Pagina 4 van 4 EersteEerste 1234
De resultaten 76 tot 79 van 79 worden weergegeven.
  1. #76

    Standaard

    Natuurlijk kan het dat bij een tekenfilmfiguur iets of iemand als voorbeeld is gebruikt, maar dat wil nog niet zeggen dat deze exact gelijk is daarmee. Veel mensen en vooral kinderen die naar tekenfilms kijken kennen de meeste acteurs en/of actrices trouwens niet eens en het zal hen ook worst wezen van wie die stemmen zijn. Zolang het maar leuk klinkt (of lijkt op de originele stem) en past bij de karakters en dat is bij "De Leeuwenkoning" zeker het geval.

  2. #77

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Nathan Strik
    Nog even voor de duidelijkheid, ik bedoelde dus geen rotoscoping, en ook geen motion capture (dat laatste kan niet eens bij 2D films), maar dus dat bepaalde karikatuur-eigenschappen en/of maniertjes worden gebruikt door de animatoren om een personage beter aan te laten sluiten op de stem.

    Is de acteur dus erg energiek en beweegt de stemacteur veel met zijn/haar handen (bijvoorbeeld), dan wordt dit vaak ook overgebracht op het personage.

    En uiterlijk natuurlijk ook veel. Kijk maar naar Scar uit The Lion King, die ogen lijken sprekend op de blik van Jeremy Irons.

    Een gevalletje van slechte casting trouwens vind ik de NL versie van The Lion King, en in het bijzonder Timon. Die stem lijkt gewoon totaal niet op de briljante origele vertolking van Nathan Lane. Hij mist fiks wat energie zeg maar... die Vlaamse accenten van Timon en Pumbaa zijn misschien leuk, maar passen m.i. totaal niet bij de originele personages. (zo, laat nu de hate mail maar binnenrollen )
    Hate mail #1:
    Ik moet zeggen dat ik David Verbeek een heel geschikte Timon vind.
    Zijn stem lijkt niet perfect op die van Nathan Lane, maar hij geeft zijn eigen draai aan het personage en dat vind ik heel sterk. Het moet trouwens sowieso erg moeilijk zijn om een Nederlandse (of Vlaamse) Nathan Lane te vinden, die stem is al moeilijk zat om te imiteren.
    Ik heb de NL versie trouwens aan wat Amerikanen laten horen en zij vonden de stem van Timon heel erg sterk!
    Bound only by the paper-thin wrapper of mortality, a soul here lies, struggling to be free, and so it will, thanks to a bowl of bad gezpacho and a man named Calavera.

  3. #78

    Standaard

    Weet iemand of de UK versie ook Nederlandse nasynchronisatie en ondertiteling heeft. De vorige S.E. (Lady & de Vagebond) had dat wel meen ik me te herinneren.

  4. #79

    Standaard

    Vandaag was de film op tv bij Net 5.
    De audiofouten zaten er ook in op de tv.
    Ik denk dat er iets serieus mis is gegaan met de master van het audiospoor.
    De knie / erectie van meneer pastoor was ook nog aanwezig.

    Heb weer met tranen in m'n ogen zitten kijken, wat een mooie film is het toch.
    Bound only by the paper-thin wrapper of mortality, a soul here lies, struggling to be free, and so it will, thanks to a bowl of bad gezpacho and a man named Calavera.

Pagina 4 van 4 EersteEerste 1234

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •