Aretha Franklin - The Legendary Concertgebouw Concert 1968 op DVD



Red Bullet presenteert:

 

Aretha Franklin – The Legendary Concertgebouw Concert 1968 (DVD)

coverAretha Franklin gaf dit legendarische optreden in 1968 in een strak uitverkocht Amsterdams concertgebouw. Vanaf 19 november is deze voor het eerst op DVD verkrijgbaar in uitstekende beeld- en geluidskwaliteit. Naast het optreden biedt deze registratie een uniek kijkje achter de coulissen. Deze DVD vertoont zeer zeldzaam en uniek beeldmateriaal van Aretha op een jong en succesvol moment uit haar carrière.

De jonge Aretha is dan nog niet eerder in het buitenland geweest en wordt bij aankomst in de kleedkamer kort geïnterviewd door toenmalig radiopresentator Joost Den Draaier (Willem van Kooten). Toegejuicht door een uitzinnig publiek begint zij vervolgens aan haar Amsterdamse concert met een energieke versie van de Rolling Stones hit Satisfaction.
De immens populaire soulzangeres zingt hier voor het eerst songs live van de op dat moment net uitgebrachte LP “Aretha: Lady Soul” (release: 22 januari 1968). Op dit album werkte zij samen met producer Jerry Wexler leverde maar liefst vier hitsingles af; “A Natural Women”, “Chain of Fools”, “Since You’ve Been Gone” en “Ain’t No Way”. Volgens Nederlandse critici is het absolute hoogtepunt van dit concert haar slow blues vertolking van “Dr Feelgood”. Franklin doet hier waar ze in uitblinkt; diepe, soulvolle gospel onder enkel pianobegeleiding. Zij sluit het concert af met wellicht haar grootste hit, Otis Redding’s “Respect”.

Aretha Franklin
Aretha Louise Franklin (25 maart 1942) is een Amerikaanse gospel-, soul- en R&B-zangeres. Zij werd geboren in Memphis (Tennesee) maar groeide op in Detroit (Michigan). Franklin werd vanaf eind jaren ’60 “The Queen Of Soul” genoemd vanwege haar zangtalent en omdat zij werd gezien als rolmodel voor de Afro-Amerikaanse samenleving. Geroemd om haar soul en R&B recordings maar niettemin om haar uitstapjes in de jazz, rock, blues, gospel en zelfs in de operawereld, wordt Franklin gezien als een van de meeste invloedrijke topvocalisten ooit. Naast talloze top 10 hits, scoorde Franklin in de VS twee #1 hits met “Respect” in de jaren ’60 en “I Knew You Were Waiting For Me” (duet met George Michael) in de jaren ’80. Met inmiddels 19 Grammy Awards is Aretha Franklin de meest gehonoreerde zangeres uit de Amerikaanse Grammy geschiedenis.  

Aretha Franklin – The Legendary Concertgebouw Concert 1968
Tracklisting:
1. Arrival at the Concertgebouw + Interview
2. Satisfaction
3. Don't let me lose this dream
4. Soul Serenade
5. Groovin'
6. A Natural Woman
7. Come Back Baby
8. Dr Feelgood
9. Since You've Been Gone (Sweet Sweet Baby)
10. Good To Me As I Am To You
11. I Never Loved A Man (The Way I Love You)
12. Chain Of Fools
13. Respect

Releasedatum: 19 november 2010

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina