De resultaten 1 tot 5 van 5 worden weergegeven.
  1. #1

    Standaard Highlander 5 - The Source [DVD]

    Highlander 5 - The Source

    Deel 5 uit de Highlander reeks stelt enorm teleur.

    Lees dit artikel

  2. #2

    Angry

    Als Highlander fan kan ik inderdaad zeggen dat deze film een grote teleurstelling is. Ik ben niet alleen in mijn mening. Op de Highlander forums wordt deze film helemaal de grond in geboord en terecht. Als zelfs 99% van je eigen fanbase zwaar teleurgesteld is in de film dan heb je als producent toch echt wat bereikt.

    Het verhaal slaat echt helemaal nergens op. Het helpt natuurlijk ook niet echt dat de regisseur voor het maken van de film nog nooit van Highlander gehoord had. Hij heeft zich dan ook niet de moeite getroost om zich daarin te verdiepen en dat merk je.

    De hele film heeft meer de sfeer van Hellraiser dan Highlander. Naast het slechte acteren, het ontbreken van fatsoendelijke vechtscenes (als er al gevochten wordt lijkt het meer iets op uit een tekenfilm a la roadrunner) en flashbacks is het ergste eigenlijk dat de regels die er in het Highlander Universum gelden met voeten worden getreden.

    Zo werdt er in film 1 duidelijk gesteld dat men mekaar de kop moest afhakken om de kracht en ervaring van de ander te krijgen en dat er uiteindelijk dan 1 overblijft die de prijs wint.

    Nou dat wordt in deze film keihard onderuit gehaald en de prijs. Tja laten wij zeggen zonder het teleurstellende einde te verklappen dat de derde regel dat onsterfelijken geen kinderen kunnen maken c.q. krijgen hiermee samenhangt.

    Elkaar bevechten op heilige grond ten strengste verboden, tja in deze film schijnbaar geen probleem. En zo kunnen wij nog wel een tijdje doorgaan. Fans die de film gezien hebben proberen tervergeefs de hernnering aan de film uit hun geheugen te wissen.

    Een film die op een dergelijke manier alles bespot wat het kijken naar Highlander zo mooi maakte en die op een dergelijke manier zijn complete minachting laat blijken voor de complete Highlander Fanbase is het kijken echt niet waard.

    Ik kan zonder meer zeggen dat dit het slechtste is wat ik ooit gezien heb en ik heb al wat rotzooi gezien. Als je dit werk verglijkt met Endgame de vierde film dan zou Endgame een oscar moeten winnen.
    Laatst aangepast door Richard68 : 27-10-2007 om 19:29 Reden: typefouten

  3. #3

    Standaard

    Slechter kan niet meer ik heb deze gekocht omdat ik alle highlanders op dvd heb.
    Als ik dat had geweten had ik deze nooit gekocht maarja blinde aanschaf.
    Sony 55XE9305 Sony HT-CT790 Panasonic DMP-UB704 XBOX ONE S ? http://www.invelos.com/DVDCollection.aspx/willyjean64

  4. #4

    Standaard

    Heb hem gehuurd. Vond de film inderdaad zeer teleurstellend. Slecht verhaal. Geef hem 2 van 10 punten.
    Mijn ht-opstelling: LG Oled 65e6v, Onkyo TX-RZ1100, OPPO UDP-203 UHD Blu-ray Discspeler, Sony UBP-X800 4k Blu-ray speler, Panasonic DP-UB824, Marantz HD-CD-1, Ziggo Next, Mordaunt Short boxen 4 x MS908 Front, 1 x MS905 Centre, 2 x MS905 Bipolair Surround, 1 x avant 309i Subwoofer, Onkyo SKH-410 speakers, Sonos Play 5, Sonos Play 5 (2e generatie), Sonos sub.
    (2e generatie), Beyerdynamic T-1 koptelefoon

    Wat ik gezien heb

    Mijn collectie

  5. #5

    Standaard

    Na Highlander: Endgame had ik de hele franchise al opgegeven. Ongelooflijk slecht B-filmpje met bagger-effecten, geen verhaal, en over acteerwerk ga ik niet eens beginnen. En dan ben ik nog stug geweest, want Highlander 3 viel me ook al tegen. Dat was feitelijk een ondermaatse kopie van de eerste film. Ik heb het basisgegeven altijd wel interessant gevonden. Daarom bleef ik doorkijken.
    Aan dit vijfde deel ga ik dus niet eens meer beginnen. Gebaseerd op de al dalende kwaliteitslijn van de serie, en het feit dat er nog niet 1 positieve reactie is geweest op deze film.

    Het enige echt goede wat er is voortgebracht onder de naam Highlander is de eerste film. Origineel, en op het technische en menselijke vlak goed gedaan. De tweede film vond ik vermakelijk. Leuk spektakelstukje, maar onder het niveau van de eerste. Bepaalde onderdelen van de tv-serie vond ik ook wel leuk om zo tussendoor eens mee te pikken.

    Als je ziet hoe weinig er eigenlijk goed aan is, dan verbaast het je toch dat het zo ver wordt uitgemolken. Maar ja, een lamme serie als Stargate SG 1 krijgt ook 10 seizoenen (!) dus het is geen unicum.
    I used to steal birds, but now I'm a newspaper man. (Mr. Fox)

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •