Disney: Best of Disney 30-DVD box

Walt Disney Pictures presenteert:

BEST OF DISNEY 30-DVD BOX
Van ALICE IN WONDERLAND tot TOY STORY
 

Onvergetelijk en Tijdloos - Exclusief – Een beperkte oplage. Verkrijgbaar vanaf 8 november 2006

8 november 2006 presenteert Buena Vista Home Entertainment misschien wel het meest fantastische Sinterklaas- of Kerstkado dat je je kunt wensen; BEST OF DISNEY 30-DVD BOX. Maar liefst 30 top animatiefilms – van Alice in Wonderland tot Toy Story – zijn bijeengebracht in één DVD Box.

ALLE TITELS OP RIJ:
Alice in Wonderland SE
Atlantis – De Verzonken Stad
Bambi Speciale Uitvoering
Brother Bear
Chicken Little
Assepoester Speciale Uitvoering
Aristokatten
De Reddertjes
De Reddertjes in Kangoeroeland
Dinosaur
Dombo
Een Luizenleven
Finding Nemo
Hercules
Paniek op de Prairie
Keizer Kuzco
De Klokkenluider van de Notre Dame
Lady en de Vagebond SE
Lady en de Vagebond II
Lilo & Stitch Speciale Uitvoering
Lilo & Stitch 2
Mary Poppins Speciale Uitvoering
Merlijn de Tovenaar
Mulan Speciale Uitvoering
Oliver & Co
Piratenplaneet
Pocahontas
Robin Hood
Tarzan Speciale Uitvoering
Toy Story Special Edition

KORTE BESCHRIJVINGEN

Alice in Wonderland SE
Ga mee met Alice als ze het bizarre Wonderland binnenvalt en buitengewone figuren ontmoet zoals Twiedeldie en Twiedeldom, de Gekke Hoedenmaker, de Hartenkoningin en een paniekerig Wit Konijn dat haast heeft.
Atlantis – De Verzonken Stad
De jonge, onhandige Milo is vastbesloten het verzonken Koninkrijk te vinden. Hij ontdekt een dagboek met aanwijzingen over de plek waar het zich zou bevinden. Samen met een groep ontdekkingsreizigers maakt hij een avontuurlijke reis naar de bodem van de zee. Daar ontdekken ze een verloren continent vol mystieke krachten. Al snel verandert Milo’s missie van het vinden van Atlantis in – het redden van het volk van Atlantis.
Bambi Speciale Uitvoering
In het diepst van het woud zet Bambi zijn eerste wankele stapjes en ontdekt hij de wereld samen met het schattige konijn Stamper en het schuwe stinkdier dat Bloem wordt genoemd. Samen beleven zij veel avonturen in het bos en maken ze kennis met alle andere boeiende bosbewoners. Maar de jonge prins, geleid door zijn goede vriend uil leert ook waardevolle lessen over liefde, verlies en het leven.
Brother Bear
In dit verhaal verandert de impulsieve jongen Kenai op magische wijze in een beer. Hij heeft geen andere keuze dan de wereld door de ogen van een ander te zien. Kenai raakt bevriend met Koda, een onstuitbaar jong beertje. Voor hen begint een moedige reis waarin Kenai een aantal waardevolle levenslessen leert. Ze komen in een bos vol wilde dieren terecht, waaronder de hilarische elandenbroers Sam en Moes.
Chicken Little
Op een dag komt een stukje van de hemel naar beneden vallen... en wie is dan de redder in nood? Chicken Little bedenkt samen met zijn maffe vriendjes een plan om de wereld voor de totale ondergang te behoeden. Hij bewijst aan iedereen dat de grootste held op aarde best een klein kippetje kan zijn.
Assepoester Speciale Uitvoering
Assepoester moet voortdurend voor haar stiefmoeder vervelend werk doen. Desondanks blijft ze dromen van betere tijden. Met behulp van haar kleine vriendjes Pieter en Tom, een fee en wat toverspreuken, slaagt Assepoester erin haar armoede in rijkdom om te zetten.
De Aristokatten
Dit hartverwarmende verhaal begint in Parijs, waar een aardige en excentrieke Madam haar hele bezit nalaat aan haar geliefde high-societykatten. Maar Edgar, haar hebzuchtige butler, wil zelf het geld erven. Hij ontvoert de zachtaardige Duchess en haar drie ondeugende kleintjes, en laat ze op het Franse platteland aan hun lot over. Gelukkig komt er hulp van de bijdehante straatkat Thomas O’Malley.
De Reddertjes
Wanneer de noodkreet van het vermiste weesmeisje Penny in een fles in handen belandt van de schichtige, maar slimme muis Bernard en zijn elegante partner Bianca begint een prachtig avontuur. De twee dappere muizen gaan op weg naar de zompige moerassen van het Duivelsmoeras om Penny te redden. Penny is gevangen door de gemene Medusa... die Penny nodig heeft om een juweel van onschatbare waarde te vinden.
De Reddertjes in Kangoeroeland
In Australië sluit de jonge Cody een ongelooflijke vriendschap met een grote adelaar. Als een meedogenloze stroper van plan is de adelaar te vangen, wil Cody daar een stokje voor steken. Hij vraagt daarvoor de hulp van de twee dapperste muizen ter wereld, Bernard en Bianca. Deze topagenten vliegen op de rug van hun hilarische vriend de albatros Wilbur naar Australië – klaar om hun grootste, gevaarlijkste opdracht ooit te gaan volbrengen!
Dinosaur
Reis 65 miljoen jaar terug in de tijd en geniet van het opmerkelijke verhaal over dinosaurussen die de uitdaging van hun leven moeten aangaan. Ook bij de Iguanodon dinosaurussen is het broedseizoen aangebroken. Trots liggen de eieren in een kring te wachten tot het moment dat de jongen de schaal kapot zullen stoten om naar buiten te stappen. Een voortjagende kudde dieren zaait echter verderf en verdriet. Het nest met de trots van de dinosaurus moeder wordt vertrapt en geplet. Slechts één dino-ei overleeft. Door een merkwaardige speling van het lot maakt dit ei via het gevecht van diverse reptielen een lange reis om uiteindelijk ver van zijn familie in een oerwoud neer te ploffen temidden van een kolonie apen. Het ei breekt open en er komt een kleine Iguanodon dinosaurus uit gekropen. Ondanks de waarschuwingen van Yar, de baas van een apenkolonie, neemt de zachtaardige Plio de kleine dinosaurus in haar armen en stelt voor hem te adopteren. Hij krijgt de naam Aladar...
Dombo
Wanneer mevrouw Jumo haar kleine baby-olifantje op de wereld zet, is hij het gesprek van de dag in het circus. Maar met zijn te grote oren wordt baby Dombo bespot en verstoten door de andere dieren. Geholpen door de guitige muis Timmie en met doorzettingsvermogen, wat geluk en opmerkelijke moed overtreft Dombo echter ieders stoutste verwachtingen.
Een Luizenleven
Maak kennis met de dappere mier Flip die op zoek gaat naar een aantal stoere krijgers om zijn mierenvolk tegen een bende sprinkhanen te verdedigen. Als blijkt dat de beoogde versterking in werkelijkheid bestaat uit een stelletje mislukte circusartiesten, leidt dit niet alleen tot een komische chaos, maar zorgt ook voor onverwachte helden!
Finding Nemo
In de adembenemende onderwaterwereld van het Groot Barrièrerif in de Stille Oceaan, ver onder de zeespiegel, ziet de toekomst voor clownsvis Marlin er zonnig uit. Maar liefst 400 clownsvis eitjes rijpen tussen kleurrijke zeeanemonen. Het geluk is van korte duur. Een roofvis schiet voorbij en verslindt 399 eitjes. Ook de vrouwtjes clownsvis verdwijnt in zijn maag. Mannetjesvis Marlin blijft met één eitje eenzaam achter. Hij noemt het visje Nemo... Maar Nemo is avontuurlijk ingesteld. Zó avontuurlijk, dat hij plotseling ver van huis is en niet meer kan terugkeren. Zijn bezorgde vader gaat samen met Dory, een lieve maar nogal vergeetachtige blauwe vis, op een onvergetelijke zoektocht om Nemo weer thuis te brengen.
Hercules
Hercules, een ‘gewone’ jongen, ontdekt op een dag dat hij de zoon is van oppergod Zeus. Om terug te kunnen keren naar zijn vader, moet hij zich eerst als echte held bewijzen. Hercules’ terugkeer wordt bijna onmogeljik gemaakt door de slechterik Hades. Als Hercules ook nog verliefd wordt, moet hij kiezen tussen liefde en kracht. Wanneer hij leert dat kracht niet uit de spieren, maar recht uit het hart komt, toont hij zich een ware held!
Paniek op de Prairie
Als een hebzuchtige veedief de boerderij ‘Het Stukje van de Hemel’ wil inpikken, bundelen drie vastberaden koeien, de karatehengst Buck, en een bont gezelschap van dieren hun krachten om de boerderij te redden. De strijd loopt hoog op als dit beestenverbond hun huid op het spel zet en een mysterieuze bende slechteriken te slim af probeert te zijn.
Keizer Kuzco
De arrogante Keizer Kuzco wordt in een lama veranderd door zijn sluwe raadgeefster Yzma en haar handlanger Kronk. Deze situatie dwingt Kuzco, die alles had en nu alles kwijt dreigt te raken, tot een andere kijk op het leven. Alleen een onwaarschijnlijke vriendschap met de vriendelijke boer Pacha kan Kuzco redden. Maar dan zal de onuitstaanbare Keizer wel eerst een goedaardiger en vriendelijker leven moeten gaan leiden.
De Klokkenluider van de Notre Dame
Hoog boven de stad Parijs in een spectaculaire klokkentoren woont de vriendelijke en verlegen Klokkenluider Quasimodo. Hoewel zijn wrede beschermheer Frollo hem verboden heeft de klokkentoren te verlaten, stapt Quasimodo dapper een wereld in die hij nooit gekend heeft. Als hij vriend wordt van de beeldschone zigeunerin Esmeralda en haar vrolijke geit Djali, belandt Quasimodo in een wervelend avontuur vol actie en spanning.
Lady en de Vagebond SE
Ga mee op avontuur met de meest onvergetelijke personages: Lady, een verwende cockerspaniël; Vagebond, een bastaard met een gouden hart; Jock en Snuffel, Lady’s beste vrienden; en Si en Am, twee van de onbetrouwbaarste katten ooit. Een film met een prachtig einde wanneer Lady leert wat het betekent om vrij en ongebonden te zijn.
Lady en de Vagebond II
Lady en de Vagebond hebben hun handen vol aan de opvoeding van hun ondeugende Rakker. In zijn drang naar avontuur waagt hij zich ver van huis en ontmoet hij de charmante Twinkel, die hem voorstelt aan ‘De Straathonden Bende’. Wanneer Rakker bij deze groep wil horen moet hij zich zien te bewijzen in een wel zeer heldhaftige test. Zal Rakker kiezen voor het spannende leven op straat of voor de onvoorwaardelijke liefde van zijn familie thuis?
Lilo & Stitch Speciale Uitvoering
Op Hawaï adopteert het eenzame meisje Lilo een onschuldig ‘hondje’. Ze noemt hem Stitch, maar weet niet dat hij een ondeugend ruimtewezen is dat van een verre planeet is ontsnapt. Stitch heeft Lilo nodig om hem te beschermen tegen de buitenaardse jagers die hem willen vangen. Uiteindelijk is het Lilo’s standvastige geloof in ‘Ohana’, het Hawaïaanse woord voor familieband, waardoor Stitch leert om van iemand te houden!
Lilo & Stitch 2
In deze hartverwarmende comedy, waarin het avontuur uit Lilo & Stitch verder gaat, zijn natuurlijk weer de hoofdrollen weggelegd voor de vrolijke spontane Hawaïaanse wildebras Lilo en haar ondeugende, ijzersterke, super intelligente, verwoestende speelkameraad Stitch. Met nieuwe muziek en drie originele Elvis Presley songs.
Mary Poppins Speciale Uitvoering
Het overbekende verhaal van de beminnelijke kinderjuffrouw Mary Poppins die zomaar, hangend aan haar paraplu, letterlijk uit de hemel komt vallen met een reistas vol magische avonturen. In één woord: super-kwali-kwantie-via-xtra-quasi-otisch! De film, waarin animatie op wonderlijke wijze met levende personages samensmelt, zorgde voor een regelrechte doorbraak van Julie Andrews (Mary Poppins) en Dick Van Dyke (Bert). Met 5 Oscars, waaronder die van Beste Actrice – Julie Andrews en Beste Lied, is Mary Poppins in de loop der jaren uitgegroeid tot een absolute Classic.
Merlijn de Tovenaar
Als bekend wordt dat degene die een behekst zwaard diep uit een grote steen trekt de volgende Koning van Engeland zal worden, proberen velen vergeefs het zwaard uit de steen te trekken. Het lijkt een onmogelijke taak voor een onhandige schildknaap in opleiding. Maar met wat hulp van de legendarische tovenaar Merlijn zou de ongelooflijke droom van de jongeman nog wel eens uit kunnen komen.
Mulan Speciale Uitvoering
Het dappere meisje Mulan ontdekt dat haar vader het bevel heeft gekregen om China te verdedigen tegen de Hunnen. Moedig vermomt ze zich als man en meldt zich in plaats van haar vader bij het leger. Ze krijgt hierbij hulp van haar grappige drakenvriendje Mushu en de gelukskrekel Kricky. Haar avonturen bereiken hun hoogtepunt tijdens een veldslag waar de eer van haar familie en het lot van de keizer en heel China in haar handen liggen.
Oliver & Co
Het avontuur begint wanneer Oliver, een schattig weeskatje, bevriend raakt met Dodger, de coole hond uit een New Yorkse bende van zakkenrollende viervoeters. Maar dan wordt Jenny, een eenzaam rijk meisje dat Oliver liefdevol adopteert, ontvoerd door de schurkachtige Sykes en zijn gevaarlijke Dobermanns. Tijd dus voor Oliver en de anderen om een superspannende reddingsactie op touw te zetten die je de adem beneemt.
Piratenplaneet
Door verschillende melkwegstelsels speurt de vasthoudende Jim Hawkins naar de piratenschat van de legendarische kapitein Flint. Samen met zijn speelse kameraad Morph, de grappige robot B.E.N. en de slimme kapitein Amelia vinden ze een schat die groter is dan ze ooit hadden gedacht.
Pocahontas
De komst van een mysterieus schip vol Engelse kolonisten, geleid door de dappere Kapitein John Smith, trekt de aandacht van Pocahontas, een beeldschone Indiaanse prinses. Daarmee begint een ongelofelijke reis vol humor, trouw en liefde. Met behulp van de wijze, oude sprekende boom Grootmoeder Wilg leert Pocahontas met haar hart te luisteren en de ‘kleuren van de wind’ te volgen naar haar ware bestemming!
Robin Hood
Wie kent hem niet, de slimme vos Robin Hood? De rover met het gouden hart die het opneemt tegen de valse prins John? De enige rover die steelt van de rijken en geeft aan de armen? Een schitterende Disney Classic die de bekende legende van Robin Hood met humor en fantasie nieuw leven inblaast.
Tarzan Speciale Uitvoering
Diep in de Afrikaanse jungle geeft een gorillamoeder een achtergelaten baby de naam Tarzan en neemt hem aan als haar eigen zoon. Tarzan groeit op met zijn bijdehante apenvriendje Tuk en de neurotische olifant Tantor. Maar als plotseling zijn soortgenoten verschijnen, waaronder de beeldschone Jane, staan twee werelden op het punt één te worden.
Toy Story
De slaapkamer van de zesjarige Andy staat vol met speelgoed. Het meest fantastische en leuke speelgoed dat je je maar kan bedenken. Maar, gezamenlijk bewaart het speelgoed een groot geheim. Want Andy weet niet dat dit speelgoed, onder leiding van Woody de speelgoed cowboy, een eigen leventje leidt, zodra hij even niet oplet. Hij weet ook niet dat de oh zo flexibele hond Slinky, de neurotische dinosaurus Rex, de opvliegende Mijnheer Aardappelhoofd, spaarpot Hamm en het porseleinen herderinnetje Bo Peep, iedere verjaardag van Andy opnieuw huiveren bij het idee dat hij wel eens nieuw speelgoed zou kunnen krijgen. En dat hij van dat speelgoed veel meer zal houden dan van hen. En dat zij dan in de opbergkast terechtkomen...

WIST U DAT...?
- In de dierentuin van Los Angeles regelmatig de tekenaars van Bambi gesignaleerd werden?
- Het maken van Alice in Wonderland maar liefst vijf jaar in beslag nam?
- Lady en de Vagebond de eerste animatiefilm in Cinemascope was?
- Jungle Boek de laatste animatiefilm was onder leiding van Walt Disney zelf?
- De Reddertjes een van de laatste Disney films was waar alle nine old men aan meewerkten?
- Oliver & Co eigenlijk een animatieversie is van het beroemde Oliver Twist verhaal?
- In deze film veel objecten met de computer tot stand kwamen?
- Tarzan al 47 keer verfilmd was voordat Disney het verhaal tot leven bracht?
- Bij Lilo & Stitch zes van de grootste Elvis Presley hits, gezongen door The King zelf, in de film te horen zijn, waaronder Heartbreak Hotel en Blue Hawaii?

BEST OF DISNEY 30-DVD BOX wordt gedistribueerd door Buena Vista Home Entertainment, een dochteronderneming van The Walt Disney Company. In de gehele Benelux verzorgen zij de marketing, verkoop en distributie van de Walt Disney, Touchstone, Hollywood Pictures en Buena Vista huur- en koop DVD’s.

Recente artikelen

Laatste reacties

Frank  |  06-11-2006

Dat krijg je als je constant dezelfde DVD's heruitgeeft, terwijl er genoeg dingen uit te brengen zijn die er nog niet zijn.
Lees meer >

Werner  |  06-11-2006

Duidelijk samengesteld in functie van waar ze nog grote overstocks van hebben :(
Lees meer >

Alexander de Mol  |  06-11-2006

Beetje teleurstellend is dit wel. Kan me niet voorstellen dat er veel mensen zijn die niet ten minste 3 titels al hebben. De personen die dat niet hebben, hebbe...
Lees meer >

JWB  |  04-11-2006

mmmm, typische keuzes gemaakt daar bij Disney: Lilo & Stitch Lilo & Stitch 2??????? Incredibles niet???? Monsters inc niet???? Duidelijk gevalletje v...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina