De resultaten 1 tot 24 van 24 worden weergegeven.
  1. #1

    Standaard Grote stilte over HDTV bij UPC

    Grote stilte over HDTV bij UPC



    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    Toch een ongelooflijke prestatie voor twee bedrijven waar zoveel managers zitten om dat in goede banen te krijgen/houden.....
    Every damn person in this sick and twisted world worries me so much I only feel safe in the OHT!!
    Many thanks to David L. for pointing me in the right direction.

    DVD.NLLER januari 2007

  3. #3

    Standaard

    Het meest opzienbarende vind ik zelf eigenlijk dat bij een aantal "concurenten" (oa @Home) van UPC Film1 en Sport1 vanaf juni in HD kwaliteit te ontvangen zullen zijn.

    Het opzienbarende hier aans dat deze beide zenders onderdeel van het zelfde concurn zijn als UPC (Chello media heet het geloof ik).

  4. #4

    Standaard

    Voor een keertje een verwijzing naar het HTForm moet kunnen toch?

    In dit topic al daar maakt er iemand (Nickname Bengbeng) melding van dat hij telefonisch contact had gezocht met Philips over de status van de HD-boxen voor UPC.
    Hij schijnt te horen gekregen te hebben dat er nog problemen zijn om de HDMI aansluiting goed werkend te krijgen met alle merken tv's *en evt. andere apperatuur neem ik aan). De boxen zouden dan ook nog niet geschikt zijn voor de commerciële produktie, het geheel zou zich dus nog in testfase bevinden....

    Indien dit slechts een kwestie van firmware vernieuwen is dan kan ik me indenken dat ze wellicht het nog halen om voor het WK enkele uit te leveren (mits ze dus de fouten op HDMI gebied eruit krijgen).
    Is er echter daadwerkelijk hardwarematig iets niet in orde dan verwacht ik het niet meer haalbaar voor UPC / Philips om voor het WK de boxen op de markt te hebben.
    Helaas voor de UPC klanten in dat geval.

  5. #5

    Standaard

    Ik heb eens gebeld met canal plus en delta tv, zij geven digitaal sport 1 en film 1 door. Ik vermoed dat sport 1 helemaal geen HD signaal (720 p of 1080i) doorgeeft. Zij geven alleen maar breedbeeld uit. In zeeland kun je bijvoorbeeld voor de ontvangst van Delta digitaal een samsun setopbox kopen. Deze heeft GEEN HDMI uitgang. Ik ben bang dat wanneer je in nederland het WK in breedbeeld en in HD wil ontvangen je zal moeten investeren in een digitale sateliet receiver welke via astra 3 het gratis BBC 2 signaal zal kunnen ontvangen.
    Voor de rest denk ik (tot iemand mij met harde bewijzen het tegendeel kan overtuigen) dat wij als consument (degene met een grote plasma, lcd of beamer) volkomen belazerd worden. De maatschappijen gaan er gemakshalve van uit dat 99 % een gewone 4:3 of 16:9 tv heeft waarop toch geen HD signalen kunnen worden afgespeeld en dan is het makkelijk om met allerlei interessante termen te gooien.

  6. #6

    Standaard

    Vandaag even gebeld met de verkoopdesk van UPC en.....

    IK:
    Wanneer gaan jullie HDTV leveren:

    Sales:
    Staat geplanned voor maand 7 meneer ...

    IK:
    En de WK dan?

    Sales:
    Dat gaan we niet meer redden meneer

    Dus.. vandaar de stilte..... grrrrrrrrrrrr

  7. #7

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Jaap Poot
    Ik heb eens gebeld met canal plus en delta tv, zij geven digitaal sport 1 en film 1 door. Ik vermoed dat sport 1 helemaal geen HD signaal (720 p of 1080i) doorgeeft.
    Sport 1 zendt het WK weldegelijk in HD uit, ik weet niet waar je de informatie vandaan hebt dat dit niet zo zou zijn? Vooralsnog geven alle kabelaar het nieuwe HD kanaal van Sport 1 door, behalve Casema omdat die vinden dat de prijs voor het HD kanaal te hoog is.
    Eric van Ballegoie

  8. #8

    Standaard

    Eric zou best gelijk kunnen hebben, het antwoord wat ik echter van de helpdesk van canal plus kreeg was zeer vaag en onduidelijk. Ik kon uiteraard mijn canalplus card binnen een half uurtje laten upgraden, hierdoor zou ik in staat zijn om sport 1 en film 1 te kunnen zien. Of dit dan in HD zou zijn en met wat voor apparatuur, daar deed men vaag over.

  9. #9

    Standaard

    Voor alle duidelijkheid.

    Om via de tv-kabel het WK via het aparte Ned2 of via SPORT1 HD in HD te kunnen zien heb je nodig:

    Digitale kabel tv + hd decoder.
    Voor @home, en enkele ander maatschappijen is dat de nieuwe Samsung H360. Voor UPC gaat dat een nieuwe (uitsluitend met UPC te gebruiken) Philips box worden (nog niet leverbaar!!!).
    De huidige digitale tv decoders kunnen niet overweg met het HD signaal dat gebruikt gaat worden.
    Of Delta tv mee doet op dit moment met de invoering van HD zoals oa @home is mij niet bekend, maar zover ik op de site van delta kan vinden lijkt het er niet op.
    Als dat klopt is het voor jou (Jaap Poot) dus helaas niet mogelijk om het WK in HD te bekijken via de kabel.
    Je bent dan helaas toegewezen op het beperkte aanbod via sateliet, waar je dan ook een aparte HD-decoder voor zou moten hebben.

    Hopelijk verhelderd dit alles enigzins...?

  10. #10

    Standaard

    Wat overigens wel hget geval is bij Delta, althans zo meld de website, is dat je tijdens de voorronden van het wk (dus de eerste 2 weken) gratis de wedstrijden via sport 1 kunt bekijken.
    Dit heeft als voordeel dat men wellicht meer wedstrijden kan zien dan dat de NOS uitzend, maar vooral dat men de wedstrijden in breedbeeld kan bekijken. Sport1 zou in tegenstelling tot de NOS nl wel de wedstrijden in 16:9 doorgeven, niet uitsluitend via het hd kanaal maar ook via het standaard kanaal.

  11. #11

    Standaard

    Ik vind het echt schandalig, en weer typisch UPC. Vanaf oktober al roepen dat het tijdens het WK gaat gebeuren en de zaken dan zo slecht voor elkaar hebben.

  12. #12

    Standaard

    Ehhh, wat heeft dit met DVD's te maken?

  13. #13

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Martin Zuidervliet
    Ehhh, wat heeft dit met DVD's te maken?
    Welkom in de 21ste eeuw waar de technologie niet stilstaat en we op deze site Home Entertainment in de bredere zin van het woord zo goed mogelijk proberen te volgen. 8)
    Eric van Ballegoie

  14. #14

    Standaard

    Vandaag gelezen op Chello Underground:

    "Met veel bombarie kondige UPC in oktober 2005 aan dat ze samen net Philips "High Definition Television" in Nederland zouden gaan introduceren. Het was de bedoeling om abonnee's met een HDTV te voorzien van een speciale decoder. Dit zou plaats vinden vlak voor het WK 2006 zodat dit als eerste evenement in hoge kwaliteit kon worden bekeken.

    Helaas ziet het er nu naar uit dat UPC en Philips dit niet gaan redden.

    Van diverse kanten krijgen we te horen dat de HDTV-decoders niet voor het WK uitgeleverd zullen worden. Philips zou nog bezig zijn met het testen van de HDTV DCR7000 decoders. Er was nog geen sprake van een definitieve consumenten versie wat zou betekenen dat het hele productie proces nog niet is opgestart.
    Volgens de UPC helpdesk worden de mensen die zich hebben ingeschreven via www.ervaarhdtv.nl binnenkort op de hoogte gesteld van de problemen rond de HDTV decoders. Op dit moment dus nog geen officiële reactie van UPC, maar het ziet er somber uit voor de mensen die met smart op een HDTV-decoder zitten te wachten"
    5-Star Safetrader (300+ deals!) / DVD.nl veilingen: 88 (gemiddeld cijfer: 9.61)

  15. #15

    Standaard

    Goh, en ze deden het al zo goed die Nederlandse kabelmaatschappijen...
    Die gasten kunnen veel beloftes maken die ze op zeker verbreken...tijd dat daar eens iemand naar kijkt in plaats van de televisie-omroepen de stuipen op het lijf te jagen...
    En Philips is juist zo lekker in het nieuws met "De meeste HD-Ready TV's in Nederland zijn van Philips"
    Valt alleen weinig mee te doen....

  16. #16

    Standaard

    Het is wel een redelijke afgang, maar het is nog altijd beter dan dat ze spullen gaan uitleveren die maar half werken. En daar hadden kabelmaatschappijen (laten we eerlijk zijn) voorheen wel een handje van. Er is dus nog een klein beetje vooruitgang te bespeuren bij UPC.

  17. #17

    Standaard

    Een Amerikaans bedrijf in dezelfde situatie was het wel gelukt de deadline van voor het WK te halen. Die gaan gewoon drie standjes harder werken als de deadline niet gehaald dreigt te worden.

  18. #18

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Moondust
    Een Amerikaans bedrijf in dezelfde situatie was het wel gelukt de deadline van voor het WK te halen. Die gaan gewoon drie standjes harder werken als de deadline niet gehaald dreigt te worden.
    Dat vind ik een beetje kort door de bocht. Zeker omdat er genoeg Amerikaanse inbreng is bij UPC.
    Every damn person in this sick and twisted world worries me so much I only feel safe in the OHT!!
    Many thanks to David L. for pointing me in the right direction.

    DVD.NLLER januari 2007

  19. #19

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door A. Duijmelinck
    Citaat Oorspronkelijk gepost door Moondust
    Een Amerikaans bedrijf in dezelfde situatie was het wel gelukt de deadline van voor het WK te halen. Die gaan gewoon drie standjes harder werken als de deadline niet gehaald dreigt te worden.
    Dat vind ik een beetje kort door de bocht. Zeker omdat er genoeg Amerikaanse inbreng is bij UPC.
    Kort door de bocht? Absoluut, maar al in juni lanceren i.p.v. juli lijkt me niet onoverbrugbaar. Bij de Nederlandse tak van UPC werken overigens veelal Nederlanders.

  20. #20

    Standaard

    Duitsland en Frankrijk zijn grotere markten, dus als daar meer vraag blijkt te zijn dan gepland, dan is de keuze snel gemaakt.

    Nederland is niet meer dan een dumpplek voor oudere modellen in de elektronika markt.

    Dat zie je wel terug in al die "fantastische"aanbiedingen die je hier krijg in de folders.

    Er staat doorgaasn alleen maar oude "troep" in
    Marantz NR1501
    PS3
    Humax 5050C
    Popcorn Hour C200 (met LG104 BR)
    Mordaunt Short Premiere 5.1 speakers
    Panasonic 42G10

  21. #21

    Standaard op webwereld

    http://www.webwereld.nl/ref/rss/41358

    UPC's hdtv mogelijk te laat voor WK Voetbal

    Maandag 29 mei 2006, 17:20 - Het is erg onzeker of UPC in staat is de hdtv-settopboxen nog voor de start van het WK Voetbal te leveren.

    lees de rest op bovenstaande url...

  22. #22

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Jaap Poot
    Deze heeft GEEN HDMI uitgang. Ik ben bang dat wanneer je in nederland het WK in breedbeeld en in HD wil ontvangen je zal moeten investeren in een digitale sateliet receiver welke via astra 3 het gratis BBC 2 signaal zal kunnen ontvangen.
    Voor HD heb je helemaal geen HDMI uitgang nodig, DVI en component kunnen 720p en 1080i perfect aan..

  23. #23

    Standaard

    Ja ja, ook dat klopt, HDMI is echter voor iedereen het meest aansprekend op dit moment en uiteraard na 4 beamers weet ook ik dat je het HD signaal via meerdere connecties kunt doorgeven, voorbeeldje: mijn beamer (benq 7700) heeft een hdmi ingang en mijn denonspeler stuurt deze vanaf zijn dvi uitgang aan via een verloopstukje. Component kan ook 720p of 1080i doorsturen, je heb echter naar de beamer weer een extra vertaalslag en dat is vaak te zien. Dus bedankt voor de aanvulling, ik ging er echter vanuit dat op dit moment hdmi de meest actuele en geeigende verbinding is.

  24. #24

    Standaard

    Vandaag stond in het Parool dat UPC voorlopig niet verder gaat met HDTV. De decoders hebben nog zoveel kinderziektes dat UPC het niet verantwoord vindt om ze op dit moment verder in de markt te zetten. Eerst moeten alle problemen van de decoder zijn opgelost voordat UPC weer een poging voor HDTV wil wagen.
    Verstandige keuze van UPC, maar de introductie van HDTV loopt in Nederland zeker niet op rolletjes!
    Philadelphia Phillies: World Series Champions 2008, National League Champions 2009 & 2022 en National League East Champions 2010 & 2011

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •