor onstaat een gelijkmatig, natuurlijk beeld met een hoge contrastverhouding.

Door het gebruik van dunnere vloeibare kristallen ontstaat een hogere responssnelheid. De SXGA+ resolutie (1365x1024) van de CP-SX5500W maakt 1:1 weergave van SXGA-beelden mogelijk en maakt het toestel daardoor geschikt voor presentaties met veel tekeningen en diagrammen.

Recente artikelen

Laatste reacties

sender  |  03-12-2001

Ik ben bang dat zij ook is meegesleurd... Of hij kreeg z'n werk niet af (bericht gepost om 0:00) en daar was ze niet zo blij mee. Anyway... Ga zo door!!
Lees meer >

PM  |  30-11-2001

geh.. da's lachen (debiteuren crediteuren):) Dus jij maakt nu ook reviews... normaal doet alleen Eric dat toch? Wel cool... ------------- De projecto...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina