De resultaten 1 tot 11 van 11 worden weergegeven.
  1. #1

    Standaard Shield, The - Season 4 [DVD]

    Shield, The - Season 4

    Vic Mackey krijgt het aan de stok met een drugsbaron in het vierde seizoen van deze serie.

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    Had een aantal reacties gelezen dat dit toch een wat minder seizoen was, maar vond het weer geweldig. Meeslepende verhaallijn en geweldig acteerwerk van Glenn Close en Anthony Anderson buiten Michael Chiklis.

  3. #3

    Standaard

    Hier en daar las ik wat reacties dat dit seizoen zou tegenvallen ten opzichte van de drie voorafgaande seizoenen. Nou, niks is minder waar. Seizoen 4 voelde aan als 1 grote climax met geen enkele tegenvallende aflevering. Een aantal uitstekende keuzes heeft hiervoor gezorgd.

    Een nieuwe captain in de vorm van Glenn Close als Monica Rawling zorgt voor een frisse wind in The Barn met nieuw drastisch beleid. Haar stijl komt overeen met die van Mackey, zodat deze lekker zijn gang kan gaan. En dat willen de fans zien.
    Het strike team ligt uit elkaar, wat ieder lid een eigen nieuwe plek geeft. Ook dit werkt verfrissend, en als kijker wil je net zo graag dat de gasten weer bij elkaar komen als de gasten zelf. Shane's thuissituatie is er dit keer bijna helemaal uit gelaten, en dat is een goede zaak, want in seizoen 3 leidde het alleen maar af van de echt belangrijke zaak.
    Dit keer 1 hoofdtegenstander. Anthony Anderson kende ik (buiten Hustle & Flow) toch vooral als komiek. Hier echter zet hij als Antwone Mitchell een erg geloofwaardige bad guy neer. De scenes tussen Rawling, Mitchell en Mackey zijn om je vingers bij af te likken, zo goed gespeeld.
    Aceveda krijgt dit seizoen eens iets heel anders te doen dan (enkel) de pis-bureaucraat uithangen, en de standaard policework-scenes met Danny en Julian zijn ook wat getemperd. Ze zijn wel goed en geven de serie extra realisme, maar omdat de focus dit seizoen veel meer op de hoofdlijn met Mackey-Rawling-Mitchell en indirect het strike team ligt, voelt het seizoen aan als een mooi geheel, en heb je aan het einde het gevoel 1 uitstekende lange film te hebben gezien.

    Ik vond eerder het derde seizoen wat tegenvallen. Ik kwam er moeilijk in. Het einde van seizoen 2 met de geldtreinroof was zo sterk dat er moeilijk overheen te komen was. Het strike team sukkelde net iets te lang door, en werd zelfs wat kinderachtig kibbelend. Aceveda was net 1 seizoen te lang Captain, en Shane's thuissituatie was nogal langdradig, met als hoofdreden zijn irritante vriendin.
    Het derde seizoen voelde aan als los zand. Nog steeds heel entertaining, maar zonder rode draad. Verschillende onopvallende onderwereldfiguren, het strike team dat wanhopig probeert het gestolen geld verborgen te houden, Claudette die alsnog geen Captain wordt (ook een dompertje na die lekkere hint in seizoen 2). Seizoen 3 was dus sterk in de som der delen. "Slecht" is een term die niet bij The Shield past. Zelfs aan het zwakste seizoen kan menige serie zich nog een voorbeeld nemen.

    Seizoen 4 maakte dat allemaal goed. Een topper! Seizoen 5 schijnt nog beter te zijn. Laat maar komen!
    I used to steal birds, but now I'm a newspaper man. (Mr. Fox)

  4. #4

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Daniël Dundee Bekijk bericht
    De scenes tussen Rawling, Mitchell en Mackey zijn om je vingers bij af te likken, zo goed gespeeld.
    De scene later in het seizoen als Rawling Mitchell zwaar onder druk zet en hij tranen in z'n ogen krijgt vond ik echt zo indrukwekkend

    Ook de stand-off tussen Mackey en Shane was erg sterk.

  5. #5

    Standaard

    Deze serie is echt mijn serie! Geweldig!




    Laat seizoen 5 maar komen~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  6. #6

    Standaard

    Duurt aflevering 10 echt ruim 90 minuten?

    Ik heb de box pas geleden nog bekeken maar ik kan me niet herinneren dat ik een aflevering heb gezien die zo lang duurde.
    "All the money does is buy you the bed... it's getting out of it thats the problem" - Shane Black

  7. #7

    Standaard

    Het 4de seizoen lijkt me weer helemaal te gek, net als de voorgaande seizoenen.
    Alleen de prijs staat me nog wat tegen dus ik wacht nog even met aanschaffen.
    Somebody once wrote: "Hell is the impossibility of reason." That's what this place feels like. Hell. (Chris Taylor - Platoon)

  8. #8

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door ToastedQB Bekijk bericht
    Duurt aflevering 10 echt ruim 90 minuten?

    Ik heb de box pas geleden nog bekeken maar ik kan me niet herinneren dat ik een aflevering heb gezien die zo lang duurde.
    Bij mij duurde hij exact 60 min. Maar ik heb hem "normaal" bekeken, dus zonder het audiocommentaar. Volgens mij duurt deze wel iets langer

  9. #9

    Standaard

    Ik moet altijd wel lachen om die grapjes over het superwitte gebit van Shane.
    Die opmerking in een van de laatste afleveringen als ze een huis binnen willen vallen....
    "Wil je nog een teken geven?
    Nee, ik heb mijn stralende gebit toch" iets in die trand...

    En dan natuurlijk die aktie met de stoel van Dutch..
    Echt super

  10. #10

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door monic27 Bekijk bericht
    Bij mij duurde hij exact 60 min. Maar ik heb hem "normaal" bekeken, dus zonder het audiocommentaar. Volgens mij duurt deze wel iets langer
    Ik heb net even gechekt en de aflevering duurt inderdaad 60 minuten ipv 90 minuten, of je hem nu kijkt met of zonder audiocommentaar. Dus ongeveer 10 a 15 minuten langer dan een gemiddelde aflevering denk ik.

    Ik vond het vierde seizoen overigens weer een heel sterk seizoen.... Geweldig hoe Lem en Shane in de laatste scene van het seizoen weer met elkaar lopen te geinen in de kroeg als iedereen wat gaat drinken.
    Laatst aangepast door ToastedQB : 30-10-2007 om 13:24
    "All the money does is buy you the bed... it's getting out of it thats the problem" - Shane Black

  11. #11

    Standaard

    De lengte van 90 min is een typo, zal dat even wijzigen. Dank allen voor het opletten.

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •