De resultaten 1 tot 10 van 10 worden weergegeven.
  1. #1

    Standaard Beyond the Sea [DVD]

    Beyond the Sea [DVD]

    Het leven van Bobby Darin met in de hoofdrol en geregisseerd door Kevin Spacey.

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    heb er nog nooit van gehoord, maar het lijkt me wel erg leuk.

  3. #3

    Standaard

    Bobby Darin is een van grootste entertainers aller tijden. Zijn enige 'probleem' was dat hij zo veelzijdig was dat hij nergens in uitblonk en dat gewin als zodanig heeft uitgemolken (op een manier zoals zijn tijdgenoten dat wél deden). Vooral daarom is Darin (helaas) in de vergetelheid geraakt.
    Als je hem b.v. vergelijkt met Elvis, dan heeft hij alles op Elvis voor (m.u.v. de good looks): hij componeerde het gros van zijn eigen songs (terwijl Elvis nooit 1 song heeft geschreven), speelde erg veel verschillende instrumenten (terwijl Elvis het moest doen met minimaal gitaarspel), was een begenadigd acteur mede getuige zijn Oscar-nominatie (terwijl Elvis bekend staat om zijn waardeloze films). Presley ligt begraven op een landgoed dat dient als bedevaartsoord (waardoor de herinnering aan hem mede in stand wordt gehouden), terwijl Darin er op stond dat hij niet begraven zou worden en dat er zelfs geen gedenksteen o.i.d. geplaatst zou worden. Zijn lichaam is op eigen verzoek beschikbaar gesteld aan de wetenschap. Ook door het ontbreken van (iets lulligs als) een 'plek om Darin te eren' is hij in de vergetelheid geraakt.

    Hij maakte allerlei soorten muziek van pure 50's R & R tot folk, en van Big Band tot jazz. Telkens wanneer Darin een nieuw genre onder de knie had was de lol er voor hem af en verlegde hij wederom zijn grenzen.

    Volgens de (overigens erg goede) recensie wilde Spacey (als grote motivator achter dit project) een graantje meepikken van o.a. het succes van Walk The Line, maar de Darin-film kwam een jaar eerder uit. Sterker nog, Spacey deed al sinds vele jaren research voor de bio-pic voordat dit 'genre' weer terug populair werd.

  4. #4

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Bogart-Fan
    Volgens de (overigens erg goede) recensie wilde Spacey (als grote motivator achter dit project) een graantje meepikken van o.a. het succes van Walk The Line, maar de Darin-film kwam een jaar eerder uit. Sterker nog, Spacey deed al sinds vele jaren research voor de bio-pic voordat dit 'genre' weer terug populair werd.
    Ik zeg nergens dat Spacey een graantje wilde meepikken van het succes van die film, alleen dat de film pas gemaakt kon worden nadat hij zich ermee ging bemoeien.
    Verder vind ik de vergelijking met Elvis wat scheef en negatief voor The King. Kom niet aan mijn grote held he

  5. #5

    Standaard

    Films als Ray, over het leven van Ray Charles en Walk the Line over Johnny Cash waren een groot succes en Beyond the Sea lijkt een graantje mee te willen pikken van dit succes.
    Dit komt toch een beetje op mij over alsof Beyond The Sea 'een graantje mee wil pikken van dit succes' ....
    Sorry, kan er niks anders van maken. Maar goed.

    Ik heb een vergelijking met Elvis gemaakt omdat er bijna geen groter contrast te bedenken valt. Niet qua hedendaagse populariteit, maar zeker ook niet qua muzikale input. Niets ten nadele van The King, maar vooral bedoeld om Darin wat broodnodig respect te geven.

    Als Elvis-fan zal je misschien wel weten dat Darin en Elvis elkaar een aantal keren hebben ontmoet en dat er een groot wederzijds respect tussen de twee bestond. Elvis heeft ook een aantal nummers van Darin gecovered waaronder het prachtige You're The Reason I'm Living.
    En op een dvd van Elvis staan mooie beelden van zo'n (backstage) ontmoeting. Helaas wel zonder geluid.



  6. #6

    Standaard

    Er staat dat het LIJKT alsof de film een graantje wil meepikken omdat de film hier later uitkomt dan films als Ray en Walk the Line. Ik geef daarna ook aan dat deze film al eerder in ontwikkeling was en het dus daarom niet het geval is.

  7. #7

    Standaard

    Een verrassend goede film vond ik dit. De titel en het onderwerp zei mij aanvankelijk weinig, maar ik ben sinds Outbreak een bewonderaar van Kevin Spacey geworden, en ik werd niet teleurgesteld.

    Okay, de film wordt publicitair nogal ondergesneeuwd door andere recente biopics over muzikanten, maar wat Beyond the Sea IMO voor heeft op die films is dat het verhaal niet zo rechttoe-rechtaan wordt verteld. Bij Ray en Walk the Line werden naar mijn mening de hoogte- en dieptepunten van de artiest wat te makkelijjk aan elkaar geplakt met wat jeugdtrauma's ertussen. In Beyond zien we de volwassen Bobby Darin zelf zijn verhaal vertellen, waarbij hij ruim met musicalnummers strooit, ruiterlijk toegeeft de boel hier en daar aan te dikken, en af en toe gesprekken voert met zijn jeugdige ik. Wel zo verfrissend. En met mooie muziek die iedereen kent (maar helaas niet van Bobby Darin zelf).
    Mom? If you were in a German Scheiße movie, you'd... you'd tell me, right? - Eric Cartman
    You are entering a world of pain, my friend - Walter Sobchak

  8. #8

    Standaard

    Heb deze DVD ook bekeken, dit soort films hou ik wel van. Vond het een fraaie film, die halverwege een beetje aan spanning verloor. Maar naar het einde toe weer beter werd. Algeheel erg positief. Spacey speelt en zingt uitstekend. De DVD presentatie qua beeld en geluid is netjes. Het open matte beeld heeft mij niet gestoord, omdat ik me niet bewust was dat het beoogde formaat anders is. Foei. Geluid is prima. Jammer dat extra's ontbreken.
    Ik vind zelf nog steeds de film De-Lovely over het leven van Cole Porter een van de betere uit het genre. Evenals de film The Glenn Miller Story.

  9. #9

    Standaard

    Ben zo benieuwd naar deze film. Heb er ooit een thread over geopend, maar omdat die hier de bios overgeslagen heeft, was het daar erg stil. Jammer dat RCV zoals gewoonlijk niet met de tengels van het beeld af kunnen blijven en ze extra's opnieuw weglaten. En opnieuw geen menu.

    Waarom RCV, waarom?
    When there's no more room in hell, the dead will walk the earth.

    Alles over de nieuwste adventure spellen @ Adventure-Island.nl

  10. #10

    Standaard

    Wordt het niet eens tijd om DVD's met de verkeerde beeldverhouding
    te negeren?

    Gewoon een melding op de site dat RCV of DFW weer eens negatief
    van zich laten horen en daarmee basta.

    Boycotten die handel!

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •