De resultaten 1 tot 8 van 8 worden weergegeven.
  1. #1

    Standaard Planet of the Apes (1968) [DVD]

    Planet of the Apes (1968) [DVD]

    Astronaut Taylor (Charlton Heston) belandt na een crash met zijn ruimteschip op een afgelegen planeet. Op deze planeet regeren echter de apen over de mensen, waarbij mensen gebruikt worden voor experimenten en sport.

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    Toegegeven, visueel is de Tim Burton-versie mooier. Maar wat verhaal betreft blijft de originele versie onovertroffen.
    "It is intriguing and useful to listen to the sacred rhetoric of the cinema groups and intellectual critics, but very little of it gets up on the screen in the next picture." -Jerry Lewis

  3. #3

    Standaard

    Absoluut mee eens!

    Dit origineel zit veel doordachter in elkaar dan de versie van vorig jaar.
    Het verhaal gaat tenminste ergens over; dat is altijd prettiger dan naar twee uur lang inhoudsloos kabaal en geren kijken..

  4. #4

    Standaard

    Ieder zijn of haar smaak.
    De oude versie ,heeft inderdaad nog enigszins een verhaal te vertellen. De nieuwe versie is puur op visualsatie ingesteld. Dat een grimeur dagelijks uren bezig is om iemand in een aap te evranderen maakt op mij primair geen indruk. De nieuwe versie alleen kopen vanwege een technisch hoogstandje is voor mij onvoldoende motief. Er zijn zat inhoudelijk betere films met dezelfde hoogstandjes.
    Kortom aan mij niet besteed.

  5. #5

    Standaard klassieker

    In zijn genre is de originele POTA zeker een klassieker. De Tim Burton-versie haalt het in geen enkel opzicht bij zijn illustere voorganger. En dat is toch best triest te noemen gezien het gat van 23 jaar van evolutie die tussen beide films zit. Of is het juist een compliment aan het origineel dat na bijna een kwart eeuw nog altijd kan boeien en waarbij de 'special effects' nog zijn waartoe ze ooit zijn ontwikkeld: functioneel.

    Het verhaal wordt in dit origineel uitstekend uitgewerkt en ook het acteerwerk is prima te noemen. De slotscene heeft al lange tijd een ereplek in mijn Hall Of Fame van Briljante Scenes. Al vele malen gezien, maar telkens weer ben ik onder de indruk van de wijze waarop deze scene is uitgewerkt.

    Helaas van de ontbrekende extra's. Ik heb het al eens eerder moeten constateren, maar het overweldigende succes van DVD maakt een aantal maatschappijen lui. Leuk voor de bankrekening van deze maatschappijen, maar jammer voor de echte filmliefhebbers.

    Maz

  6. #6

    Standaard

    Schitterende nooit overtroffen film. Het verhaal blijft uniek in alle opzichten. Je leeft helemaal mee met de karakters.
    In het begin moest ik even wennen aan het uiterlijk van de apen maar dat was al na 5 minuten verdwenen. Ik vind het heel knap (voor die tijd) dat zij die mond zo kunnen bewegen, ik zou wel eens weten hoe zo'n masker in elkaar zit.

    Ik heb de vervolgdelen nog niet gezien maar zoals gebruikelijk bij vervolgen, zijn die minder. Ik ben dus benieuwd.
    Wel vreemd eigenlijk dat ze het einde verklappen door het op de cover te zetten. Van dat einde werd ik op het einde helemaal stil en kreeg ik kippenvel, heerlijke belevenis dus.

    Deze film is absoluut een aanrader om een keer gezien te hebben.
    Hij is wat gedateerd maar die films vind ik vele malen beter dan de verhaalloze onzin die er nu af en toe in de bioscopen draait.
    Het is een mijlpaal in de filmgeschiedenis, vanwege de originaliteit en de werkelijkheidsgetrouwe weergave, vind ik.
    I'm gonna make you an offer you can't refuse!

  7. #7

    Standaard

    Het einde was inderdaad een van de meest geniale eindes ooit. En ik denk dat de film ook inderdaad een plaatsje moet krijgen in het patheon van de klassiers. Wanneer je je bedenkt dat dze film al in 1968 is gemaakt dan moet dat wel indruk wekken naar mijn idee. En het idee en de maatschappijkritisch ondertoon, die helemaal duidelijk wordt en verwijsbaar naar bepaalde tijdperken, wanneer de serie gaat vorderen. Ik vind het Persoonlijk ook erg jammer dat de vervolgen niet zo goed waren uitgewerkt als deze eerste film. Het wordt op een gegeven moment een beetje goedkoop scoren, naar mijn idee.

    Ik heb als kind in de jaren 80 (toen wij allemaal net kabel kregen) op Sky Channel nog de serie gevolgd. Dat ik ook waar ik het in de eerste instantie van kende, ook al is de serie wel erg anders achteraf. De films en zeker de lateren zijn veel agressiever, en donkerder.

    De 2001 versie vond ik persoonlijk briljant gedaan. Volgens de hoogste Tim Burton principes mag ik wel zeggen. Hoe ver ze in die film gegaan zijn in visueel opzicht, dat is echt echt ongelofelijk. En volgens de typische Burtoniaanse tradities is het dan ook vooral op de vormgeving waarop deze film scoort. Want het is een lust voor het oog. Maar toegegeven het verhaal laat wel wat te wensen over. Ook al is dit ook gewoon een eigen interpretatie of eigenlijk homage.

  8. #8

    Standaard

    Het duurde even maar deze zit nu in mijn collectie. Het gemis van de extra's van de S.E. is jammer maar daar staat weer tegenover dat de beeldkwaliteit beter zou moeten zijn en natuurlijk dat de prijs een stuk aantrekkelijker is. :wink:

    Planet of the Apes staat niet zo hoog op mijn lijstje met hooggewaardeerde SciFi-films maar ik geef direct toe dat het een bijzondere film is. Voor mij is dit vooral een lekkere en amusante klassieker met een paar hele originele ideeen op het gebied van SF. Eigenlijk eentje die iedere liefhebber van dit genre in zijn kast zou moeten hebben staan.

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •