Buena Vista: JOHAN de sportieve feel good komedie van 26 april op DVD

Buena Vista Home Entertainment presenteert:

De romantische, muzikale, ontroerende én sportieve
feel good familiekomedie, die zich afspeelt op Texel en in Amsterdam

Johan
Kun je Passie Delen?

MICHIEL HUISMAN – CARO LENSSEN – JOHNNY DE MOL – HUUB STAPEL
ARIANA SCHLUTER – LEONA PHILIPPO – TIJN DOCTER – HUUB VAN DER LUBBE

Verslaggever JACK VAN GELDER – Journalist WILFRED GENEE
Voetballers DIRK KUIJT en EDWIN VAN DER SAR

Met liedfragmenten van HERMAN BROOD, DE DIJK, BLØF, THE GOLDEN EARRING, ANDRE HAZES, FRANK BOEIJEN,.... uitgevoerd door MICHIEL HUISMAN

Regie: NICOLE VAN KILSDONK naar een scenario van MIEKE DE JONG

Te koop op DVD vanaf 26 april 2006
Te huur vanaf 11 april

26 april 2006 verschijnt de romantische, muzikale, ontroerende én sportieve feel good familiekomedie JOHAN op DVD. Een komedie waarin MICHIEL HUISMAN (Costa, Volle Maan!, Phileine zegt sorry, Floris, Zwartboek), CARO LENSSEN (TV-Meiden van de Wit, Eilandgasten, Vuurzee – Cloaca, Stille Nacht) , JOHNNY DE MOL (TV-GTST, Baantjer, Spangen, Costa, Rozengeur en Wodka Lime – Oesters van Nam Kee, 06/05, Cool, Ik omhels je met 1000 armen) en HUUB STAPEL (Het meisje met het rode haar, De Lift, De Schorpioen, Flodder, Amsterdamned, Rent A Friend) schitteren en waarin alles draait om voetbal én Johan, de elfde zoon uit het gezin Dros.

In tegenstelling tot zijn broers en zijn vader, die allemaal gek zijn van voetbal, houdt Johan vooral van muziek maken en zingen. Dat plezier kan hij gelukkig delen met zijn buurmeisje Evy, die hij wel heel erg leuk vindt. Terwijl al zijn broers carrière maken als profvoetballer, en met name zijn broer Johnny bij Ajax, gaat hij zijn eigen droom achterna; zanger worden. Maar zo eenvoudig gaat dat niet.

Naast bekende acteurs kan men genieten van bekende voetbalhelden. Zo schitteren ook even verslaggever JACK VAN GELDER, journalist WILFRED GENEE, voetbalspits DIRK KUIJT en keeper EDWIN VAN DER SAR. MICHIEL HUISMAN zingt in de film onder andere liedfragmenten van HERMAN BROOD (Saturday Night), DE DIJK (Als ze er niet is), BLØF (Vrij), THE GOLDEN EARRING (Another 45 miles, When the Lady Smiles), ANDRE HAZES (Geef mij je angst) en FRANK BOEIJEN (Zeg me dat het niet zo is). Het nummer Evy is door MICHIEL HUISMAN zelf geschreven en gearrangeerd door Fons Merkies.

De film is geregisseerd door NICOLE VAN KILSDONK naar een scenario van MIEKE DE JONG.

Een film over familie, romantiek en voetbal
Distributie: Buena Vista Home Entertainment - Vanaf 11 april reeds te huur

HET VERHAAL
De familie Dros op het eiland Texel telt tien kinderen, waaronder een drieling. Het zijn allemaal jongens. En allemaal zijn ze net als hun vader gek van voetballen. Vader is apetrots, maar diep in zijn hart hoopt hij dat er nóg een jongetje geboren wordt. Dan kan hij zijn droom verwezenlijken; de samenstelling van een compleet voetbalelftal uit één gezin.
Zijn geluk kan dan ook niet op als Johan zich aandient. Maar hoe vader Dros de jonge Johan ook enthousiast probeert te maken voor dit leuke spel, hij vindt er niets aan. Hij lijkt meer op zijn moeder. Johan vindt voetballen stom vervelend.

Terwijl zijn broers een carrière als profvoetballer najagen, kiest Johan voor een loopbaan in de muziek. Op zijn gitaar componeert hij, geïnspireerd door zijn buurmeisje Evy op wie hij verliefd is, de mooiste liedjes.

Als zijn oudere broer Johnny dat in de gaten krijgt is het snel gedaan met de prille verliefdheid tussen Johan en Evy. Johnny is de beste voetballer van de familie, verdient het meeste geld en wil met alles winnen. Ook in de liefde. Met veel bravoure en wat leugentjes speelt hij Johan en Evy uit elkaar en pikt haar in.

Johan heeft het helemaal gehad. Hij vertrekt naar het vasteland in de vaste overtuiging dat hij met zijn muziek heel Nederland aan zijn voeten kan spelen. Maar zo gemakkelijk gaat dat niet. Zonder Evy, zijn muze en grote liefde in zijn buurt, kan hij geen liedjes meer schrijven. Niemand zit op hem te wachten. Hij zingt af en toe op bruiloften en partijen en schrijft zich in voor talentenjachten. Hester, bij wie hij een kamer heeft gehuurd, probeert hem op te vrolijken en uit zijn dip te halen. Als Evy op een avond langskomt om te vertellen dat ze gaat trouwen met zijn broer Johnny, die het inmiddels tot het eerste van Ajax geschopt heeft, stort zijn wereld in.

Maar de uitnodiging om te spelen in het Nederlands elftal en de massale aandacht van vrouwelijke fans maken Johnny er niet leuker op. Evy voelt zich al snel verwaarloosd. Had ze misschien toch niet beter met Johan....? De meeste zondagen zit Johan ook in het stadion. Niet zozeer om zijn broer aan te moedigen, maar vooral om Evy te zien. Met zijn zangcarrière gaat het gelukkig weer bergopwaarts. Hij dringt zelfs door tot de finale van een talentenjacht.

Na heel veel spannende ontwikkelingen, waarbij het bijna toch nog misgaat, krijgt Johan in een overvolle Arena, met tienduizenden meezingende voetbalsupporters op de tribune, Evy uiteindelijk met een romantisch lied aan zijn voeten.

BONUSMATERIAAL
• Muziekvideo Evy van Michiel Huisman
• Making of...
Waarin de kijker meegenomen wordt achter de schermen. Verschillende acteurs (Michiel Huisman, Johnny de Mol, Huub Stapel,...) en crewleden (regisseur Nicole van Kilsdonk, director of photography Guido van Gennep,...) geven commentaar op de opnames, het verhaal, de personages en de muziek.
• Bioscooptrailer

Buena Vista Home Entertainment.
Genre: Komedie. Speelduur: 96’ (exclusief bonusmateriaal).
Kijkwijzer: 12 jaar, drugs, grof taalgebruik.
Interactieve menu’s. Directe scènetoegang.
Taalkeuze: Dolby Digital 5.1: Nederlands.
Beeldformaat 2.35:1 / 16 x 9.

Hoewel in de film JOHAN heel wat afgevoetbald wordt, is JOHAN niet een voetbalfilm. Daarmee doe je de film te kort. De liefhebbers van voetbal komen volop aan hun trekken. Maar houd je niet van voetbal, dan zul je je al snel mee laten slepen door de romantiek en de muziek.

Recente artikelen

Laatste reacties

reneo  |  02-04-2006

uiteraard, ik begreep dat ze de rechten alleen voor een bios release hadden en niet voor dvd of buitenlandse release... lullig hè? komt vaker voor...
Lees meer >

Kasper P.  |  01-04-2006

Betreft het dan weer (zoals bij Bluebird) een rechtenkwestie?
Lees meer >

reneo  |  29-03-2006

Eeej, leuk, kan eens gaan bekijken wat het resultaat is van het verwisselen van een paar songs... dus let op: deze dvd bevat niet dezelfde liedjes als de biosco...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina