Disney: Dombo 5 september op DVD


Hieperdepiep! Het circusolifantje wordt 60 !

DOMBO
Disney’s 4e Classic uit 1941, één van de meest vertederende en hartverwarmende meesterwerken uit de geschiedenis van de animatiefilm.
Ga mee naar het circus waar moeder Jumbo een klein baby-olifantje op de wereld zet.
Zijn naam wordt Dombo. Hij is het gesprek van de dag,
want hij heeft héél grote oren. Oren waar hij zelfs mee kan vliegen... 

Verkrijgbaar op VIDEO en DVD vanaf 5 september 2001


Een van de leukste, liefste, hartverwarmendste en vertederendste Disney Classics allertijden is ongetwijfeld Dombo uit 1941. Bijna 60 jaar geleden. Vandaar dat Walt Disney Home Video 5 september 2001 Dombo opnieuw uitbrengt. Zowel op VIDEO als op DVD. Op de DVD is zeer veel extra bonusmateriaal toegevoegd.

Als Moeder Jumbo in het circus een baby-olifantje op de wereld zet, is hij al snel het gesprek van de dag. Want oh, oh, oh wat heeft dit olifantje grote oren. Ze noemen hem Dombo. Want zo dom ziet hij er uit. Gelukkig wordt hij geholpen door de guitige muis Timmie die hem leert hoe hij met zijn oren tot de grootste attractie van het land uitgroeit.

Samen met Dombo komen nog enkele Classics op VIDEO uit. 
* Disney’s 23ste Classic De Reddertjes
* Disney’s 26ste Classic De Speurneuzen
* Pocahontas II

Op DVD ook 
met zeer veel extra bonusmateriaal:
* Disney’s 20ste Classic De Aristokatten
* Disney’s 27ste Classic Oliver & Co
* Disney’s 33ste Classic Pocahontas 1



HET VERHAAL
Eindelijk brengt de ooievaar ook bij Moeder Jumbo, een van de olifanten uit een groot circus, een pakje. Ze kijkt er al maanden reikhalzend naar uit. In het pakje zit een lief klein baby-olifantje. Ze noemt hem Jumbo junior. Alle olifanten leven met haar mee. Maar het olifantje heeft enorme grote oren. Het zijn gewoon flaporen. Een olifant onwaardig. Jumbo? Zeg maar Dombo. Want zo dom ziet hij er uit. Dombo kijkt verdrietig en verlegen om zich heen. Wat heeft hij verkeerd gedaan?

Samen met alle dieren in het circus helpt hij mee de circustent op te zetten. Ook mag Dombo meelopen in de prachtige parade door het dorp. Samen met de tijgers, olifanten, en de chimpansees. Ook de clowns zijn van de partij. Maar zijn optreden ’s avonds wordt een groot fiasco. Alle kinderen lachen hem uit. “Kijk eens wat een grote oren dat olifantje heeft?” roepen ze. Moeder Jumbo wordt niet alleen verdrietig, maar ook heel boos. Zo boos dat de circusdirecteur, die niet goed weet wat er aan de hand is, haar eenzaam opsluit.

Alleen de guitige muis Timmie raakt bevriend met Dombo. Het wordt tijd om actie te ondernemen tegen die kinderen. Ook de roddelolifanten, die maar blijven kwebbelen over Dombo’s oren, moeten eens ophouden. Timmie vindt Dombo’s oren juist heel mooi. Hij besluit een list te verzinnen, waardoor Dombo uit kan groeien tot de hoofdattractie van het circus. 

Als alle olifanten nu eens samen een hoge piramide vormen, dan zal Dombo als laatste met een vlaggetje bovenop de piramide zeker de show stelen. Het hele plan mislukt op een verschrikkelijke wijze. Dombo is veel te verlegen. De olifanten verliezen hun evenwicht en iedereen zit onder de blauwe plekken. Als straf wordt Dombo gedegradeerd tot clown. Nu wordt hij echt door iedereen bespottelijk gemaakt. Hij heeft wel succes, maar je moet niet vragen hoe.

Gelukkig blijft Timmie pal achter Dombo staan. Iedere keer probeert hij hem op te vrolijken en moed in te spreken. Hij neemt hem mee naar de wagen waar zijn moeder nog steeds opgesloten zit. Ontroerd besnuffelen ze elkaar. Ze krijgen er dorst van. Maar het water is vermengd met wijn en zowel Timmie als Dombo worden dronken. Ze zien alles dubbel. Een enorme grote kudde trompetterende rose olifanten komen in een stoet voorbij. Is het nou echt of is het een droom?

Als ze uren laten wakker worden blijken ze in een hoge boom te zitten. “Niet naar beneden kijken” roept Timmie. Heelhuids lukt het hen uit de boom te klimmen. Timmie blijft er maar over nadenken. Hoe zijn ze in de boom terecht gekomen? Misschien wel door de lucht? Met een list komt Timmie achter het raadsel. Dombo blijkt met zijn grote flaporen te kunnen vliegen. Zijn oren werken net als vleugels. Als hij ze maar snel heen en weer klappert. Nu kan Dombo de held van het circus worden.

’s Avonds bij zijn optreden met de clowns gebeurt het ongelooflijke. Het is de bedoeling dat Dombo vanaf de nok van een huis naar beneden springt. Bijna gaat het mis. Maar op het laatste moment gelooft hij toch in zijn eigen kracht. Hij klappert fier met zijn oren. Het publiek staat te juichen op de stoelen. Na een duikvlucht volgt een looping. Dombo haalt de voorpagina’s van alle kranten, zijn ster stijgt razendsnel en hij wordt de grootste attractie van het circus. Samen met zijn moeder krijgt hij de mooiste circuswagen en nu is iedereen er juist heel erg trots op dat zij hem kennen en zijn vriend mogen zijn.


DOMBO OP DVD

De DVD van Dombo bevat naast de prachtige film ook heel veel extra bonusmateriaal.

BONUSMATERIAAL 

  • Een kijkje achter de schermen: “Leve Dombo” documentaire door de huidige animators
  • 2 bijzondere animatiefilms: “Elmer de olifant”  “Als muizen willen vliegen” 
  • 2 sing-along-songs: “Kijk uit voor d'ooievaar” “Casey Junior”
  • Game Disney’s verhalenboek: Interactief spel met TV introductie van Walt Disney
  • Dombo Fotogalerij
  • Michael Crawfords Muziekvideo

TECHNISCHE KENMERKEN

  • Speelduur: 61 minuten (exclusief bonusmateriaal)
  • Formaat: Full frame 4x3
  • Interactief menu
  • Indeling in hoofdstukken
  • Talen: Dolby Digital 5.1: Engels, Frans, Nederlands 
  • Ondertiteling: Engels, Frans, Nederlands

DE MAKERS
Algemene regie: Ben Sharpsteen. Scenarioschrijvers: Joe Grant, Dick Huemer. Animatie regisseurs: Vladimir Tytla, Fred Moore, Ward Kimball, John Lounsbery, Art Babbitt, Woolie Reitherman. Muziek: Oliver Wallace, Frank Churchill. Tekst: Ned Washington.

Nederlandse stemmen:
Harry Bronk (Timmie de muis), Cruys Voorbergh (de kraaien en de ooievaar),...

Recente artikelen

Laatste reacties

Joost v.d. Ham  |  20-10-2004

Hoe zit het nou precies met de Disney films. Ik ben van plan een aantal te kopen; Dombo, Doornroosje, Bambi, Robin Hood etc. Welke zijn in breedbeeld versche...
Lees meer >

Star_Fresh  |  20-10-2004

Hoe zit het nou precies met de Disney films. Ik ben van plan een aantal te kopen; Dombo, Doornroosje, Bambi, Robin Hood etc. Welke zijn in breedbeeld versche...
Lees meer >

(Disney)Tom Houben  |  04-08-2001

Rudy, bedankt voor je uitleg! Ik zal er dus maar niet te veel op rekenen dat Doornroosje en de Klokkenluider op 31-12 uitkomen! Ze hebben de DVD's die nu uitkom...
Lees meer >

(Disney)Tom Houben  |  04-08-2001

Ik heb nog een vraag: weet iemand misschien of het mogelijk is om de blauwe Disney-DVD hoesjes bij te bestellen? Ik heb namelijk 11 Disney DVD's die nog steed...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina