De resultaten 1 tot 16 van 16 worden weergegeven.

Discussie: Battle Royale [DVD]

  1. #1

    Standaard Battle Royale [DVD]

    Battle Royale [DVD]

    Japan, de nabije toekomst. Het land wordt geteisterd door een toename van jeugdcriminaliteit. De overheid besluit tot een drastische maatregel, en voert de zogenaamde Battle Royale-wet in.

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    Geweldige en spraakmakende film, ik heb hem in de bios gezien tijdens het Rotterdams filmfestival twee jaar geleden. Ongeveer twintig mensen verlieten de zaal direct na de eerste moordpartij en het applaus na afloop duurde wel vijf minuten!! Ik ga de DVD echter niet aanschaffen vanwege het totale gebrek aan plot en het smeuïge einde... de film is denk ik maar één keer leuk om te zien.
    Nobody fucks with the Jesus!!

    John Turturro.

  3. #3
    Joost van der Molen
    Guest

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door josé de bruijn
    ik heb hem in de bios gezien tijdens het Rotterdams filmfestival twee jaar geleden.
    Ik ook!
    Ik vond hem bij vlagen erg grappig, maar ook weer niet briljant.
    Ik zou hem lekker huren.

  4. #4

    Standaard

    Ontzettend goede film....belachelyk dat er mensen waren die zomaar wegliepen maar ik denk dat ze een verkeerde indruk hadden van de film.
    Jammer dat de nederlandse release van World Wide Cinema zo slecht is (niet anamorphic) maar gelukkig heb ik de 2-disc special edition uit Engeland

  5. #5

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door josé de bruijn
    Geweldige en spraakmakende film, ik heb hem in de bios gezien tijdens het Rotterdams filmfestival twee jaar geleden. Ongeveer twintig mensen verlieten de zaal direct na de eerste moordpartij en het applaus na afloop duurde wel vijf minuten!! Ik ga de DVD echter niet aanschaffen vanwege het totale gebrek aan plot en het smeuïge einde... de film is denk ik maar één keer leuk om te zien.
    de film blijft ook wel leuk naar verschillende kijkbeurten hoor

    de tartan editie is pokke duur en de wwc editie trekt op geen ballen vrees ik

    ik heb zelf de HK regio 3 met dts

  6. #6

    Standaard

    Toen ik deze film huurde had ik de, nogal rare, behoefte aan een flinke portie geweld, en dat zat er ook wel in, maar ik vond het geen leuke film. De film is typisch Chinees (of Japans, weet ik veel), en een verhaal zit er niet in. Wel lekker controversieel, dat wel.

  7. #7

    Standaard

    Heel leuke en ook vrij grappige film.
    Alleen had ik bij deze wil last van het alle-japanners-lijken-op-elkaar-syndroom. Waarschijnlijk door de schooluniformen.
    Eerlijkheid is het belangrijkste in een relatie. Als je daarover kan liegen, zit je gebeiteld
    "Bother," said Pooh, as the "cop killers" pierced his kevlar jacket.

  8. #8

    Standaard

    Ik heb hem eens gehuurt maar ik weet niet zeker of ik hem ooit zal kopen. De combinatie van overdreven geweld en melodrama komt soms erg idioot over en ik weet nog niet precies wat ik met deze film moet. D'r zit wel een boodschap in dunkt me, maar de verpakking daarvan is nou niet bepaald altijd even fijn om te bekijken. Maar ja: het is ook echt heeeeeel typisch Japans dit soort films.

  9. #9

    Standaard

    Een ultrageweldadige variant op Lord of the flies. De film kijkt lekker weg, al is het verhaal mager. Immers waarom stuur je een klas op Battle Royale kamp? De reden dat er veel jeugdcriminaliteit is vind ik niet overtuigend. De personages hadden wat mij betreft ook wel iets meer uitgediept mogen worden. Iemand in doodsangst krijgt interessante flashbacks. En de paradox tussen liefde en dood kan toch boeiend zijn?

  10. #10

    Standaard Beetje belachelijk

    Ik heb de film gezien toen ik op het International Filmfestival Rotterdam in de Moviezone Jury zat. We moesten hem dus zien. Ik vond de film wat onzinnig. Niet vanwege het idee, want op zich kan je het idee goed uitwerken. Maar het enige wat ik proefde in de film was een hunkering naar meer bloed en lijken. De aftelling die steeds in beeld kwam deed was daarvoor onder andere verantwoordelijk. Daardoor bleef het niet meer dan een grappig filmpje met overdreven gespuit van de slagaders.

    Beetje zoiets als Ichi the Killer. "Zet je scharp", werd er gezegd. En "Ik hoop dat jullie niet net gegeten hebben", zei de regisseur leuk. Maar het was allemaal zo overdreven dat het belachelijk en komisch werd. Niet eng, niet vies, geen lunch die naar buiten wou komen. Gewoon een grappige film met grappige gevechten.

    Jammer toch...want hoe echter je films maakt hoe enger ze zijn.

    MeanRat

  11. #11

    Standaard

    Gisteren gekeken,blind aangeschaft voor 6,30 €,en moet zeggen dat ik me wel vermaakt heb bij deze film.Een film met hoog entertainment gehalte en flink portie geweld.Wat ik op zich ook wel apart maar toch mooi vond,was de muziek die erbij zat,vond het een soort poezie hebben en uitstralen.Ik ben geen echte liefhebber van films uit o.a Japan enzo,maar deze vind ik wel ok samen met de film Brother.
    ‎Broodje Frikandel Speciaal

  12. #12

    Standaard

    Bij FRS is de dvd te koop, maar de cover is anders, Rood-zwart ipv wit-zwart. Weet iemand of er verschil in zit qua extra's en dergelijke?

  13. #13

    Standaard

    ik vond dit een geweldige film! heb em nu al een paar x gezien...kan niet w88 op deel 2. het leukste aan deze film vond ik eigenlijke wel de sadistische gast die elke dag via de luidsprekers over het eiland schalt. haha geweldig figuur
    Somebody once wrote: "Hell is the impossibility of reason." That's what this place feels like. Hell. (Chris Taylor - Platoon)

  14. #14

    Standaard

    Leuke film die helaas niet de verdiende release heeft gekregen in Nederland.

  15. #15

    Standaard

    Erg 'leuke' film, die ik soms helaas wat over the top vond gaan. Verder vond ik het gewoon een goede film, die ik binnenkort nog eens zal bekijken. Inderdaad jammer van de slechte Nederlandse release.

  16. #16

    Standaard

    leuke amusementsvolle film alhoewel dat een beetje haaks staat gezien het onderwerp van de film

    verhaal is natuurlijk wel goed gevonden en het verhaal verveelt geen moment met een aantal goed acterende jonge acteurs...

    enig minpunt is het verhaal zelf vind ik, ik had er 'iets meer van verwacht' en daarom ook geen 'blijvertje' voor mij

    verder wel een absolute aanrader om een keer te zien! en denk voor velen eenn aanschaf waard gezien de prijs

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •