Pagina 2 van 2 EersteEerste 12
De resultaten 26 tot 38 van 38 worden weergegeven.
  1. #26

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door kruspe
    maar je koopt een film toch niet omdat het beeld en geluid super zijn???
    Ikke soms wel Rob, lekker optimaal genieten van mijn hardware! 8) :P :wink:
    Zou willen dat DVD m'n enige verslaving was!

  2. #27

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Tuvok
    De beelden en de muziek zijn schitterend tot aan het moment dat beide heren vast komen te zitten. Wat we dan krijgen is een grote stortvloed aan typisch Amerikaans sentiment: het 'tell my wife that I love her'-niveau. Nu hoeft dat in deze setting niet erg te zijn en kan ik er normaal gezien best goed tegen (in United 93 zorgt dit juist voor emotie), maar hier wordt het wel érg overdreven. De Amerikanen zullen hier ongetwijfeld van smullen, maar het begon mij te irriteren. De vergelijking met United 93 kan wel degelijk worden gemaakt, omdat beide films over dezelfde gebeurtenis gaat, maar wel vanuit een ander perspectief bekeken.

    Dat gezegd hebbende, steekt United 93 met kop en schouders boven World Trade Center uit. Dat neemt niet weg dat dit een uitstekende release is met puike beeld- en geluidskwaliteit en een flinke portie extra's, maar als ik puur en alleen naar de film kijk, dan kan ik enkel concluderen dat het me niet heeft geraakt. Waar ik bij het zien van United 93 compleet 'van de kaart' was en hevige emoties voelde, merkte ik dat ik bij het zien van WTC meer het idee kreeg naar een fictieve hollywood-film te kijken. Had meer van Stone verwacht.
    Dit is per ongeluk ook precies mijn beleving geweest. Toen ik na United 93 de hond uitliet was ik de hele weg stil Iets had mij dus behoorlijk geraakt. Ik denk dat inhoudelijk WTC alleen de Amerikanen zelf mee kunnen beleven.
    Zou willen dat DVD m'n enige verslaving was!

  3. #28

    Standaard

    Als je op extra's, beeld en geluid let, let dan meteen ook op de kwaliteit van de film.
    Kijk, dat houdt dus geen steek. Een prachtige film kan een brol-release meekrijgen (Fried Green Tomatoes), en een absolute draak van een film een zeer goede dvd-release (Freddy Got Fingered). Het eerste criterium - inhoud - is inderdaad zéér subjectief, over het tweede - technische kant - is al minder interpretatie mogelijk. Misschien dat de ene reviewer zich meer stoort aan ruis in het beeld dan de andere, door de band genomen zijn de tekortkomingen en topprestaties van een dvd vrij objectief meetbaar, of toch tenminste opsombaar.
    DVD-pagina - DVD Info - Facebook - SafeTrader
    Ik heb een fantasy-boek geschreven! Lees er alles over hier!

  4. #29

    Standaard

    En waarom houd dat geen steek?
    Als je op de extra's, beeld en geluid let, kan je toch evengoed ook op de film letten voor je het DVD.NL topper logo meegeeft?
    Als de extra's, beeld en geluid dan tegenvallen is het dan ook logisch dat je dan geen topper logo toedient aan die film. Ik snap niet dat je dit niet logisch vind...

    absolute draak van een film een zeer goede dvd-release (Freddy Got Fingered).
    Dit is dan ook wat ik bedoelde... Hiermee geef je terug een goed argument om tegen de schrijvers te gebruiken. De recensie schrijvers beweren hier dat ze meer kijken naar de technische kant van de DVD, dus kunnen ze dan zoals jij zegt aan een slechte of mindere film ook een DVD.NL topper logo geven. Daarmee dat ik zeg let dan ook op de film voor dat je een logo geeft.
    Blu-ray collection : http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/Daunty
    Leuke FB-pagina:
    https://www.facebook.com/groups/1274261196044607/

  5. #30

    Standaard

    Je kan toch best zelf bepalen wat een goede film voor jou is en wat niet? Waarom moeten wij dat voor je doen?
    Zoals al meerdere malen hier is aangegeven, hoe kunnen wij nou voor iedereen gaan bepalen wat een goede film is en wat niet. Ik snap eerlijk gezegd niet wat het probleem is. Kwaliteit van het beeld, geluid en extra's zijn te meten en duidelijk vast te leggen. De inhoud van de film is erg persoons gebonden.
    Dit is al meerdere malen uitgelegd en nog zijn er mensen verbaasd als we iets een topper vinden qua dvd, maar wat in sommige mensen hun oogpunt een slechte film is. Hoe vaak moeten we dit gaan uitleggen?

    Nog eenmaal dan: Het topper predikaat wordt verleend aan uitgaven die op technisch gebied een 9 of hoger scoren op alle vlakken, behalve de inhoud. Dus beeld, geluid en extra's. De inhoud van de film telt hier niet mee aangezien dit per persoon verschilt.

  6. #31

    Standaard

    misschien is het beter om de lezers te laten beslissen of een dvd een topper is of niet.

    bijvoorbeeld als een dvd bij minimaal 30 stemmen een punt heeft van minimaal 7,5 ofzo.

    Lijkt mij veel eerlijker....
    i am possessed by all that is evil
    the dead of your god, i demand
    i spit at the virgin you worship
    and sit at lord Satan's left hand

  7. #32

    Standaard

    Dat werkt niet Kruspe, want dan krijg je gevallen dat mensen voor de lol een 1 of 10 gaan stemmen zonder de film ook maar te hebben te zien of gewoon om een gemiddelde omhoog of omlaag proberen te krijgen. Krijg je alsnog geen goed beeld.
    "It's funny how the colors of the real world only seem really real when you viddy them on the screen."-Alex de Large

  8. #33

    Standaard

    zit wel wat in, maar ik vind hoe het nu gaat nog steeds niet kloppen!
    i am possessed by all that is evil
    the dead of your god, i demand
    i spit at the virgin you worship
    and sit at lord Satan's left hand

  9. #34

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Marcel den Haan
    Hoe vaak moeten we dit gaan uitleggen?
    Je hoeft het niet uit te leggen, de boodschap dat de inhoud van de film niet meetelt voor het bepalen van het predicaat "topper" is de meesten hier al jaren duidelijk. Dat wil alleen niet zeggen dat we het er mee eens zijn! :wink:

  10. #35

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Henk Heideveld
    De inhoud van een film blijkt (zoals ook hier blijkt) een zeer persoonlijke beleving te zijn. DVD.NL beoordeelt de DVD op een aantal objectieve criteria: beeld, geluid, uitvoering, extra's, restauratieresultaten bij oudere films, en dat soort zaken. Terecht dat DVD.N'L niet kan bepalen of de inhoud van de film een 10 of een 5 waard is. :P :wink:
    Dvd.nl beoordeelt ook de inhoud van de film, gelukkig wel. Anders owrdt een recensie maar saai. Zeker van gloednieuwe films die toch vrijwel altijd 4 bolletjes+ scoren voor beeld en geluid. :wink:

    Het is alleen raar om bij een film die op het belangrijkste aspect (inhoud) laag scoort, toch het predicaat topper meekrijgt. Misschien een ideetje om het achterwege te laten

  11. #36

    Standaard

    Toen ik de trailer van deze film had gezien, hoefde ik de film niet meer te zien. Misschien dat het meevalt, maar in de trailer kwam het over als zo'n typische sentimentele Hollywood-film. En ik heb absoluut geen hekel aan Hollywood-films in het algemeen (ik kijk meer Hollywood-films dan Arthouse-films e.d.), maar wel aan dit soort Hollywood-films.

  12. #37

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Leijo Bekijk bericht
    Toen ik de trailer van deze film had gezien, hoefde ik de film niet meer te zien. Misschien dat het meevalt, maar in de trailer kwam het over als zo'n typische sentimentele Hollywood-film. En ik heb absoluut geen hekel aan Hollywood-films in het algemeen (ik kijk meer Hollywood-films dan Arthouse-films e.d.), maar wel aan dit soort Hollywood-films.
    Ik wou dat ik hetzelfde kon zeggen, maar helaas heb ik de film toch gekeken. Wat een saai emo-drama is dit geworden zeg. Met voorsprong de slechtste Stone-film die ik al gezien heb. Het raakte me gewoon echt niet wegens allemaal veel te cliché, zowel dialoog als muziek als hoe het verhaal eindigt. Ik heb het niet vaak maar deze film had ik echt wel willen afzetten halverwege, en achteraf bekeken had ik dan niet echt veel gemist.

    Dan is United 93 toch echt wel een schitterende 9/11-film in vergelijking met dit zootje.

  13. #38

    Standaard

    Het is niet de ultieme 9/11-film en voor Stone's doen is ie zelfs behoorlijk mat, maar toch heeft WTC zo zijn goede momenten. Overall is ie toch zeker wel de moeite waard.

Pagina 2 van 2 EersteEerste 12

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •