De resultaten 1 tot 5 van 5 worden weergegeven.

Discussie: Gridiron Gang [DVD]

  1. #1

    Standaard Gridiron Gang [DVD]

    Gridiron Gang

    The Rock en Xzibit nemen enkele jonge delinquenten onder hun hoede en leren ze samen te werken.

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    Het verhaal is al uitgelegd in de recensie, en natuurlijk achterop het hoesje na te lezen.

    Zoals de recensie al zegt werkt Gridiron Gang volgens een overbekende formule, die al heel wat soortgelijk materiaal heeft voortgebracht. De kracht gaat bij dit soort films dus zitten in de uitvoering. Is de hoofdpersoon een geloofwaardig en inspirerend personage? Ja, Dwayne Johnson speelt in mijn ogen zijn beste rol tot nu toe als coach met een duidelijk doel. De scenes met de moeder geven het personage nog een extra dimensie, waar Johnson goed mee omgaat. Ook Xzibit heeft me aangenaam verrast in een ingetogen rol als ondersteunende factor. De aandacht die aan ieder jong teamlid wordt besteed vond ik goed gedoseerd, zodat je met iedereen in meer of mindere mate een connectie krijgt. De scenes op het veld en alle snelle acties rond het football zijn uitstekend en flitsend in beeld gebracht. De "glory-hollywood"-muziek tijdens en na overwinningen kun je enerzijds zien als een cliche, anderzijds voegt het wel zeker toe aan de sensatie van het moment, en als kijker liet me dat niet onberoerd (in de zin dat ik zo zelf het veld op kon rennen).

    De emoties tussen de personages en het belang van een beter leven buiten de gevangenis komt goed tot uiting, mede door de beginscene, waarin een jongen die net uit de gevangenis komt na een achtervolging bruut wordt overreden door een rivaliserende bende. Zijn neef die hierbij aanwezig is verdwijnt achter de tralies en leert de lessen die de ander niet meer mee mocht krijgen. Uit deze verhaallijn komen de sterkste scenes voort, waaronder een erg onconventionele schietpartij bij het footballveld tijdens een wedstrijd. Dit doet overigens niets af aan de verhalen van de andere teamleden, die allen meeslepend dan wel ontroerend zijn.

    Ik heb me heel goed vermaakt met deze Gridiron Gang. Binnen de bekende formule is het een sterke speler, en dus zeker de moeite waard. De DVD ligt al klaar bij mijn andere nog-zien-titels, want van deze wil ik graag nogmaals genieten. 7/10
    Laatst aangepast door Daniël V. : 10-08-2007 om 18:23
    I used to steal birds, but now I'm a newspaper man. (Mr. Fox)

  3. #3

    Wink

    Complete kloon van de longest yard maar wel vermakelijk

  4. #4

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Bolo Bekijk bericht
    Complete kloon van de longest yard maar wel vermakelijk

    Gridiron Gang is gebaseerd op een waargebeurde verhaal dus lijkt mij niet echt een kloon van The Longest Yard, maar natuurlijk er zijn genoeg films met hetzelfde verhaal.


    Over de film zelf, sports film zijn in het algemeen bij mij films die ik altijd kan kijken.

    Gridiron Gang is een geslaagde geworden, topper in mijn ogen.

    Het is ook leuk om te zien bij de aftiteling hoe The Rock goed heeft gekeken naar de echte Sean Porter.
    Laatst aangepast door The Gr8oNe : 06-08-2007 om 00:14
    What ?

  5. #5

    Standaard

    Een typisch Amerikaans(Hollywood) sportverhaal, deze keer in een setting van jeugdige criminelen. Het verhaal biedt weinig verrassingen en volgt de bekende weg van zoveel films uit dit genre (compleet met slow-motion shots voor alle beslissende momenten. Desalniettemin zeker geen slechte film omdat de meeste rollen redelijk geloofwaardig bezet zijn en The Rock mij zelfs aangenaam verraste met zijn invulling van deze rol (niet Oscar waardig maar toch zeker een stuk beter dan ik verwacht had).
    ...One of them was a Slytherin and he was probably the bravest man I ever knew...
    --
    Blu-Ray: 350

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •