B-Motion: Rinus Michels - De Generaal op DVD

Rinus Michels
\'De Generaal\'

Rinus Michels, alias \'de Bul, \'de Sfinx\', maar vooral \'de Generaal\', was een van de succesvolste trainers die Nederland ooit heeft gekend. Hij werd dan ook terecht in 1999 gekozen als coach van de eeuw. Naast zijn vele successen en betekenis voor het voetbal stond hij ook bekend om zijn markante uitspraken, zijn humor en als de man van de harde aanpak.

Op deze exclusieve In Memoriam DVD die in samenwerking met de NOS en de nabestaanden Michels tot stand is gekomen, kijken we terug op de boeiende carrière van misschien wel de beste voetbalcoach die Nederland ooit gehad heeft. Onder zijn bezielende leiding werd Nederland in 1988 Europees kampioen voetbal. Ook bij Ajax had hij in de jaren \'60 en \'70 al bewezen een topcoach te zijn met 4 landstitels en de eerste Europacup 1 beker uit Ajax\' geschiedenis in het seizoen \'70-\'71. Internationaal werd Michels alom geprezen als de architect van het Nederlandse \'totaalvoetbal\' waarmee in 1974 de finale van het WK bereikt werd. De internationale pers doopte Oranje later om tot \'Clockwork Orange\' en beschreef het team als \'het beste van de wereld\'.

De documentaire gaat in op alle carrière hoogtepunten met zowel interviews als voetbalhoogtepunten. Zo zien we de gewonnen Europacup 1 finale van Ajax tegen Panathinaikos (2-0), de wedstrijdhoogtepunten, goals en viering van het gewonnen EK 1988 en Michels\' laatste internationale avontuur op het EK 1992 in Zweden dat voor Oranje helaas strandde in de halve finale tegen Denemarken. Verder komen als extra items aan bod: Michels\' biografie / Trainer/coach bij Ajax / In één week generaal én ridder / Markante uitspraken / Huldiging Oranje \'88 / Michels gekozen tot beste coach / herinneringen aan Rinus Michels / Youp van \'t Hek en Lenny Kuhr bezingen De Generaal / Gedicht van Henk Spaan

Een absolute aanrader voor al die miljoenen mensen die warme herinneringen aan Rinus Michels beleven!

Verdere productinfo:
Adviesprijs € 14,99
DVD 5 - regiovrij
Ca. 85 minuten
Nederlands gesproken
Interactief menu

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina