De resultaten 1 tot 15 van 15 worden weergegeven.

Discussie: Down [DVD]

  1. #1

    Standaard Down [DVD]

    Down [DVD]

    De supersnelle liften van het 102 verdiepingen tellende Millennium Building in New York lijken een eigen leven te lijden. Als er onverklaarbare dodelijke ongelukken gebeuren gaat de liftmonteur Mark samen met de journaliste Jennifer op onderzoek uit.

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    Ik zou wat feedback willen geven mbt deze review. In de tekst staat In 1978 had Dick Maas met zijn film De Lift groot succes, ook internationaal., volgens mij (en ook IMDB) moet het 1983 zijn dat De Lift in de bioscoop was uitgebracht.

    Verder dacht ik dat we die vaste ondertiteling wel achter konden laten. Jammer, maar hier ook speelt geld een te grote rol tbv de consument. Tenslotte is een DVD een platte videoband
    In mijn ogen valt de koopversie van Down (een beetje) tegen. Het lijkt teveel op een huurDVD.
    Not just any turd, mind you, but the kind that breaks off,
    leaving a piece stuck up your butt, and you walk around all day with a bad itch.

  3. #3

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Marco
    In de tekst staat In 1978 had Dick Maas met zijn film De Lift groot succes, ook internationaal., volgens mij (en ook IMDB) moet het 1983 zijn...
    Inderdaad. Foutje van mij. Ik zal het aanpassen. Dank voor je oplettendheid. Ik ben op dit moment ook bezig met een recensie van Grease, en die is wel uit 1978, vandaar.

  4. #4

    Standaard

    Wat ik begrepen heb uit de kranten/tijdschriften destrijds is dat dit een enorme but film is... iemand wel positief over deze film?

  5. #5
    harold
    Guest

    Standaard

    jammer dat dick maas gewoon het script heeft laten vertalen.
    Het geeft mij het gevoel dat hij dacht op deze manier flink zijn zakken te kunnen vullen.
    Bedenk dan een waardige opvolger van 'de lift', er was geld blijkbaar wel geld genoeg om te besteden aan de special effects.

  6. #6

    Standaard

    [i]Originally posted by El Barto
    iemand wel positief over deze film?
    lijkt me volgens mij niet mogelijk.

  7. #7

    Standaard

    Als ik zo de screenshots bekijk, valt me op dat de beelden nogal wat 'bol' zijn. Waarschijnlijk opgenomen met een camera met een iets te bolle groothoeklens?
    DVD collectie (niet actueel)- Laatste dvd: Heroes - seizoen 1 (eindelijk gekocht)

  8. #8

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Jenne


    lijkt me volgens mij niet mogelijk.
    Lijkt me een duidelijk antwoord.. ik weet voldoende, volgende DVD aub...

  9. #9

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door El Barto
    Wat ik begrepen heb uit de kranten/tijdschriften destrijds is dat dit een enorme but film is... iemand wel positief over deze film?
    Ik wel.... het is een leuke pulp film van het Deep blue sea niveau (als je daar van houdt) gewoon eens lekker op een zaterdag avond kijken!

  10. #10

  11. #11

    Standaard

    Ik heb de film net nog ff gekeken. En ze is toch een heerlijke popcorn film! ik blijf er bij een aanrader!

  12. #12

    Standaard

    Het is een leuke film. Ik vond 'm hier en daar zelfs vrij eng (maar dat was misschien gewoon omdat ik op dat moment het orgineel nog niet gezien had. Weet ik niet precies. Ik had toen "de Lift" en "Down" gehuurd. Mij was toen aangeraden door die medewerker van de videotheek om Down eerst te huren, zodat ik minder voor verrassingen zou komen te staan. Down was leuk, maar er waren toch een paar dingetjes die me een beetje tegenstonden. Allereerst: het gevloek. Mensen die mijn reacties regelmatig lezen weten dat ik dol ben op gevloek in (misdaad)komedies als "Snatch", "the 51st State" en "Next Friday". Maar daar was het komisch bedoeld. Hier niet. Naomi Watts kan volgens mij veel beter!! Ook de scene met de blinde man vond ik niet leuk. Een blinde man die neerpleurt in de Lift vind ik nog wel humor (in de film dan), maar om er een hond bij te betrekken vond ik wat minder. Ik heb een pesthekel aan dierenleed en dat geld hiervoor ook. Het leger op het eind was grappig, maar een tikkie overdreven. Oh ja, hoe kan het dat, in die scene, de benen van een soldaat eraf worden gehakt, gewoon omdat de liftdeuren sluiten? Ik vind het jammer dat ik Down niet op DVD gehuurd heb toendertijd, ik had dolgraag de making-off willen zien. Op de officiele website van Down (prachtige site!) staan wel stukjes achter de schermen, maar ik heb alleen Windows Real Player.

  13. #13

  14. #14

    Standaard

    Ook ik ben best wel te spreken over deze heerlijk pulp film. Leuke vond ik ook dat deze film zichzelf absoluut niet serieus nam. Het acteerwerk was wel aardig (Watts vond ik persoonlijk erg goed, maar ik ben dan ook bevooroordeeld :wink: [spoiler:72e453c73f]kocht de film ook omdat zij mee speelde[/spoiler:72e453c73f]) maar het overtreft het origineel natuurlijk niet. Maar de film was gewoon heerlijk over the top [spoiler:72e453c73f]een stinger afvuren in een liftschacht en er zelf ongedeerd uitkomen. Kom op zeg. [/spoiler:72e453c73f]. Maar dit maakte de film ook zo leuk. Heb genoten. Ook leuk om wat bekende Nederlanders voorbij te zien komen.
    When there's no more room in hell, the dead will walk the earth.

    Alles over de nieuwste adventure spellen @ Adventure-Island.nl

  15. #15

    Standaard

    Ik heb deze "neergesabelde" film zojuist bekeken. Ik moet zeggen, zo slecht als sommigen zeggen, vond ik 'm zeker niet. Af en toe schrok ik echt even. Wel is het zo dat, wanneer je De Lift gezien hebt, het verhaal niet echt meer boeit. Jammer dat Dick Maas met het uitbrengen van deze film (2001) net de pech van 9/11 had, anders had deze film best kunnen uitgroeien tot een campy / cult succes.

    Weet iemand trouwens wat Dick Maas momenteel doet??

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •