De resultaten 1 tot 11 van 11 worden weergegeven.
  1. #1

  2. #2

    Standaard

    Hmm ik vind de DVD toch wat ondergewaardeerd hier. Het is en blijft toch een prachtige film, wat ik belangrijker vind dan de beeld/geluidskwaliteit, die imo nog best meevalt. Toch een aanrader dus, met noteringen in zowel de IMDB top 250 als de AFI top 100!

  3. #3

    Standaard

    Ik vind het een goeie film en heb de dvd ook in mijn collectie, maar een echt een 'prettige' film is het niet. Wel heel goed verteld en ook met indrukwekkende acteerprestaties van Faye Dunaway en Warren Beaty.

  4. #4

    Standaard

    Echt een dvd waarbij je hoopt dat er nog eens een S.E. van uit komt.
    Was dit niet een van de eerste grote rollen van Gene Hackman in een film.
    en van Faye Dunaway.

    Trouwens ondanks dat er veel geweld in voorkomt is er ook genoeg humor in de film. Bijvoorbeeld de chase-scene met Gene Wilder en zijn verloofde in de auto.

  5. #5

    Standaard

    We zijn ergens in Texas in het Amerika van de grote depressie. Een verblindend mooie, jonge vrouw staart verveelt uit het venster. Daar ziet ze hoe een verblindend mooie, jonge man haar moeders auto probeert te stelen. Nog voordat ze zich aan elkaar hebben voorgesteld, vraagt zij hem om een bank te overvallen.
    Bonnie & Clyde zijn geboren en vertrekken met ons op weg naar hun einde.
    Samen met hun (vlucht)chauffeur C.W., Clyde’s broer Buck en diens vrouw Blanche vormen ze de Barrow gang. Een vreemde, absoluut niet bij elkaar passende bende, die alleen bij elkaar is omdat ze familie zijn, die compromissen sluiten die alleen families sluiten, en tenslotte ook de dood vinden omdat ze door familie verraden worden.
    Na talloze berovingen en 19 moorden vinden zij hun einde in Arcadia (Louisiana) op 23 mei 1934, waar ze in de val lopen van Texas Ranger Frank Hamer, zijn handlangers en187 kogels.
    Maar de film is meer dan de som van de kogels die hun vellen. De banken die zij beroven zijn de banken die arm geworden boeren van hun resterende, schamele eigendommen beroven. De mensen die zij vermoorden zijn vertegenwoordigers van wet en gezag, terwijl het koppel kiest voor een eigen en vrij leven (wat de opkomende Amerikaanse tegencultuur weerspiegeld), en Bonnie & Clyde zijn jong, ze zijn verliefd, ze zien er echt fantastisch uit, en ze willen bekend, beroemd en berucht worden.
    Eigenlijk zijn het Natural Born Filmheroes.
    De film is dan ook een geraffineerde mengeling van een gangsterfilm, buddyfilm, road movie, sociaal kritische film, familiedrama, een film over rebellerende jeugd, een zwarte komedie en een tragische romance.
    Toch stonden de critici niet bepaald te juichen toen de prent in roulatie kwam (koelbloedige seriemoordenaars werden over geromantiseerd, de film was te gewelddadig, Warren Beatty zag er te aardig uit, Fay Dunaway’s haarsnit was te veel jaren ’60 in plaats van jaren ’30, en Clyde’s impotentie werkte niet, of was te verwarrend, enz.)
    Maar dankzij massale bijval van het publiek en het scherpe oog van critici als Pauline Kael en Patrick Goldstein, die dit de eerste moderne Amerikaanse film noemde, kreeg de film een re-release en werd later genomineerd voor een zwik Oscars.
    Nu is zich dit alles een stuk moeilijker voor te stellen. Zoals zovele originele werken is ook deze prent talloze keren nagedaan, (Badlands, Thelma & Louise, Natural Born Killers, enz).
    Toch hoop ik dat mensen die het historisch besef van films een bijzaak vinden die ze kunnen missen als kiespijn Bonnie and Clyde een kans geven, want tenslotte blijft het ook zonder al deze poeha een meesterwerkje dat je ook na al die jaren niet onberoerd laat.

  6. #6

    Standaard

    Schrijf jij ook recensies? anders zou ik dat eens gaan doen, want je stukjes zijn echt interessant en leuk om te lezen (is niet bedoel om te slijmen 8)

  7. #7

    Standaard

    Bedankt voor het aardige compliment. Maar filmkritieken schrijven zou ik helemaal niet leuk vinden. Ik verdenk immers heelwat beroepsflossers dat ze met intens genoegen hun klavier in azijn dopen om deze of gene prent aan mootjes te hakken.
    Van mij mogen ze, ik wens hen er zelfs duivels veel genoegen in.
    Mijn benadering van het fenomeen film komt vooral voort uit bewondering en liefde voor het verschijnsel. Begrijp me niet verkeerd, ik vind dat een onvoorstelbaar aantal films het aanzien niet waard is. Alleen voel ik me niet geroepen om er kabaal gaan rond te maken.
    Liever focus ik me op de films die ik wél de moeite vind.
    En als er al eens een poosje niets nieuws, niets speciaals of bijzonders op de markt verschijnt, dan dwaal ik moeiteloos terug in de tijd waar de parels gelukkig (en dankzij DVD) voor het oprapen liggen. Het even opschonen van dergelijke pareltjes, er een ogenblik aandacht voor te vragen, of desnoods te smeken om ze toch maar eens opnieuw te laten flikkeren, is iets waar ik me liever mee bezighoud.

  8. #8

    Standaard

    De film is niet meer helemaal van deze tijd en ook niet 100 %biografisch volgens mij, maar Bonnie & Clyde blijven tot de verbeelding spreken.
    Faye speelt erg sterk en ik geniet van Hackman. Leuk dat de film opgenomen is in het gebied waar de "echte" B&C actief waren. Sommige figuranten ( klanten en bankbedienden ) waren begin jaren '30 daadwerkelijk in de bank aanwezig en nu spelen ze hun belevenissen van toen nog eens dunnetjes over.

  9. #9

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Tim k
    Sommige figuranten ( klanten en bankbedienden ) waren begin jaren '30 daadwerkelijk in de bank aanwezig en nu spelen ze hun belevenissen van toen nog eens dunnetjes over.
    Dat je zo'n ervaring nog een keer wil herbeleven, leuke movie-fact
    Een SE kan volgens mij niet echt lang meer duren dit jaar of volgend jaar denk ik.

  10. #10

    Standaard

    Een legendarische film, die hier helaas laag scoort.
    Tja, men heeft geen enkele moeite gedaan beeld en geluid te restaureren.
    Jammer bij zo'n wereldklassieker
    Zou willen dat DVD m'n enige verslaving was!

  11. #11

    Standaard

    Bonnie and Clyde (1967)
    De beruchte bankrovers in een goed verfilmd verhaal met veel kijkplezier en veel elementen als actie, spanning, humor en drama. Hackman speelt de broer van Clyde en heeft een ontzettend irritante vrouw waarvan je hoopt dat ze de eerste overval al niet meer overleeft. Iets overgewaardeerd wat mij betreft (hoort niet in de IMDB top 250) maar zeker wel leuk om te zien en voor in de collectie. Dunaway is natuurlijk geen straf om naar te kijken en zoals gezegd gewoon vooral een hele leuke film om te zien met een constante, met wat fluctuaties, aanwezige kijkplezier.

    7.8

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •