Bridge: Timboektoe, tweede boekverfilming van Carry Slee - 14 feb op DVD

Succesvolle filmhit TIMBOEKTOE,
naar de razend populaire jeugdboekenserie van Carry Slee,
als speciale 2 Disc DVD Editie boordevol unieke extra’s,
verkrijgbaar vanaf 14 februari 2008

Na het succes van Afblijven trok ook TIMBOEKTOE, de tweede boekverfilming van Carry Slee, een groot publiek naar de Nederlandse bioscoop. Met een boxoffice van ruim € 1.500.000,- genoten meer dan 200.000 bezoekers van de enerverende avonturen die een groep Nederlandse jongeren beleven op de camping Timboektoe in Frankrijk. De film is gebaseerd op de vier Timboektoe-boeken See you in Timboektoe, 100% Timboektoe, Timboektoe rules! én het nieuwste boek Timboektoe rocks!. Het scenario is geschreven door Maria Peters (Pietje Bell-films, Kruimeltje, Afblijven). Dave Schram heeft de film geregisseerd. Bridge Entertainment Group presenteert met trots de DVD release van deze bioscoophit. 14 februari 2007 verschijnt de SPECIALE 2 DISC EDITIE met heel veel extra’s.

EXTRA’S
De extra’s op disc 1 is een commentary track met de cast en regisseur.
Op disc 2 staan de volgende extra’s:
 De Audities
 The Making Of
 Deleted Scenes
 Bloopers
 Bioscoop trailer
 Storyboard

TECHNISCHE GEGEVENS
Speelduur: ± 104 minuten Taal: Nederlands Beeldformaat: 16:9 Regio Code: ALL (pal)
Audio: Dolby Digital 5.1 Kijkwijzer: 6 jaar, angst. grof taalgebruik
Verpakking: 2 DVD amaray + ocard Consumentenadviesprijs: € 19,95

KORTE INHOUD
Als Isa (14 jaar) en haar oudere broer Kars noodgedwongen moeten verhuizen omdat hun ouders zo nodig het roer om willen gooien door een camping in Frankrijk te beginnen, hebben ze het gevoel naar Timboektoe te verhuizen en alles te verliezen. Gelukkig ontmoet Isa de half- Nederlandse jongen Jules die een jaar geleden zijn moeder verloren heeft. Jules heeft een moeizame relatie met zijn vader, die veel te veel alcohol drinkt. Maar uit schaamte verbergt hij dit voor de buitenwereld. Totdat Isa op zoek gaat naar zijn geheim. Net als de camping van haar ouders het lijkt te gaan redden, blijkt er niet ver weg een andere camping geopend te worden die hen de oorlog verklaart. De onsympathieke eigenaar deinst er niet voor terug om Jules´vader de schuld in de schoenen te schuiven van de kwalijke dingen die hij aanricht. Jules´ vader wordt gearresteerd en de politie dreigt met sluiting van Timboektoe. Zal het Jules, Isa en Kars lukken om Jules´vader vrij te pleiten en zal camping Timboektoe dit overleven?

CAST
De jonge cast bestaat uit heel veel aanstormend nieuw talent.
Maar liefst vijf rollen worden vertolkt door talent dat op de speciale Timboektoe castingdagen liet zien dat zij de beste waren. De veertienjarige Bo Maerten speelt Isa, een van de grootste rollen in de film.  Willem Voogd heeft ook een hoofdrol en speelt de Frans-Nederlandse Jules, die allerlei geheimen met zich meedraagt.  De rol van Kars, de broer van Isa, wordt gespeeld door Mees Peijnenburg. Jeronimo van Ballegoijen speelt Brian, terwijl de rol van de constant filmende Romeo vertolkt wordt door Geza Weisz, die we kennen uit o.a. Zoop. Reinout Scholten van Aschat speelt Stef. In Afblijven had zijn vader Gijs Scholten van Aschat een rol en nu speelt hij zelf in de tweede boekverfilming van Carry Slee.  Anna  Raadsveld speelt Annabel, de beste vriendin van Isa die stiekem verliefd is op Kars. De rol van Justin wordt gespeeld door Daniël Cornelissen. Isabelle Houdtzagers was al even te zien in Afblijven en heeft nu de rol van Nona gekregen. Liessanne Schenkkan zien we in TIMBOEKTOE als de niet altijd even vriendelijke Valerie, terwijl de rol van Anouk, de zus van Valerie, gespeeld wordt door Anne Wallis de Vries. Cosmo de Vos speelt Edgar, de broer van Brian. Een belangrijke volwassenenrol is voor Marcel Hensema. Hij speelt Jean en heeft een drankprobleem. Hij is de vader van Jules. Marcel speelde onder andere in Simon en in Wild Romance. Ruben Lürsen, die in films speelde als De Dominee, Pietje Bell 2 en Liever Verliefd en bekend is van de televisieseries Spangen en Parels & Zwijnen, speelt in TIMBOEKTOE de vader van Kars en Isa. De rol van de moeder van Kars en Isa is voor Mouna Goeman Borgesius. Mouna is bij het grote publiek vooral bekend als ‘Zus’ in de televisieserie Toen was geluk heel gewoon.

De volwassenencast bestaat verder uit onder andere
Els Ingeborg Smits (Van God Los, Belle van Zuylen),
Khaldoun Elmecky (Intensive Care, Baantjer, Ernstige Delicten, Wildschut & De Vries),
Esmée de la Bretonière (The Johnsons, The Delivery, Costa, Het Glazen Huis),
Katja Herbers (Pietje Bell 1 en 2, Kees de Jongen, Spoorloos Verdwenen, De uitverkorene),
Margo Dames (Lepel, Madelief),
Eugene Bervoets (Team Spirit, De Zaak Alzheimer, Een Beetje Verliefd, Duska),
Rik van Uffelen (Kinderen van de Windt, De nietsnut),
MarlineWilliams (Bon Bini Beach, Westenwind) en
Mike Reus (Zus en Zo, De Zwarte Meteoor, De Dominee, Kapitein Rob).

CREW
Director of Photography: Hein Groot – Production Designer: Jan Rutgers – Kostuums: Bho Roosterman-Vroegen & Fanny Kieft – Scenario: Maria Peters naar de boeken van Carry Slee –Uitvoerend producent: Peter Jan Brouwer – Regie: Dave Schram.
De opnamen vonden plaats in Frankrijk (o.a. in de Dordogne en de Lot) en in Nederland.
MUZIEK
De titelsong I could have loved you is van Jeronimo die tevens als Brian in de film een rol speelt.
CARRY SLEE:
Afblijven, mijn eerste boekverfilming; het was een groot succes. Binnen enkele dagen was de film met meer dan 100.000 bezoekers Goud. Uiteindelijk hebben bijna 400.000 jongeren en hun ouders de film gezien. Geweldig! En ook de film TIMBOEKTOE werd met meer dan 200.000 bezoekers een enorm succes in de bioscoop. Wie had dat durven dromen. Met dank aan Maria Peters die weer een geweldig scenario schreef. De talentvolle cast die uit duizenden jongeren werd gekozen. En op de set zag ik het kundige werk van Dave Schram, die het beste uit zijn acteurs wist te halen. Voor mij stond het al snel vast. Na Afblijven zou TIMBOEKTOE wederom voor een hitfilm zorgen. Carry Slee (1949) is een van de succesvolste schrijvers van kinder- en jeugdboeken in Nederland. Haar boeken, waarvan er 4 miljoen exemplaren over de toonbank gingen, werden vele malen door de Nederlandse Kinderjury en Jonge Jury bekroond.
DAVE SCHRAM:
In 1981 studeerde ik af met de eindexamenfilm Tussen de Regels. Mooi, maar heeeeel traag. De begintitel is een zin van M. Vasalis: "Ik droomde dat ik langzaam leefde". TIMBOEKTOE is gelukkig een ander soort film, met veel spanning en ook veel vrolijkheid.

Recente artikelen

Laatste reacties

Sneaker  |  09-01-2008

Lijkt me wel een aardige film. Komt er wel eens een keertje in.
Lees meer >

Quido  |  09-01-2008

Bridge gaat vooruit met z'n extra's. Nou nog die overbodige O-sleeve weglaten en die prijs wat omlaag. Bij de recente Nederlandse (jeugd)producties zijn extra's...
Lees meer >

Herman ter Lingen  |  09-01-2008

Bridge gaat vooruit met z'n extra's. Nou nog die overbodige O-sleeve weglaten en die prijs wat omlaag.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina