5 oktober is GLOBAL JAMES BOND DAY




GLOBAL JAMES BOND DAY


SkyfallOp 5 oktober 2012 viert James Bond zijn 50ste verjaardag en deze dag is uitgeroepen tot ‘Global James Bond Day’. In Londen vond op 5 oktober 1962 de wereldpremière plaats van Dr No met Sean Connery, een van de langst lopende franchises in de filmgeschiedenis, met 22 - binnenkort 23 - films in 50 jaar.

Om de 50 jaren van Hare Majesteits’ spion te vieren is 5 oktober  ‘Global James Bond Day', eenentwintig dagen voor de release van de nieuwste James Bond film Skyfall ™. Sean Connery, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan en Daniel Craig zijn de zes acteurs die James Bond in 50 jaar tijd hebben belichaamd. Daarnaast hebben tal van memorabele Bondgirls de revue gepasseerd – zoals Ursula Andress, Sophie Marceau, Halle Berry en onze eigen trots Famke Janssen en Daphne Deckers. Films van de beroemde franchise werden over de hele wereld gefilmd, met ook Amsterdam als achtergrond in Diamonds are Forever (1971). Om de verjaardag van James Bond te vieren staan er wereldwijd verscheidene Bond evenementen op de planning.

GEPLANDE EVENEMENTEN RONDOM/OP GLOBAL JAMES BOND DAY:

Nederland:

4 Oktober om 21:30 uur: als opmaatje naar James Bonds verjaardag vertoning van Bond-film Diamonds are forever (35mm, 'nieuwe' archiefprint)
5 Oktober om 17:00 uur: On her majesty's secret service (35mm, vintage print, 142'), om 20:30 uur: Dr. No (gerestaureerde versie, DCP, 110'), om 23:00 uur: The Spy who loved me (gerestaureerde versie, DCP, 125')

  • Een exclusieve Bondscreening op een geheime locatie op 5 oktober, Bond fans kunnen nog meedoen via 20th Century Fox.
  • In aanloop van ‘Global James Bond Day’ vindt op 1 oktober de eenmalige vertoning van de documentaire Everything or Nothing: The Untold Story of 007 plaats om 10:30 uur bij Pathé Tuschinski. Everything or Nothing: The Untold Story of 007 gaat over de droom die producers Albert R. Broccoli en Harry Saltzman samen met de schrijver Ian Fleming deelden.
  • Op 1 oktober wordt de artiest van de titelsong van Skyfall™ bekendgemaakt. Op 5 oktober zal deze titelsong van Skyfall™ voor het eerst overal te horen zijn. Vanaf dat moment is de Bondsong ook te downloaden via iTunes.
  • Op 5 oktober zal op de radio niet alleen aandacht besteed worden aan de titelsong, maar ook aan het 50-jarig bestaan van James Bond. Het radioprogramma van radio-dj Rob Stenders, RobRadio, zal op vrijdagmiddag 5 oktober in het teken staan van 007 en wordt  ‘Casual Friday’ opeens ‘Celebrate Bond Friday’, waarbij opgeroepen wordt om James Bond feestelijk gekleed naar je werk te gaan om de verjaardag van Bond te vieren.

Wereldwijd:

  • 50 Jaar James Bond-veiling door het Britse veilingshuis Christie’s in Londen. Verschillende items uit de 23 films zullen online aan worden geboden om op te bieden.
  • Uitslag beste James Bond-film gehouden via de Facebookpagina van James Bond. Tevens zal de uitslag per land beschikbaar worden gemaakt, zodat ook duidelijk is welke Bond-film de Nederlandse stemmers de beste vinden.

USA:

  • In het Samuel Goldwyn Theatre in Beverly Hills wordt middernacht door de US Academy The Music of Bond georganiseerd, waarbij titelsongs en filmmuziek ten gehore wordt gebracht.
  • In New York zal in The Museum of Modern Art aandacht worden besteed aan 50 Jaar James Bond. In het museum worden alle 22 films tot het einde van oktober vertoond. Daarnaast is er artwork te bekijken van Robert Brownjohn uit Goldfinger.
  • Epix TV zal de 90 minuten durende documentaire Everything or Nothing: The Untold Story of 007 uitzenden.

UK:

  • Het Engelse tv-kanaal Sky Movies organiseert een James Bond-discussie met schrijvers, presentatoren, celebrities en experts.
  • De documentaire Everything or Nothing: The Untold Story of 007 gaat in Londen in première (eerder in de week) en zal daarnaast ook in de bioscopen te zien zijn.

De 23e James Bond Skyfall™  is vanaf 31 oktober te zien in de bioscopen.  In Skyfall™ wordt Bonds trouw aan M op de proef gesteld als haar verleden plots naar boven komt.

Bekijk de trailer van Skyfall (met Nederlandse ondertiteling):

 

Recente artikelen

Laatste reacties

Yi-Long  |  30-09-2012

Op 1 oktober wordt de artiest van de titelsong van Skyfall™ bekendgemaakt. Op 5 oktober zal deze titelsong van Skyfall™ voor het eerst overal te horen zijn. Va...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina